Varför varnar inte nätjättarna och media för Löfven & Co?


YTTRANDEFRIHET. Det har blivit populärt av nätjättarna att sätta ett varningsmeddelande på inlägg från USA:s president Donald Trump, företagen motiverar flaggningen med att Trumps uttalande är osanna och grova.

Dessa varningar tycker svenska etablerade medier är bra, men de är tysta över att andra kända personer, som Kinas och Irans ledare slipper varningar.

Vi är ute på väldigt hal is när stora företag bestämmer vad som får sägas och vad som är lämpligt. Utgångspunkten måste vara att enbart innehåll som strider mot svensk lag ska tas bort i Sverige. Teknikjättarna ska inte ha makt över det fria ordet. Inför valet 2018 startade flera medier något som ta kallade faktakollen. Jag så aldrig att de varnade för de största lögnarna.

Nåväl, nu varnas det för Trumps uttalanden och då undrar Pettersson varför det inte varnas för Stefan Löfven (S), Morgan Johansson (S) med flera, personer som knappt säger ett sant ord och ljuger öppet för medborgarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Varför varnar inte nätjättarna och media för Löfven & Co?

 • messkalle

  Såg på SVT ett inslag med våran statsminister tillsammans med Frankrikes välutbildade president Macron i Bryssel.
  – Undrar hur våran upplevs i salongerna?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sedan finns det ju de som skulle ha varnat och haft en god beredskap, ut mot alla svenska medborgare. Fast de inte gjorde det. Så nu bör väl alla deras uttalanden försättas med varningstext.

  Svenska myndigheter uttalar sig i SvD, 31 januari 2020.

  ”Risken för ett utbrott av coronaviruset i Sverige bedömer Folkhälsoinstitutet som osannolikt.”

  ”– Vi har känt till utbrottet sedan nyårsafton och har testat ett par dussin svenskar. Men alla har hittills varit negativa resultat, säger Johan Carlsson, generaldirektör vid Folkhälsomyndigheten. ”

  ”Vi räknar med enstaka smittade i Sverige”

  https://www.svd.se/sa-rustar-sverige-for-coronaviruset

  På SVT:s hemsida rapporterar man den 31 januari 2020.

  ”Sverige har en god beredskap för att hantera det nya coronaviruset var budskapet under fredagsmorgonens presskonferens. Samtidigt bedömer Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen att enskilda fall av viruset kommer att påträffas i Sverige, men att det inte finns anledning till oro.

  Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson sa vid presskonferensen att risken är större för spridning i länder med hög befolkning och dåliga resurser, men Sverige har en stark smittskyddsorganisation och har hanterat liknande situationer tidigare fortsätter Johan Carlson.

  Enligt regeringen har man sedan tidigare vidtagit flera åtgärder för att förebygga framtida pandemier och anser att det är väldigt viktigt att man har en god beredskap, sa Lena Hallengren. ”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-berattar-om-laget-och-beredskapen-i-sverige-kring-coronaviruset

  Gillad av 2 personer

 • rustibus46

  SR chef säger; vi har opartiska medier…i
  Sverige..Suck, måste vara blind o döv.
  Arma land

  Gillad av 1 person

 • Urban Lindgren

  Nu ska fjanten ha en presskonferens igen. Är anledningen månde den senaste opinionsundersökningen som spökar för Löfven m fl.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: