Islam en sprängande religion

Inträffade nu på morgonen i Somalias huvudstad Mogadishu. Inga uppgifter om döda och skade finns ännu

I går eftermiddag så gick en muslim, tillhörande gruppen AlShabaab, som trodde att han skulle belönas med 72 jungfrur i paradiset, in på en restaurant nära polisskolan i Mogadishu och självmords bombade. AlShabaab säger att det dödade 12 poliser och sårade 14 andra. Polisens talesman säger att 5 personer dödades och 8 sårades.

One thought on “Islam en sprängande religion

 1. Al-Shabab är klassad som en terrororganisation av bland andra USA, Kanada, Australien och Storbritannien liksom av flera västerländska säkerhetstjänster. I oktober 2010 ställdes Billé Ilias Mohamed och Mohamoud Jama med påstådda kopplingar till Al-Shabab inför rätta i Göteborgs tingsrätt för förberedelse till självmordsattack i Somalia. De båda dömdes 8 december samma år till fyra års fängelse för stämpling till terrorbrott. De skulle enligt rätten ha varit redo att begå självmordsattentat för Al-Shababs räkning. I mars 2011 friades männen av en enig hovrätt. Säkerhetspolisen bedömde år 2012 att ett 30-tal personer i Sverige fått vapenträning hos al-Shabab .

  Företrädare för islamistiska extremister finns numera även i Sverige:
  ”Rätt att klassa Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén som en extrem organisation och de personer som aktivt torgför dess åsikter som extremister, är inte fel. Det finns flera fakta som stödjer detta”, skriver Magnus Sandelin, redaktör för sajten doku.nu, – och menar att MMRK:s engagemang för rättssäkerhet för muslimer i praktiken ofta innebär försvar för islamistiska terrorister:
  https://www.gp.se/debatt/r%C3%A4tt-att-klassa-mmrk-s-f%C3%B6retr%C3%A4dare-som-extremister-1.9515625

  Muslimska mänskliga rättighetskommittén grundades av bl.a. den muslimske aktivisten Fatima Doubakil som är dess talesperson (hon är för övrigt gift med Kitimbwa Sabuni, bror till L:s partiledare Nyamko Sabuni). ”Fatima Doubakil är stolt över att kallas extremist”, skriver Johan Lundberg, docent, författare och styrelseledamot i stiftelsen Doku. På frågan hur hon upplever att bli kallad ”fundamentalist eller extremist” svarar hon: ”Jag ser det som ett tecken på att man gör någonting bra”. Det handlar om att mobilisera ”icke-vita” människor i så kallat utsatta områden för att göra revolution: ”Det här kommer att bli en konfrontation mellan det vita majoritetssamhället och människor som inte är vita i Sverige”. Det viktiga, säger hon, är att göra invandrare ”raspolitiskt” medvetna.
  https://doku.nu/2019/08/05/svart-att-forsta-atalet-mot-ann-sofie-hermansson/

Kommentera