Ta debatten och gör det nu

Jag förutsätter att journalister och politiker tagit del av Expressens och Nyheter Idags artiklar om de två svenska grabbar som upplevde sina unga livs värsta ögonblick när två arabiska invandrare rånade, våldtog och förnedrade dem under en hel natt, och som bloggen skrivit om flera gånger.

Givetvis vore det intressant att få veta vad svenska politiker och journalister innerst inne tycker och hur deras egentliga tankar går. Nu tvingas majoriteten vara politiskt korrekta för att inte förlora jobb, anseende och för att inte spä på ”rasismen” i samhället. Fast nog tusan är det dags att ta debatten på allvar nu.

De två araberna, som tyvärr kan titulera sig ”svenskar” då de erhållits svenska medborgarskap, har en gedigen lista med begångna brott på sina cv:n. Tyvärr kan de inte utvisas enligt de lagar som råder i vårt sargade land och här borde debatten ta sin början.

Det borde vara en självklarhet att människor som vill bosätta sig i Sverige måste kvalificera sig till den välfärd vi andra arbetat oss till och finansierat med våra löner. Lika självklart borde det vara att människor som vill bli svenskar måste kvalificera sig och visa att de respekterar de lagar och regler som vårt samhälle bygger på. Vilka partier, förutom SD, är villiga att ta upp tråden och inleda en dialog med fokus på alla felaktigheter som genomsyrar svensk migrationspolitik?

Finns det andra partier, förutom SD, som på allvar vill diskutera detta med medborgarskap, grov kriminalitet och utvisningar?

När debatten ändå förs, för det kommer den väl att göra, så återstår den viktigaste frågan att ta upp på agendan. Med tanke på alla invandrare och migranter som begått och begår brott i Sverige. Var de kriminella redan innan de lyckades ta sig in i Sverige eller har de blivit det under sin korta tid här? Den frågan tror jag många vill ha svar på.

9 thoughts on “Ta debatten och gör det nu

 1. Tyst som i graven är det i redaktionerna vad gäller orsaken till det ökande våldet som i första hand drabbar den svenska ungdomen.
  Är det för att våldsverkarna i första hand är ickesvenskar och skälet till deras aktiviteter är att förnedra kristendomen och dess utövare?
  Varför saboteras och bränns det vid kyrkorna?

 2. Det går visst att utvisa om man vill.
  I Danmark går det t.o.m. att utvisa brottslingar födda i Danmark.
  Men danskar är ju klokare än Svenskar.

  • Helt klart är det så.
   Jag kan inte komma på att det finns någon klok person i den nuvarande svenska regeringen!

 3. Partiledardebatten ställdes in på grund av Corona , men
  Löfvens meningslösa presskonferenser pågår dagligen,
  tror han att vi anser honom handlingskraftig för detta så
  misstar han sig, så länge han hukar för det eskalerande våldet
  i samhället blir han inte trovärdig i detta heller!

 4. Frågan som kom sist i artikeln har jag också reflekterat över. Mycket. Visst är det så att när krig bryter ut så öppnar man fängelseportarna så man blir av med det problemet och om dom då flyr landet desto bättre. Vissa grupper tycks vara väldigt impulsiva och aggressiva och på kniven. Man undrar om dom har särskilda problem och kanske föräldrarna skickar iväg dem att söka lyckan i ett främmande land långt bort. Så löser man de problemen. Jo, detta har jag tänkt en hel del på.

 5. Partiledardebatten i riksdagen ställdes in. Skyllde på Corona. Skönt för de flesta partier. Förkastligt för demokratin. Den struntar de flesta partier i.

Kommentera