Trump sparkar valsäkerhetschefen

UTRIKES. Minns ni USA-valet 2016? Hillary Clinton fick flest röster totalt men Donald Trump fick flest delegater och blev president. Då var det demokraterna som surrade omfattande valfusk, manipulation av rösträkningsmaskiner och andra former av oegentligheter, att valet stals av republikanerna och att Hillary Clinton var den rättmätige vinnaren.

Christopher Krebs Pressbild

USA:s chef för cybersäkerhet, Chris Krebs har vid flera tillfällen tillbakavisat Trumps påståenden om omfattande röstfusk i presidentvalet.

Som chef för cybersäkerhetsmyndigheten Cisa skrev Krebs i förra veckan under ett uttalande tillsammans med en rad högt uppsatta säkerhetstjänstemän, där de skrev att valet 2020 var det ”säkraste i USA:s historia”.

Det gjorde USA:s president Trump förbannat och i natt meddelade han att en av de högsta ansvariga för valsäkerheten i landet, Christopher Krebs, får sparken.

”Det senaste uttalandet från Chris Krebs om säkerheten i valet 2020 är mycket felaktigt, eftersom det har förekommit omfattande oegentligheter och bedrägerier,” skriver Trump på Twitter.

– Pettersson anser att Donald Trump ska lugna den sig eller presentera bevis som håller i domstol och det har han inte lyckats med hittills.

Med en bra bit över 150 miljoner röster har det naturligtvis skett ett och annat misstag men det har drabbat båda sidor och det har inte varit något storskaligt organiserat valfusk från den demokratiska sidan är min åsikt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Trump sparkar valsäkerhetschefen

 1. Om man ser till det massiva offentliga stöd som Trump haft under valkampanjen och Bidens minst sagt mediokra framträdanden så vore det milt sagt uppseendeväckande om Biden skulle ha vunnit valet. När till och med en sådan försiktigt general som senatens majoritetsledare Mitch McConnell framför anklagelser om valfusk kan de bara tas på fullaste allvar.

 2. Av Jack Phillips 13 november 2020
  Senast uppdaterad:14 november 2020

  På torsdagen fällde en domare i Pennsylvania ett beslut till Trump kampanjens fördel för att delstatssekreterare Kathy Boockvar överträtt sina befogenhet när hon 2 dagar före valdagen ändrade deadline för poströster.

  Pennsylvanias
  Högsta domstol beslutat att poströster kunde accepteras tre dagar efter 9 november men den 5 november fastslog Pennsylvanias Commonwealth Court att Boockvar bröt mot lagen när hon förlängde deadline för väljare att inkomma med id-handling.
  Läs mer på https://www.epochtimes.se/Domstol-Fel-att-andra-deadline-for-roster-i-Pennsylvania

  Ps. https://www.epochtimes.se/Domstol-Fel-att-andra-deadline-for-roster-i-Pennsylvania
  artiklar är på svenska,ds.

  Mvh Robin.

 3. Trump efterlämnar en fadd eftersmak efter valet med sina svepande anklagelser om ett omfattande valfusk. Synd.

 4. Apropå valsäkerhet, ”1984” och dagens Facebook……..

  Igår hölls det andra senatsförhöret under ed. Med de sociala ”Big Tech” företagen Facebook, Twitter och Google.

  De har blivit kallade till senaten för stå till svars för hur de styr och kontrollerar människors användande av dessa sociala medier. Hur man styr algoritmer och censurerar människor godtyckligt. Hur de tre företagen i hemlighet samarbetar med överföring av data emellan dem. Samt det allra viktigaste, att man står utanför reglerna för ansvarig utgivare.

  Som all annan media regleras under rättsligt. För att en gammal regel från internets barndom, punkt 2.30, tillät företagen att slippa ett sådant. För att yttrandefriheten och internet företagen skulle gynnas i sin utvecklingsfas.

  Fast nu har dessa företag blivit så stora . Att de i vissa stycken, istället motverkar den utgångspunkten, i den fria åsikts- och yttrandefrihetsaspekten. Påverkan på demokratins spelregler, kan de nu själva reglera, i en allt för stor omfattning.

  Republikanen Josh Hawley belyste det på ett mycket bra sätt i sitt förhör av Facebooks ledare Marc Zuckerberg.

  Väldigt skrämmande uppgifter kommer fram. Genom en Zuckerberg som har svårt att svara och inte vet ( eller döljer/ljuger?) över vad hans företag har för extrema operativa system, för att kartlägga användarna på alla olika möjliga sätt.

  En ”visselblåsare” från Facebook har lämnat dessa uppgifter till senator Josh Hawley. Som han hänvisar till i förhöret.

  https://www.youtube.com/watch?v=xBJx9kqa9bc

  Efter att ha sett det mesta av dessa två oerhört viktiga senatsförhör. Så undrar man var svensk media har varit? När det det gäller att rapportera om denna viktiga demokratiska fråga. Som påverkar så många människor över hela världen. I frågan om det fria ordet, för varje enskild människa.

 5. Tre höga politiker i Nevada höll igår presskonferens om det mest generande valfusket i statens historia begåtts, Michigan vägrade igår certifiera Wayne County. Advokat Sydney Powell har lagt ut en del graverande bevis på twitter, affidavits från hundratals personer är insamlade, videobevis mm. Jag förstår faktiskt inte varför de bevis som finns ifrågasätts. Om det så bara finns misstanke skall det följas upp för att den lagliga rätten till ett demokratiskt utfört val är genomfört. Allt enligt USA’s konstitution.

  Önskar vi gjorde det även här och inte bara sopades under mattan av media, sociala medier samt den styrande högadeln…

 6. hmmm har fulgt bloggen noen år men børjar undra om jag vil mer. her er det synsing och bevis finns

 7. Mycket bra beslut att sparka den där ödlan. Han tror han är något för han är hårfager, men vis som Trump är ser han igenom skådespelet med hårfärg så det knakar om det.

Kommentera