Fler hot mot poliser

BROTTSLIGHET. Ärenden med hot och påverkansförsök mot poliser ökar i samband med ingripanden mot kriminella nätverk och grov organiserad brottslighet. Det säger Patric Granath, chef för polisens verksamhetsskyddsenhet, till Sveriges Radio.

Polisbil efter terrordådet på Drottninggatan. Foto: gullmars.se

Samtidigt blir hoten allt grövre. Patric Granath säger att de bland annat haft ärenden där poliser fått sina bilar sprängda.

Polisen Emma, som arbetar i ett område där det förekommer organiserad narkotikahandel, säger att kartläggning och förtäckta hot är en del av hennes vardag.

– De har koll på var vi bor, vilka bilar vi kör, vilka som ingår i vår familj, var våra barn går på dagis.

Just nu har polismyndigheten ett 80-tal ärenden där hoten mot anställda bedöms så allvarliga att man anser att man behöver vidta åtgärder och har inlett det man kallar personskyddsärenden.

– Pettersson tycker att polisen och polisfacket ska ta det med justitie och migrationsminister Morgan Johansson (S). Se till att alla som hotar döms till utvisning och om dom har indraget medborgarskap och att invandringen från MENA-länderna upphör.

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrtionsverket:

2020 till och med oktober 75.460 varav asyl 8.338
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 722.848 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och hittills i år till och med oktober 75.460 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Fler hot mot poliser

 1. Tack Pettersson – du har helt rätt! Det är inte polisens fel – det är politikernas och den politiskt styrda ledningens fel! Jag har tidigare berättat at jag träffade en polis som uttryckte följande om sin chef: Om man lyser med en ficklampa i ena örat – så lyser det i det andra! Således ett tomrum! Kan det vara så illa?

 2. Polisen angrips på alla fronter, Samhällsnytt rapporterade tidigare i år om hur invandrare trakasserar poliser över telefon, där två män roar sig med att trakassera och hota poliser över telefon, spela in det och sedan sprida i sociala medier. I samtalen får poliser bland annat höra att de och deras familjemedlemmar ska våldtas, osv. I ett samtal som återges säger personen som ringer bland annat följande…… ja, läs själv genom att klicka på länken till Samhällsnytt nedanför, vill inte besudla Petterssons blogg med texten som vittnar om ett synnerligen klent utrustat förstånd hos den som ringer. ”Nabbe” är en 34-årig migrant från Libanon som deltar i händelsen och som tydligen är bundis med Statstelevisionen eftersom public service-aktören upplåtit sin plattform till ”Nabbe”, när denne anordnade sitt ”livs största underground-fight” i programmet ”Leva live”, något som spårade ur, och resulterade i ett fullskaligt gängslagsmål.

  https://samnytt.se/invandrare-trakasserar-poliser-over-telefon-din-lesbiska-svenne/

 3. Kriminaliteten är långt gången när poliser måste ha polisskydd. Det kommer inte att räcka till poliser åt allmänheten. En karusell som kommer att gå fortare och fortare. Vi får börja ta lagen i egna händer, vilda västern på nytt, eller är det vilda östern.

 4. Ja, vad hade de = polisen, väntat sig. Kravmaskinerna kräver respekt. Poliser!! som går ned på knä, poliser som blir dragna i hästsvansen när de försöker göra ingripande i det mångkulturella samhället, poliser som bjuder på kaffe o bulla, varvat med pizza, och gör sig så små så små för att inte kränka buset!!
  Det enda språk dessa banditer förstår är stora biffar till män, militär utrustning och agerande.

 5. När man upprättade spaningsregister i Malmö och det visade sig vara mest romer, som hamnade där blev många antipoliser kritiska, skrek att det var skandal och krävde att registret var rasistiskt och genast skulle förstöras. Polisen fick inte spana på misstänkt brottslighet när det var romer, som hamnade i spaningsregistret. Nu när poliser och deras familjer blir mordhotade hör man ingen kritik av antipolisen att hotarna måste utvisas eller låsas in. Det är mycket att göra i Sverige för omställning till ett säkrare samhälle.

 6. Enda sättet är att börja utvisa, rensa ut och fängsla. Kartlägg alla kriminella och stör dom dygnet runt – året runt. Gå in med militär och hundar. Beslagta bilar, motorcyklar, pengar, båtar. Allt som är värt något. Stoppa dom och genomsök bilar hela tiden. Kolla hur dom försörjer sig och stoppa ALLA bidrag. Husrannsakan med jämna mellanrum och beslagta allt misstänkt. Under dessa förhållanden vill dom nog inte leva. Vi måste upprätthålla lag o ordning oavsett prislappen.

 7. Alla som inte har svenskt medborgarskap kan utvisas om de utgör en säkerhetsrisk utan någon närmare precisering.
  Det är ingen universell rättighet att vistas i Sverige av medborgare i andra länder.

Kommentera