I Sudan kommer pengar från Sverige direkt in i mobilen

INSÄNDARE till Carin Jämtin, på något konstigt sätt generaldirektör för SIDA. Läser att SIDA under ett år kommer att skicka pengar direkt till 34 miljoner sudanesers mobiltelefoner. Dom kommer att få ca fem dollar i månaden och detta blir sammanlagt ca 218 miljoner. Sverige ger totalt 1.200 miljoner i bistånd till Sudan 2018-2022 och är en av de största biståndsgivarna där också.

Socialdemokraten Carin Jämtin tjänar drygt 120.000 i månaden på att ge bort andras pengar. Om Carin Jämtin (S) på bloggen…Foto: Fredrik Persson

Jag undrar om dessa 34 miljoner mobiltelefoner också kommer fån svenska skattebetalare samt om vi även står abonnemangskostnaderna för dessa telefoner?

Om så är fallet så hoppas jag verkligen att ni har skickat dom senaste modellerna med obegränsade möjligheter att surfa och chatta för något annat vore ju ovärdigt för den humanitära stormakt som vi är.

Vidare så undrar jag om SIDA har några planer på att skicka mobilpengar till fler länders medborgare? Har sudaneserna fått så måste väl fler länders medborgare få ta del av vårt välstånd? Det finns otroliga behov i t ex Afghanistan, Irak, Jemen, Eritrea, Bangladesh, Indien, Somalia osv. Jag orkar inte räkna upp dom alla men behovet är gränslöst.

Eftersom jag och min fru är pensionärer numera sedan några år tillbaka och vår ekonomi drastiskt försämrats så undrar jag om inte SIDA kunde skicka pengar direkt till våra mobiltelefoner också?

Steget Efter

Eftersom levnadsomkostnaderna här i Sverige är betydligt högre än i Sudan så vore ju 50 dollar var en rimlig summa att skicka till oss varje månad.

Förutom detta så vore vi också tacksamma om vi kunde få ytterligare 50 dollar per månad till katt och hundmat eftersom vi har en hund och tre katter i hushållet att försörja.

Nu kanske du tycker att jag är fräck men jag undrar vidare om jag kunde få ytterligare 50 dollar per månad så att jag kan behålla min Mercedes cabriolet som jag anser att jag behöver eftersom den förgyller mitt eländiga pensionärsliv som i princip bara består av bekymmer och då särskilt ekonomiskt sådana.

Vissa månader har vi det så knapert så att vi får nalla av katternas konserver.

Så vårt hopp står till dig och SIDA, Carin. Vi ser fram emot ett positivt svar från dig och ser fram emot att ha pengarna i mobilen inom en snar framtid.

Skulle vi få pengar från er så kommer jag att informera fler av våra grannar i gatan som liksom vi är pensionärer som lever på svältgränsen.

Hör av dig så skall du få våra mobilnummer. Det vore bra om pengarna kunde komma innan jul så att vi för en gångs skull kunde fira en anständig jul.

Sandor Herold

Sandor Herold, en stolt vit invandrare vid ett annat tillfälle…

Afrika är oerhört rik, där finns allt. Afrika är långt ifrån överbefolkat, det är bara för afrikanerna att sluta kriga och börja arbeta…

Titta på filmerna, i Afrika finns bördiga jordar, rika fiskevatten, möjligheter till sol och vattenkraft, råvaror av alla slag. Ingen afrikan borde behöva flytta till Europa men dom tror väl vi är stenrika som ger bort pengar utan krav på motprestationer.

22 thoughts on “I Sudan kommer pengar från Sverige direkt in i mobilen

 1. 80 % av Sudans behövande kan nås mobiltelefon. Jag tvivlar att befolkningen i Sverige kan nås till en mobitelefon. Jag har dessutom inte fått ett samtal från statsministern som bör förklara för mig och många andra att det vi skriver om honom och partiet är inte skit, utan mycket värre.
  För övrigt betalar jag ca 10 – 12 dollar per månad för ett kontantkort.
  Min slutsats är att telebolaget X i Sudan går lysande. Kan det vara Telia eller Huawei.

 2. Afrikanerna skulle kunna bada i pengar om de bara fick tummen ur och drog nytta av naturresurserna där. Afrika är en guldgruva både bokstavligen och bildligen.

