Turk född i Danmark utvisas på tolv år


BROTTSLIGHET. En turkisk medborgare, 24 år, född och uppvuxen i Danmark har dömts till ett och ett halvt års fängelse för rån, försäljning av hash och misshandel. När domen avtjänas kommer han att deporteras från Danmark på 12 år, rapporterar danska Ekstra-Bladet.

Den 12 februari rånade turken en stormarknad på Egelundsvej i Albertslund, där han hotade personalen med en kniv och tvingade dem att överlämna pengar från kassan. Nästa dag rapporterade han sig själv och han häktades i förvar den 14 februari.

Fredagen den 13 november anklagades han för totalt sex brott. De handlade om våld mot ex-flickvänner, försäljning av 300 gram hash och vandalism i ett solarium.

Det resulterade i ett fängelsestraff på ett och ett halvt år. Dessutom beslutade domstolen att mannen skulle deporteras till Turkiet med ett förbud mot att återkomma till Danmark på 12 år, även om han är född och uppvuxen i Danmark, skriver polisen.

– Vi föreslog – alla aspekter av ärendet beaktades – att det förutom fängelset också skulle deporteras i 12 år, och det följde domstolen, säger åklagare Mie Vang, polisens västra Köpenhamnsregion.

-Pettersson säger att där ser man fördelen med att inte dela ut medborgarskap i onödan. Utvisning är det absolut bästa sättet att minska brottsligheten. I Sverige hade dessa brott betraktas som lindriga och utvisning hade inte varit aktuellt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Turk född i Danmark utvisas på tolv år

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: