Turk född i Danmark utvisas på tolv år

BROTTSLIGHET. En turkisk medborgare, 24 år, född och uppvuxen i Danmark har dömts till ett och ett halvt års fängelse för rån, försäljning av hash och misshandel. När domen avtjänas kommer han att deporteras från Danmark på 12 år, rapporterar danska Ekstra-Bladet.

Den 12 februari rånade turken en stormarknad på Egelundsvej i Albertslund, där han hotade personalen med en kniv och tvingade dem att överlämna pengar från kassan. Nästa dag rapporterade han sig själv och han häktades i förvar den 14 februari.

Fredagen den 13 november anklagades han för totalt sex brott. De handlade om våld mot ex-flickvänner, försäljning av 300 gram hash och vandalism i ett solarium.

Det resulterade i ett fängelsestraff på ett och ett halvt år. Dessutom beslutade domstolen att mannen skulle deporteras till Turkiet med ett förbud mot att återkomma till Danmark på 12 år, även om han är född och uppvuxen i Danmark, skriver polisen.

– Vi föreslog – alla aspekter av ärendet beaktades – att det förutom fängelset också skulle deporteras i 12 år, och det följde domstolen, säger åklagare Mie Vang, polisens västra Köpenhamnsregion.

-Pettersson säger att där ser man fördelen med att inte dela ut medborgarskap i onödan. Utvisning är det absolut bästa sättet att minska brottsligheten. I Sverige hade dessa brott betraktas som lindriga och utvisning hade inte varit aktuellt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Turk född i Danmark utvisas på tolv år

 1. Det som elitsocialister på SU i Frescati (Sudans Universitet) alltid föreläst vara omöjligt, men Danmark räddar EU från rånare.

 2. Varför inte utvisning på livstid, är Danmark lika angelägen som Sverige om att få tillbaka kriminella parasiter ?
  Alla icke infödda etniskt äkta medborgare som begår brott ska utvisas på livstid, de är inte välkomna och värdiga att vistas i landet som tagit emot dem.

 3. NB Nyhetsbyrån jämför Danmarks skarpa rättsväsende med det klena svenska och beskriver ett exempel om en 24-årig man från Syrien som hade kastat sten på Rasmus Paludan, partiledaren för Stram Kurs. Syriern dömdes till 60 dagars fängelse och därefter utvisning. ”Vad hade hänt i Sverige? En kram? En klapp på axeln? Förmildrande omständigheter eftersom målet för stenkastningen var Rasmus Paludan”, skriver NB, och fortsätter: ”Danskarna sätter sig in i hur brottslingen tänker och anpassar rättsväsendet till det. Vi svenskar när däremot någon form av önsketänkande och tror, att alla brottslingar egentligen vill vara laglydiga.”.
  https://nyhetsbyran.org/2020/08/22/danmark-ett-skarpare-rattsvasende-an-sverige/

  Danska TV2: ”Mand udvist af Danmark for stenkast mod Rasmus Paludan”
  https://nyheder.tv2.dk/lokalt/2019-06-25-mand-udvist-af-danmark-for-stenkast-mod-rasmus-paludan

Kommentera