   • ………. medans europeerna fortsatt kommer att anklagas för deras fortsatta elände, och våra regeringars skuldkänslor att beståi evighet. Betala, betala… bidrag, bidrag…..

    …..vad håller dom/vi på med? När e skulden betald?

 3. Sandor du har fel hudfärg för att få komma i åtnjutande av våra
  skattepengar. Och så har du jobbat och skött dig i livet, det
  är inte den kategorin som får ta av det överskott man säger
  sig ha..

  • Det finns inget överskott, man lånar och skuldsätter skattebetalarna och skänker bort pengarna.
   Arafats änka lever fortfarande på våra skattepengar på hotell i Paris.

 4. Varför kan inte svenska fattigpensionärer kvala in som bidragsmottagare i SIDA? Men då kanske vi måste flytta till Sudan?
  Alla dessa pengar som öses över diverse allt i alla andra länder hade gott räckt till att betala tillbaka de pengar Göran Persson lånade?/tog ur pensionsfonderna. Men det är väl ingen åtgärd som syns av andra länder och därmed uteblir också applåderna över ”den goda staten Sverige”.

  • Om man är pensonär och röstar på socialdemokraterna så är man medskyldig till ens låga pension.

   • Om du menar mig signatur Eva, så kan jag meddela att jag ALDRIG röstat på S i hela mitt liv. Något sådant skulle aldrig ha fallit mig in. I min familj var allt som hade med S att göra ett rött skynke.

   • Svenska folket röstade inte fram denna regeringen, det gjorde valmyndigheten.
    Tror ni att valfusk bara förkommer i Belarus och USA?

 5. undrar om de byggt ut mobil nätet också , så de är säkra på att de stackarna får sina pengar, men de utan dagens moderna telefoner, får de sudaneserna åka till svenska konsulatet för sina bidrags pengar?
  att vi inte delar ut mobiltelefoner till hela tredje världen så slipper de stjäla varandras och våra!!
  Har svenska regeringen tecknat avtal med alla mobiloperatörer i sudan nu så att alla får tillgång till 4G överallt
  Här hemma ingår ju numera mobiltelefon i den sociala standarden likt allt annat som den vanliga arbetande befolkningen får betala själv!!
  Många frågor är det?
  Som de lärde sa: tänkte inte på det!

 6. man kan inte ge fattigpensionärer här hemma en anständig
  pension, men göra sig löjliga och förse ett helt lands befolkning med pengar säger mycket om dom som borde bytas ut vid nästa val.

 7. SIDA fortsätter som vanligt alltså. F.d. chefen för Riksrevisionsverket Inga-Britt Ahlenius var kritisk mot Sida efter att det hade avslöjats att myndigheten gett mångmiljonstöd till en utvecklingsfond i Kenya där miljoner försvunnit ner i en vd:s ficka. ”Noll koll – det är fullständigt parodiskt och naivt, man blir helt galen när man hör det”, säger Ahlenius.

  https://www.fplus.se/ingabritt-ahlenius-kritik-mot-sida-noll-koll/a/4q0a7e

 8. Fantastiskt. För att få tillgång till U-hjälpen krävs det en glassig telefon av senaste modell. Då slipper ju de allra fattigaste ta del av transaktionerna…
  Kan det var därför som de svenska fattig-pensionärerna får vänta förgäves på en anständig pension. Men inhandla en ny telefon för 4000:- med pengar du inte har, så kanske det kan bli en 50-lapp extra på kistbotten.

 9. Idag hade jag tre tiggarbrev i brevlådan, från Cancerfonden, Hörselskadades riksförbund och ACT(Svenska Kyrkan). För ett tag sedan var det Hjärnfonden, Läkare utan gränser och Mun-och fotmålande konstnärer som hörde sig för om bidrag.

  Svenskarna har visst gjort sig kända som ett givmilt folk. Ett stort tack till våra styrande som valt ut de mest behjärtansvärda ändamålen, så jag med gott samvete kan slänga alla tiggarbrev, med inbetalningskort och allt, i sop.. förlåt, pappersinsamlingen.

 10. Japp, många pensionärer har det svårt
  ekonomiskt. Om det problemet( ca 500 000
  pensionärer) talas det inte om i medier.
  Arma land

Kommentera