”Med public service får du opartiska nyheter”


MEDIA. Att det amerikanska medielandskapet är lika uppdelat och polariserat som samhället i övrigt har framgått med all önskvärd tydlighet under rapporteringen av presidentvalet i USA. Det visar vikten av en stark och oberoende nyhetsförmedlare, som public service-kanalerna SVT och SR är i Sverige. Det skriver SR:s vd Cilla Benkö och programdirektören Björn Löfdahl på Expressen Debatt.

Cilla Benkö. Sveriges Radios VD tjänar knappt 150.000 kronor i månaden för att ljuga om att SR ljuger. Foto Mattias Ahlm Sveriges Radio

De noterar att det även i Sverige på sina håll har höjts röster för att i större utsträckning låta politiken prägla mediernas rapportering. Men få vill nog se nästa svenska val bevakas av ett politiskt färgat medielandskap, menar de:

”Tvärtom mår det demokratiska samhället bäst av en gemensam verklighet, med gemensamma nyhetsförmedlare, där vi kan ta del av andras åsikter – även om vi inte håller med.”

-Pettersson säger att det finns ingen opartisk journalistik och absolut inte på Sveriges Radio. Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio och Björn Löfdahl, programdirektör på Sveriges radio ljuger, men det kan vara så att de är så impregnerade med vänstertankar arr de tror på vad de säger.

Tänk om de lade hälften av de resurser de lägger på att granska Donald Trump på att granska Stefan Löfven. Allt för många på Sveriges Radio låter som de är medlemmar i MP eller V eller något ännu värre.

Jag mejlade SR för någon månad sedan, efter att programledaren på P4 Extra sagt att vetenskapen var enig om klimathotet, och föreslog att de skulle låta någon icke enig forskare och kritiker komma till tals och nämnde Elsa Widding. Jag fick inte ens ett nonsens svar.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “”Med public service får du opartiska nyheter”

 • ossie

  Läste just att Cilla Benkö säger att i USA har medierna spårat ur. Hon har väl inte märkt att medierna i Sverige spårade ur långt tidigare. Sitter man mitt i skiten är man ju både blind och döv.

  Gilla

 • Olof.p

  Oberoende nyhetsförmedlare, Cilla, inte visste jag att det är 1:a april idag.

  Gilla

 • SVENSK

  Med Public Service får du helt opartiska lögner menar hon väl?
  Med min lägre naturvetenskapliga utbildning, dock med stor erfarenhet inom många olika områden, kan bara en sån som jag direkt konstatera att de ofta inte ens vet vad de talar om! inom ”public service”, om jag fick bestämma skulle det läggas ned och samtliga sparkas! ”Det finns ytterst A- kassa och försörjningsstöd” som en riksdagsledamot sade! gällande vanligt folk!

  Gilla

 • rustibus46

  Baah, de föraktar folket ( som betalar propagandan ) med sina höga löner o
  förmåner. Arma land.

  Gilla

 • Kattsand

  Vad som är ”neutralt” är nog en definitionsfråga, för den som sympatiserar med vänstern känns vänsterpropaganda opartisk, för den som är mer konservativt lagd känns nog inte vänstervinklade nyheter lika neutrala.
  Om SR och SVT skulle lyckas bli neutrala skulle de anställa folk med olika politiska värderingar att göra nyheter, reportage och andra program, fast gissar att en och annan där skulle protestera då, ungefär som man gjorde på GP när de anställde en mer konservativ ledarskribent….

  Gilla

 • Argus

  Påminner mig om Hasse & Tage för en del år sedan.

  Tage säger till Hasse; ”- Nämn någon opolitisk.”

  Hasse svarar; ”- Sten Andersson (socialdemokraternas partisekreterare).”

  Tage; ”- Han är väl inte opolitisk.”

  Hasse; ”- Jag tyckte att du sa opålitlig.”

  ”Med public service får du opålitliga nyheter?”

  Gilla

 • MrR

  Måste man påpeka att man är opartisk är man def inte det !

  Gilla

 • Kungen

  TYVÄRR INTE 👎👎👎👎

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Opartiska nyheter – ”mycket ska man höra innan öronen trillar av”!

  Gilla

 • ossie

  Opartiskt ? Kiss my ass !!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: