Maten i ett svenskt fängelse

BROTT & STRAFF. Mauri Hermundsson, även känd som Mustiga Mauri, är YouTubestjärna och just nu aktuell när han leder Sveriges nya lego- program i TV4.

Tygelsjö är en anstalt med 65 platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger cirka 15 km söder om Malmö.

Vad äter man i ett fängelse i Sverige? Mauri åkte ned till Tygelsjöanstalten i utkanten på Malmö och testade maten med deras kock Stuart.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Maten i ett svenskt fängelse

 1. Verkar bättre än föräldrarnas äldreboende. På äldreboendet sitter dom flesta på isolering och blir deprimerade. Lite god mat kunde kanske muntra upp. Vad jag mina köps maten från ett samhallkök och kostar 10-20kr per portion och värms upp på äldreboendet. Inga närodlade grönsaker där inte.
  Jag håller med den som skrev om landet annorlunda. Här belönar vi dem som är mest jävliga och förstör samhället, medan de skötsamma får bekosta eländet utan att få något själva.

 2. Ja konstigt, de äldre betalar för sin mat, så den borde ha minst dubbelt högre klass. Men med skatten har de äldre hela sina liv betalt fängelsematen och fortsätter, som pensionärer göra det. Äldre, som jobbat hela sina liv och inte tillbringat sina liv med brott och fängelser bör få visst retroaktivt schablonavdrag på skatten. Rättvisan kräver det kan jag tycka, om det görs på rätt sätt.

 3. Nu på torsdag ska jag äta ärtsoppa med fläsk och fläskpannkaka, svensk tradition.
  Får dom det på fängelset? Tror inte det…..

 4. Inget fel att kocken gör sitt bästa, men
  När våra gamla får matlådor som värms i mikron så kunde det duga åt de intagna.
  Kocken kunde få jobb på ett ålderdomshem istället.

 5. Intressant, tänk om skolorna o hemvården
  kunde få sådan mat. I många fall, inte alla,
  serveras undermålig mat. Arma land.

Kommentera