18.000 illegala migranter till Kanarieöarna i år

INVANDRING. Spanien kommer att på EU:s bekostnad bygga läger och skydd för 7.000 migranter på Kanarieöarna, detta efter att tusentals personer flytt till ön och några tusen har tvingats sova under inhumana villkor i hamnen, rapporterar BBC.

Migranter på Kanarieöarna Bild: HRW

– Vi står inför en mänsklig tragedi och ingen kan eller borde se åt andra hållet, säger Spaniens försvarsminister Margarita Robles.

Över 18.000 personer har kommit till öarna i år, vilket är tio gånger fler än 2019, i princip alla saknar asylskäl och nästan alla är unga män.

-Pettersson säger att det går bara att lösa problemen med dessa ekonomiska flyktingar från jordens rikaste kontinent Afrika på ett sätt och det är bara att skicka tillbaka dem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “18.000 illegala migranter till Kanarieöarna i år

 1. Var är kvinnorna och barnen? Svensk media skriver om flyktingar men alla bilder visar bara män. Vad är det för personer som lämnar sina familjer i ett land med krig och flyr med svansen mellan benen. Och sedan begär dom att Europa ska försörja dom.

 2. En av anledningarna till att vi åkt till Canaria är för att det är tryggt där.
  Där kan vi kvällspromenader upp på stan med våra småbarn utan att vara oroliga.
  Det är inte på tal om i Örebro, där driver det runt obehagliga och respektlösa gäng överallt.
  Invandrarna har tagit över stan, tyvärr.
  Känns riktigt tråkigt att läsa artikeln då vi älskar att åka dit men får nog kanske tänka om och resa till Thailand istället.

 3. Varför ska det byggas läger där ???
  Kör hem dom istället. Europa kan inte ta hand om hela afrika som ju förökar sig som kaniner.
  Överbefolkningen kan inte lösas genom att flytta runt folk. Det måste varje land lösa själva.
  Krig o konflikter i andra länder kan inte lösas av oss även om vänstervridna tror det. Vi har enorma problem själva att lösa om vi ska överleva som nation. Klarar vi inte oss själva kan vi ju ändå inte hjälpa någon som verkligen behöver hjälp. Inte folk från medeltiden som bara kommer hit för att leva på oss istället för att få ordning på sitt eget land.

 4. Den som har haft det minsta intresse för befolkningsutvecklingen har förstått denna utveckling för 20 år sen. Man kan undra om Soros även ligger bakom denna flyktingvåg, skulle inte förvåna? Swebbtv:s program om Soros, visar på hur den mannen och hans 240 miljarder kr i stiftelser har sina tentakler djupt in i EU politiken.

 5. DETTA MÅSTE VÄL VARA DONALD TRUMPs FEL OXÅ, som allt enligt dum-PK !?

  Säkert så enligt Socialdemokraterna och Aftonlögnen !?

  Det blir bra när Joe Biden öppna hela världen för än mera av detta, då småbarn kommer våldtas i varje hörn och misshandlas/rånas på varje gata… DETTA ÄR JU EN VINST FÖR SAMHÄLLET !!!

  Stackars värld…du är på väg att gå under…detta då du behandlads som skit av skit. 😢

 6. Synd, nu kan man inte åka på semester till Arguinegin längre. Där det var så tryggt o mysigt! Spanien vet inte vad de har framför sig. De kan ju åka på studieresa till Sverige innan de släpper in tusentals migranter. Turismen blir ett minne blott pandemi eller inte.

 7. Detta är inte sjukt ….

  DETTA ÄR SINNESSJUKT !!!

  Skicka hem denna VINSTEN FÖR SAMHÄLLET till Löfven eller ev. till Isabella Lövin, då kan dom kulturberika hos dom med diverse sjuka beteenden.

  Synd…nu är Kanarieöarna snart förlorat… 😩
  Stackars invånare på Kanarieöarna 😢

 8. Spannien kommer att förlora sina turister från övriga Europa. Är det till försörjning av migranter som Europas s.k. coronapengar ska gå? Hoppas att Ungern och Polen sätter stopp för bidragsmiljarderna.

 9. Därför har den svagsinte skrivit avtal så att Sverige skall belåna sig till döds för att försörja de södra delarna i EU. Polen och Ungern är de enda som förstår sig på ekonomi och inlagt veto mot budgeten i EU.

 10. Jag ser att EU parlamentarikerna i Sverige-M och S pratar goja igen om Ungern och Polen. De verkar inte fatta attFrankrike fått nog! Fortsätter de på det spåret så kommer Sverige stå ensamma med Svarte Petter-ganska många sådana.
  De slåss också när de ska testas för covid.
  De gör segertecken och vrålar jag lyckades. Vad de ska syssla med vete katten. De tigger på gatorna och är arga då de inte får kundvagnen. Det är algerier och en del sudaneser. Aggressionen ökar. Vägen till Canarias är 10 km. Till Mallorca betydligt längre. De kommer i en ny typ av båtar nu.
  Ett reportage på TV visar hur det är vid gränsen. En hade försökt 14 ggr. De gömmer sig i hjulhuset på långtradarna, helt galet. Det är bara män som ni ser på bilderna.
  En mor visade hur han smugglade gummiflottar till Marocko. De säljs inte där eftersom de används till att smuggla män. Han berättade vad han tjänade på det.
  Jag tror inte att det visas på SVT?

 11. Det är inte synd om dem. De har fått bo på hotell. De har varit mycket aggressiva mot polis och mot folk i allmänhet. Det gäller även för Mallorca. På Majorca Daily bulletin kan ni själva läsa på engelska om läget. De har attackerat polisen då de skulle skjutsa dem. En kamrat såg en båt då de sprang iland. De hade våtdräkter under kläderna och bytte snabbt om. Hon ringde genast Guardia Civil som tog dem.
  De har satts på ett hotell och får inte gå ut utan vaktas. De klagar på boendet, de slåss och bråkar och ramponerar rummen. Andra gäster flyttar.
  Läget är mycket spänt bland civilbefolkningen. Turistsäsongen var helt död. Kyrkan har matstånd, inte bara för uteliggare utan för barnfamiljer.
  De som kommit är från Algeriet, helt absurt. Guardia Civil tog en smugglare. De vill till Frankrike. Macron har satt er foten och säger nej till illegaler.
  Canarias begärde att inrikesministern Marlaska ska avgå. De är mycket arga där med. Ingen vill ha dem. Tonen i pressen och i TV, även den statliga är ganska hård. De får runt 400 euro i bidrag och det vill folk ska försvinna.

 12. EU är handlingsförlamat med att diskutera Polen och Ungern. Löfven har ingen synpunkt på invasion. Läkare utan Gränser och andra godhetsföreningar ställer nog upp med fartyg.

 13. Att Europa accepterar att folk från Afrika väller in och inte med båt genast fraktar tillbaka dem är katastrofalt och är ytterligare en spik i kistan. Europas vänster, liberaler och kvinnor håller snabbt på att förstöra Europa på de flesta fronter.

 14. 18.000 som är utan jobb och meningfull sysselsättning. Finns det ens så många arbetstillfällen på öarna.
  Kan väl vem som helst tänka ut vad dom kan hitta på när dom ser att samhället sviker dom, där myndigheterna står utan konsekvenstänk.
  Turismen kommer förmodligen att tappa massor i Convid19 spåren, vilket inte gör det bättre.
  Förmodligen är det tänkt att ”flyktingarna” skall bo på hotellen som står tomma.

  Kanarieöarna är förlorat land.

  • Kan fatta vad det kommer rånas, våldtas och terrorisera stackars Kanarieöarna !

   Tack Kanarieöarna….för alla fina minnen…nu bara minnen 😢

 15. Detta kommer att kosta spansk turistindustrin ofantligt mycket pengar, då turisterna flyr p.g.a. ökande våldtäkter och rån mm.

 16. Det enda raka är ju att skeppa tillbaks dom till Afrika. Ingen har det minsta asylskäl bara ekonomiska lycksökare.

 17. Men jösses så korkat. Denna bjudning kommer ju bara att locka dit fler.
  Och jag som hade planer på att bosätta mig där för att slippa kaoset…

Kommentera