Domare köpte sex i tingsrätten av kvinna han mött i rätten


RÄTTSSYSTEM. I februari höll han i domarklubban när flickan stod som brottsoffer för att en finansexpert försökt köpa sex av henne, skriver NWT.se bakom betalvägg.

Är Rådhuset iKarlstad en tingsrätt eller en bordell? Bild från Värnlands Tingsrätt.

En domare vid Värmlands tingsrätt och en tidigare anställd jurist vid tingsrätten är båda misstänkta för sexköp. De båda männen misstänks ha tagit kvinnorna till tingsrätten i Karlstad och där köpt sexuella tjänster av den i maj. .

Det var i mitten av maj som juristen och domaren tillsammans gick ut på krogen i Karlstad. Där träffade de två kvinnor i 20-årsåldern och de fyra fortsatte kvällen tillsammans, enligt åklagaren Bengt Åsbäck vid Särskilda åklagarkammaren i Malmö som leder förundersökningen.

Mer detaljer kring vad som sen hände vill åklagaren inte gå in på men de två männen är nu misstänkta för köp av sexuella tjänster.

– Polisen fick in tips av kvinnorna redan i maj. Vi har bedrivit inre spaning under sommaren men det fanns inte obegränsat med resurser och vi har avvaktat lite med att delge männen misstanke, då det fanns uppgifter som vi ville kontrollera, säger Bengt Åsbäck.

De båda männen hämtades till förhör torsdagen den 12 november och båda nekar till brottsmisstanken. Juristen jobbade vid den påstådda händelsen på Värmlands tingsrätt med allmänna juridiska arbetsuppgifter men han har nu slutat sin tjänst där. Domaren är fortfarande anställd vid tingsrätten.

Hurvida domarens tjänst vid Värmlands tingsrätt påverkas eller inte utreds i ett senare skede av Statens ansvarsnämnd, som tar ställning till vad som sker med en domare om hen lagförs för brott.

Båda männen nekar till brott och de är inte dömda, de är bara delgiven misstanke.

-Pettersson säger att här har vi kanske en förklaring till rättsväsendets låga utdömda straff. Domare och jurister är själva kriminella och saknar moral.

Pressbild

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Domare köpte sex i tingsrätten av kvinna han mött i rätten

 • irene andersson

  Har de tjänstgjort i Blekinge också?

  Gilla

 • Kvinnlig Jurist.

  Kvinnan som domaren i Värmlands Tingsrätt ska ha köpt sex av har enligt NWT tidigare varit målsägande i ett mål som domaren dömt i.
  Även en jurist med koppling till samma tingsrätt misstänks i samma sexköpshärva.

  Rådmannen var ”mycket väl vitsordad” och ansågs lämplig för anställning vid Värmlands tingsrätt av Domarnämnden och senare utnämndes han till så ock rådman för nämnda tingsrätt av regeringen och nu misstänks domaren för att tillsammans med en juristkollega köpt sexuella tjänster lördag 16 maj i 2020 av de två kvinnorna i 20 årsåldern men de delgavs misstanke om brott vid ett första förhör först torsdag i förra veckan.

  En av kvinnorna var tidigare målsägande i ett mål där domaren dömt och målet handlade om försök till köp av sexuell handling av barn, vilket mannen som stod åtalad fälldes för.
  Målsäganden hade vid brottstillfället inte fyllt 18 och den nu misstänkta domaren och juristkollegan med koppling till tingsrätten ska ha träffat de två unga kvinnorna på krogen en kväll i maj i år, varpå den tidigare målsäganden kände igen domaren.

  * Enligt GT ska sexköpet ägt rum inne i tingsrättens lokaler och båda männen ska vid ett förhör under torsdagen i förra veckan ha nekat till brott”. Den misstänkte domaren är inte avstängd från sitt arbete, däremot har mannen inga arbetsuppgifter och är hemma med bibehållen lön!

  Gilla

 • Rakapuckar

  Håll hårt i kuken domaren, snart sitter du i skranken!

  Gilla

 • compulsoryunion

  De köpte iallafall inte homosex, så som Justitierådet T……..n, på Ridarholmen (inte våldtäktsdömde Tyson)

  Gilla

 • compulsoryunion

  Inre spaning….

  Gilla

 • Sea Gull

  Finns en anledning att ordet ”rättsröta” benämns i samband med domarskrået🤔

  Gilla

 • Bennart Bensson

  sker med en domare om hen lagförs för brott.
  HEN???

  Gilla

 • age

  Dom kan väl skylla på varann ………….
  Då blir de frikända !

  Gilla

 • havemydoubts

  Precis! Något är ruttet i vårt rättssystem.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Inget förvånar idag, inte minst när det gäller det så kallade
  rättssystemet, det märks på avsaknaden av rejäla straff
  för grova brott!

  Gilla

 • hllviken

  Säg det som inte är korrumperat i dagens Sverige?!

  Utnämningen av Årets Svenske Man:

  Gilla

 • Andersson

  Vad är det för ett fruntimmer på reklampelaren?

  Gilla

  • Michael Pettersson

   Ett monument över den fredliga unionsupplösningen med Norge. Jag växte upp i trakten. Hon står med ena foten på ett hjälmförsett huvud. Hjälmen är av tysk modell.

   Gilla

   • Andersson

    Tack. Jag trodde det var fru Justitia. Att det inte var Sola i Kallsta kunde jag se.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: