Syrier slipper utvisning efter våldtäkt mot tolvårig flicka

VÅLDSVÅGEN. En 19-årig man som våldtagit med en tolvårig flicka dömdes av tingsrätten till fängelse och utvisning. På grund av utvisningen sänktes fängelsestraffet med fyra månader. Eftersom hovrätten nu upphäver utvisningsbeslutet bestäms påföljden i enlighet med straffvärdet i stället, det vill säga till ett och ett halvt års fängelse, skriver Dagens Juridik.

Den 19-årige Syriern åtalades och dömdes vid Attunda tingsrätt för att ha haft våldfört sig på en flicka i Åkersberga som vid gärningstillfället var tolv år gammal, han dömdes för våldtäkt av barn till utvisning och ett år och två månaders fängelse.

Svea hovrätt gör samma bedömning som tingsrättens i skuldfrågan, men gör en annan bedömning beträffande utvisningen.

Domstolen noterar att 19-åringen, utifrån det fängelsestraff tingsrätten bestämt, beräknas bli villkorligt frigiven om ungefär ett halvår. Samtidigt framgår det av utredningen att han inte har någon direkt anknytning till sitt hemland Syrien.

Med hänsyn tagen till mannens personliga förhållanden samt situationen i Syrien, saknas det enligt hovrätten skäl förutsättningar att besluta om utvisning i stället förlängs fängelsestraffet med fyra månader!

– Pettersson säger att domstolen verkar styras av aktivister. 1,5 år för våldtäkt av barn är löjligt, det innebär att Syriern sitter ett år efter sedvanlig rabatt. Ingen utvisning för att han saknar kontakter i sitt hemland! och rena spekulationer om att det inte går att utvisa till Syrien trots att regeringen där uppmanar folk att åka hem och bygga upp landet.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Syrier slipper utvisning efter våldtäkt mot tolvårig flicka

 1. OM nu Pettersson lämnar vidare ?? Tror inte det om honom . Jag står för det jag skriver och struntar fullständigt i vad som tycks och tänks om det . Dessa myndigheter i detta land ger jag intet för . Mvh Sjöström

 2. Morgan Johansson är en obehaglig typ ,trotts att alla vet
  Sossarnas koppling till Nazistpartiet under stora delar
  av 1900 talet, så försöker han klistra Naziststämpeln
  på andra.

 3. Tänk att myndigheterna så gärna samlar på importerade våldtäktsmän i Sverige. Jag har alltid undrat över syftet med det.

 4. Suck! BARA tråkiga nyheter på Petterssons blogg och skulle det plötsligt dyka upp en och annan positiv nyhet, så handlar det inte om Sverige.
  Kan vi inte bara konstatera att Sverige ÄR kört och att det har i grunden att göra med sossarnas maktmissbruk och samröre med: 1. Muslimska brödraskapet, 2. Miljöpartiet

 5. Det trodde jag inte om Pettersson.
  Det var faktiskt en chock för mig, men falska ”profeter” har alltid funnits och han är nog tyvärr inte den siste heller.
  En del gör ju vad som helst för pengar!

 6. …det är direkt påföljd att Sverige beviljade permanent uppehållstillstånd till ALLA MEDBORGARE I SYRIEN oavsett om de bor i andra olika länder i hela sina liv och inbland t.o.m. föddes utanför Syrien…
  Hörde även talas att syriska medborgare som hade redan uppehållstillstånd i andra europeiska länder kommit hit och fått uppehållstillstånd även i Sverige med alla förturer och förmåner som det innebär.
  Känner personligen några familjer där män är syriska medborgare med skaffade familjer och bodde i Ryssland och Ukraina…Så får de premieras med uppehållstillstånd som flyktingar här också…

  • Maja 1! Du skriver att Sverige har beviljat, det är myndigheten Migrationsverket som har gjort det. Vi är mer än 50% av Sveriges väljare som inte sagt ja till detta.
   Ändå påstår våra ledare att de styr en demokrati!

Kommentera