Välkommen till Värmdö


ISLAM. Inför ett event med nätverket Välkommen till Värmdö fixade biblioteket en affisch med en ung person i hijab. Men affischen stoppades av Värmdös kulturchef Fredrik Nornvall — ett beslut som blivit mycket omdebatterat. – Det kan uppfattas som ett barn i slöja. Kommunen ska inte kommunicera med en sådan bild, säger Fredrik Nornvall, och får medhåll av Deshira Flankör, M, skriver tidningen Nacka-Värmdö Posten.

Så här ser de båda affischerna ut, före och efter Fredrik Nornvalls ingripande. Foto: Värmdö Kommun.

– Pettersson säger att Värmdös kultur- och fritidschef Fredrik Nornvall handlade rätt. Att ha ett barn eller om det är en ung kvinna på en blågul bild där det står ”Välkommen till Värmdö” är en provokation som gynnar fanatiska islamister och ideologin islam.

Det finns dessutom inget i koranen/islam som säger att en kvinna ska täcka sitt hår. Det är en politisk symbol och majoriteten av världens muslimska kvinnor bär inte slöja/hijab/abaya. Det är de som blir tvingade sim i Iran.

Nedan några bilder från Iran före den islamska revolutionen och några efter. Ser ni skillnaden och vill ni ha det i Sverige?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Välkommen till Värmdö

 • Anderssson

  Fi sakran!

  Gilla

 • Kent

  Dom/den som ligger bakom affisch ett borde fängslas. För dumhet kan det inte vara.

  Gilla

 • Billy Boy

  Ett liknande FN-evenemang vid / i biblioteket (Bokbussen) i Filipstad är väl knappast aktuellt med tanke på den stora bristen på läskunnighet hos en del av invånarna i kommunen …

  Det finns säkert många fler invånare i andra kommuner runt om i hela Sverige med liknande svårigheter att läsa och förstå skriven text.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Bra text av dig Argus . Instämmer på alla punkter . Även GG = Grinig Gubbe . Känns rätt bra att ibland kunna bära den benämningen .
  Mvh Sjöström

  Gilla

 • Argus

  Att illustrera FN-dagen med en person från ett land som inte ens borde få vara med i FN då de inte accepterar FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna utan har en egen hitte-på-förklaring betecknar jag som urbota dumt vilket det hade varit om det inte varit agendasättande.

  Jag må betecknas som grinig gubbe men jag är sååå urbota less på att i stort sett all reklam som pådyvlas befolkningspyramid och parrelationer som inte bara inte representerar faktiska förhållanden utan och statistiskt sett är direkt farligt för det täcka könet. Företag som använder sig av reklambyråer med förkärlek till afrikaner kan i fortsättningen sälja till just afrikaner. Eftersom det fortfarande råder marknadsekonomi på de flesta områden så använder jag min fria vilja att handla av andra företag.

  Gilla

 • svensson

  Äntligen en kommunchef med lite ruter i. Kanske vågar någon mer mindre räffhågsen komma med liknande beslut, viket vore mycket önskvärt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: