Praktfiasko för regeringen Löfven

ARBETSMARKNAD. År 2013 lanserade socialdemokraterna och Stefan Löfven målet att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet till år 2020. Löfven vann valen 2014 och 2018 på grund av sina löften.

Steget Efter

De rödgröna har hela tiden försäkrat att de kommer att lyckas och har svaret, de gav inte upp målet förrän i januari 2020.

Det har varit löfte efter löfte med nya åtgärder men inget har hjälp, och svaret är givit, invandringen är för stor. Dessutom orsakar invandringen brist inom andra yrken eftersom så många människor arbetar inom migrationsindustrin, dessa människor hade kunna gjort något vettigt i stället.

Idag höll finansminister Magdalena Andersson (S) en presskonferens om det ekonomiska läget, “glömde” någon detalj…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Praktfiasko för regeringen Löfven

 1. Dom är inte bättre än så, dock har dom lyckats med att förse sig själva med dubblerade löner, som sedan kommer att påverka deras pensioner, sen håller dom på att bygger upp en underklass med pensionärer, och denna
  underklass kommer att utökas lavinartat med pensioner som det inte
  går att leva av. Till och med Baltstaterna har bättre pensioner än
  Svenska pensionärer.

 2. De höjde kraven för laglydiga medborgare, så det blev dyrare och svårare att förvara vapen lagligt. Men de blev själva bestulna på “nationens” vapen, datorer och konst i regeringskansliet. Man kan naturligtvis inte lita på någon, som bygger säkerheten med hjälp av tjuvar.

 3. Så kallade konspirationsteoretiker är flitiga dessa dagar att påtala att bakom COVID-19 och nedstängningarna finns en agenda. Huruvida det är sant eller inte kan jag inte svara på. Med det sagt så finns det tydliga spår att det finns de som utnyttjar situationen för politiska syften. En absolut överväldigande majoritet lutar åt babords sida. Vissa rent av dikt babord.

  Det kanske tydligaste exemplet är munskydden. Samma dag som SVT publicerar en dansk undersökning om munskyddens verkningslöshet när det gäller det egna skyddet publicerar DN en debattartikel författad av i huvudsak ekonomer med flera av dessa av utländsk härkomst som pläderar för att FHM ska utfärda dekret som kräver bärande av munskydd. https://web.archive.org/web/20201118200057/https://www.dn.se/debatt/anders-tegnells-argument-mot-munskydd-haller-inte/

  Munskydd har som sagt visat sig verkningslösa att skydda mot virusinfektion och dess användning som jag påtalat tidigare är att skydda andra. Tandläkare brukar exempelvis använda dessa. FHM har också varit tydliga med att om du är smittad, misstänker att du är smittad eller uppvisar symptom som skulle kunna vara smitta ska du stanna hemma.

  En parallell debatt handlar huruvida viruset är luftburet eller ej. Det som talar emot det är att om så vore fallet hade smittspridningen varit större. Det är trots allt en måttlig smittspridning och överbelastningen i sjukvården beror främst på att vi intar en föga smickrande jumboplats inom EU vad sjukvårdsplatser beträffar. En lejonpart av de avlidna har varit gamla eller har haft D-vitamininsufficiens beroende på att de varit sämre rustade för ett liv på hög latitud.

  Är då alla skydd verkningslösa. Nej, långt ifrån. I miljöer där det är svårt att hålla avstånd eller där infekterade vistas är andningsskydd att rekommendera. De ska dock vara av rätt utförande och bäras enligt rekommendation. Sådana kostar dock flera gånger mer än munskydd, ska också bytas med jämna intervaller och kräver självdisciplin. De ska tas på i en ren miljö och inte vidröras efter det förrän det är dags att ta av dem.

  Att politiker kräver munskydd är därför lika delar att visa handlingskraft och okunskap. Ett krav på andningsskydd hade varit mera rätt med det går inte att genomföra då tillgången är högst begränsad och då de i första hand bör reserveras för sjukvårdspersonal.

 4. Iallafall har ju Stefan hållts utanför Kriminalvården så länge han skyddats av Riksdagsmäns immunitet. Den nunan passar på anstalt med bedragare alkisar med blöjor, resten ficktjuvar från palestian

 5. Hela regeringen borde åtalas för landsförräderi och fråntas sitt medborgarskap för all framtid

  • Det vore inhumant mot andra länder att skicka dem dit, så som outbildade tiggare och åldringsbedragare de är. Stefan spanar vid bankomater och Ica i Rumänien efter olåsta cyklar och äldre med plånböcker.

  • Jag har sett på SVT att 1 zooMali fått ett skattebefriat Nystartsjobb på tippen i Borlänge efter >8 års betald semester

 6. Expressen skrev redan för ett år sedan i en Ledare att arbetsmarknadspolitiken alltmer liknar ett kaos, med rubriken: “Sicket praktfiasko för Löfvens jobbmål” och fortsätter (del av efterföljande text):
  “Stefan Löfvens storvulna mål om att Sverige skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet slutade i ett formidabelt magplask. Inte nog med det. Sverige har nu parkerat sig på plats 24 av 28 i EU:s arbetslöshetsliga. Vi befinner oss alltså i den absoluta botten. Självfallet spelar det en avgörande roll att Sverige har haft en exceptionellt hög migration alltsedan Löfven lanserade arbetslöshetsmålet år 2013. Men det är samtidigt följden av en medveten politik. Nya recept har skrivits ut – alltid med samma självsäkra löften om att de kommer att göra susen. Nya recept skrivs ut: ingångsavdrag, integrationsår, etableringsjobb och utvecklingstid. Januaripartierna är nog ensamma om att se konturerna av en genial jobbplan.”

  https://www.expressen.se/ledare/sicket-praktfiasko-for-lofvens-jobbmal/

 7. Förmodligen har ni inte i Sverige hört om den finska “första-maj hundringen”?
  Några veckor innan det sista riksdagsvalet 2019 lovade SDP:s ordförande Antti Rinne att varenda pensionär som har mindre än 1 400 euro / kk brutto i pension kommer att få en höjning på 100 euro netto / kk. Mer elle mindre omgående.
  Han var i panik eftersom det såg ut att Sannfinnländare ( SD ) skulle bli det största partiet.
  Tack vare detta löfte blev SDP störst med 15 000 fler röster och Rinne blev regeringsbildare.
  Resten kan man gissa. Det blev ett par tior brutto, inget mer. Och till detta höjningar för energiskatt mm. I detta ingick också höjning för inflationen.
  Sedan förklarade SDP, efter att Rinne blev tvungen att avgå som statsminister efter diverse oklarheter och den unga flickan Sanna Marin blev statsminister med sina legginser, att visst blir det 100 euro netto per månad år 2023.
  Sådan är SDP numera, partiet som en gång för läge sedan var ett partiet för arbbetare.

 8. Vad jag inte förstår är varför media inte bröt sändningarna där Löfven utlovade EU:s lägsta arbetslöshet. Så gör media när man anser att Trump ljuger och således borde all media göra på samma sätt mot alla politiker. Och alla förstod att Löfven ljög, om inte så har det nu visats sig att det var en lögn. Att bara bryta för en typ av politiker är valfusk.

Kommentera