Syrier slipper utvisning efter våldtäkt mot tolvårig flicka


VÅLDSVÅGEN. En 19-årig man som våldtagit med en tolvårig flicka dömdes av tingsrätten till fängelse och utvisning. På grund av utvisningen sänktes fängelsestraffet med fyra månader. Eftersom hovrätten nu upphäver utvisningsbeslutet bestäms påföljden i enlighet med straffvärdet i stället, det vill säga till ett och ett halvt års fängelse, skriver Dagens Juridik.

Den 19-årige Syriern åtalades och dömdes vid Attunda tingsrätt för att ha haft våldfört sig på en flicka i Åkersberga som vid gärningstillfället var tolv år gammal, han dömdes för våldtäkt av barn till utvisning och ett år och två månaders fängelse.

Svea hovrätt gör samma bedömning som tingsrättens i skuldfrågan, men gör en annan bedömning beträffande utvisningen.

Domstolen noterar att 19-åringen, utifrån det fängelsestraff tingsrätten bestämt, beräknas bli villkorligt frigiven om ungefär ett halvår. Samtidigt framgår det av utredningen att han inte har någon direkt anknytning till sitt hemland Syrien.

Med hänsyn tagen till mannens personliga förhållanden samt situationen i Syrien, saknas det enligt hovrätten skäl förutsättningar att besluta om utvisning i stället förlängs fängelsestraffet med fyra månader!

– Pettersson säger att domstolen verkar styras av aktivister. 1,5 år för våldtäkt av barn är löjligt, det innebär att Syriern sitter ett år efter sedvanlig rabatt. Ingen utvisning för att han saknar kontakter i sitt hemland! och rena spekulationer om att det inte går att utvisa till Syrien trots att regeringen där uppmanar folk att åka hem och bygga upp landet.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Syrier slipper utvisning efter våldtäkt mot tolvårig flicka

 • Peter Sjöström

  OM nu Pettersson lämnar vidare ?? Tror inte det om honom . Jag står för det jag skriver och struntar fullständigt i vad som tycks och tänks om det . Dessa myndigheter i detta land ger jag intet för . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Ytterligare bevis på svenskt rättshaveri?

  Gilla

 • Kungen

  Kastrering och direktutvisning bättre o billigare

  Gilla

 • Michael Pettersson

  Ett år? Min moral säger mig att det saknas en nolla där.

  Gilla

 • Tony

  Morgan Johansson är en obehaglig typ ,trotts att alla vet
  Sossarnas koppling till Nazistpartiet under stora delar
  av 1900 talet, så försöker han klistra Naziststämpeln
  på andra.

  Gilla

 • hllviken

  Efter 3 min. Tomas Enrot (S). Lyssna noga och se in i hans ögon…

  Gilla

 • ruben

  Tänk att myndigheterna så gärna samlar på importerade våldtäktsmän i Sverige. Jag har alltid undrat över syftet med det.

  Gilla

 • Det får vara nog nu

  Suck! BARA tråkiga nyheter på Petterssons blogg och skulle det plötsligt dyka upp en och annan positiv nyhet, så handlar det inte om Sverige.
  Kan vi inte bara konstatera att Sverige ÄR kört och att det har i grunden att göra med sossarnas maktmissbruk och samröre med: 1. Muslimska brödraskapet, 2. Miljöpartiet

  Gilla

 • DP

  Det svenska rättsystemet har kollapsat helt.

  Gilla

 • Dängrot

  Aha …du tycker svenska myndigheter inte är att lita på ?
  Det ska vi föra vidare

  Gilla

 • Jönsson

  Ni kanske inte är medvetna om Petterssons mycket nära samarbete med svenska myndigheter?
  Han samlar och registrerar namn och adresser på oss invandringskritiker, som sedan myndigheterna får ta del av.
  Petterssons blinkar till höger och svänger till vänster!
  Var därför mycket försiktiga med era kommentarer och adresser.

  Gilla

 • Hagen V.

  Det trodde jag inte om Pettersson.
  Det var faktiskt en chock för mig, men falska ”profeter” har alltid funnits och han är nog tyvärr inte den siste heller.
  En del gör ju vad som helst för pengar!

  Gilla

 • Moberg

  Har hela hans familj redan flyttat hit, far och mor föräldrar, kusiner hela klanen? Om det är så , vilket klipp för svetsarn!

  Gilla

 • Maja 1

  …det är direkt påföljd att Sverige beviljade permanent uppehållstillstånd till ALLA MEDBORGARE I SYRIEN oavsett om de bor i andra olika länder i hela sina liv och inbland t.o.m. föddes utanför Syrien…
  Hörde även talas att syriska medborgare som hade redan uppehållstillstånd i andra europeiska länder kommit hit och fått uppehållstillstånd även i Sverige med alla förturer och förmåner som det innebär.
  Känner personligen några familjer där män är syriska medborgare med skaffade familjer och bodde i Ryssland och Ukraina…Så får de premieras med uppehållstillstånd som flyktingar här också…

  Gilla

  • Moberg

   Maja 1! Du skriver att Sverige har beviljat, det är myndigheten Migrationsverket som har gjort det. Vi är mer än 50% av Sveriges väljare som inte sagt ja till detta.
   Ändå påstår våra ledare att de styr en demokrati!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: