Den friande domen mot Peter Lundgren (SD) överklagas

INRIKES. Åklagaren överklagar tingsrättens dom i målet där EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) från Gnosjö friades från misstankar om sexuellt ofredande. Nya uppgifter har inkommit som gör att åklagaren nu har överklagat.

– Nu kommer vi bearbeta materialet och genomföra ytterligare förhör. Därför begär jag anstånd till den 15 januari, men min förhoppning är att utredningen är slutförd innan dess. Så snart det är möjligt kommer jag att lämna in bevisuppgift till Jönköpings tingsrätt, säger chefsåklagare Maria Sterup i ett pressmeddelande.

-Pettersson säger att åklagaren har för lite att göra och är aktivist. Lundgren har erkänt att han tog kvinnan på brösten i fyllan och bett om ursäkt, kvinnan har godtagit ursäkten och tycker inte det är något att bråka om. Kvinnan och Peter Lundgren är fortfarande vänner och umgås privat.

Varför väcker en sådan här sak större uppmärksamhet än när socialdemokrater mördar?

TIDIGARE 2020-10-28 Peter Lundgren (SD) frias i den politiska rättegången

LAG & RÄTTVISA. Klockan 14 presenterades domen i Jönköpings tingsrätt mot Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren som stått inför rätta misstänkt för sexuellt ofredande av en partikamrat. Lundgren frias från anklagelserna.

Peter Lundgren, Sverigedemokraterna. Pressbild

Lundgren stod inför rätta för att ha sexuellt ofredat en kvinnlig partikamrat på ett hotellrum för 2,5 år sedan i samband med en fest på ett hotellrum under en valkonferens.

Tingsrätten menar i sitt ogillande att åklagarens bevisning, bland annat i form av en inspelning på en telefon, inte räcker. I domen skriver tingsrätten att det är svårt att slå fast vad som hände och hur på hotellrummet för två år sedan.

-Pettersson säger att denna händelse borde aldrig ha hamnat i tingsrätten och det är obegripligt att det väcker mer uppmärksamhet än när socialdemokrater mördar…

När får Stefan Löfven stå till svars för mördande socialdemokrater?

TIDIGARE 2020-10-14. Idag inleds en politisk rättegång mot Peter Lundgren (SD)

LAG & RÄTTVISA. Rättegången mot Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren inleds i dag. Han är åtalad för att i samband med en valkonferens på ett hotell i Nacka den 17 mars 2018 ha sexuellt ofredat en kvinnlig partikamrat, skriver SVT Jönköping.

Lundgren förnekar brott. Kvinnan har själv inte velat medverka i utredningen och har svarat ”inga kommentarer” på många av åklagarens frågor.

En del av bevisningen är en inspelning där den tidigare EU-parlamentarikern Kristina Winberg pratar med kvinnan om händelsen på hotellet.

-Pettersson säger att åklagaren har för lite att göra och för mycket pengar i budgeten.

  • Peter Lundgren har erkänt att han tagit kvinnan på brösten.
  • Kvinnan vill inte anmäla, Peter har bett om ursäkt och de umgås privat före och efter händelsen.
  • Kristina Winberg var EU-parlamentariker för SD 2014-2019, men fick inte förnyat förtroende. SD motiverade petningen med att hänvisa till Winbergs omdömeslösa uppförande. Om varför uteslöts råder det delade meningar om, en del påstår att det beror på att hon ligger bakom anmälan mot Peter Lundgren.

-Pettersson undrar hur åklagaren kan dra en sådan här sak till tingsrätten och troligen vidare till hovrätten, när åklagarkammaren säger att de inte hinner med grova brott.

Jag anser att Peter Lundgren åtalas för att han är SD-politiker.

Jönköpings Tingsrätt Mål: B 3329-19

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Den friande domen mot Peter Lundgren (SD) överklagas

  1. ##
    SVT 2020-11-17: Polisen sorterar rutinmässigt bort uppgifter om sexualbrott mot barn via nätet och agerar inte på högprioriterade misstänkta. Det framgår i en hemlig rapport från Polisens Nationella operativa avdelning (NOA).
    ##

    ##
    SVT 2020-11-17: Bristerna i polisregionerna – så ser de ut
    Över 1 000 fall ligger på hög • Resursbrist gemensam nämnare
    ##

    Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt.

    Men det är inte resursbrist som är den gemensamma nämnaren. Det är idioter som har stiftat lagarna och det är mindre vetande som har tolkat dem och dumskallar som har till uppgift att använda dem mot folket. Beivra verkliga brott i stället för att trakassera hederligt folk så ska se att resurserna räcker.

    Jag hoppas att jag inte har sagt för mycket.

  2. Som sagt; jag försvarar inte brott, om det har begåtts. Men när den ”utsatta” inte ens vill medverka och det eventuella brottet är av mycket ringa karaktär är det väl vansinne att lägga en massa resurser på denna petitess!

  3. Låt oss en gång för alla fastställa att anmälningar oavsett brott ska utredas och lagen ska följas tillika är faktum att åklagare endast ska väcka åtal när målet förväntas ge Dom, vilket bland annat måste innefatta.

    1 – Målsäganden är anmälaren vilket – inte – avser här debatterat ärende.
    2 – Av anmälaren – utpekad målsägande – kan förvisso tvingas att medverka i rättegång, men ingen kan tvinga denne att medverka genom att styrka av åklagare pläderat/påstått händelse/händelseförlopp.
    3 – Oavsett vad kvinnan i här ärende sagt till någon annan, till och med kanske sagt till åklagare är vad som sägs i förhandlingen/rättegången avgörande för Dom mot åtalad.

    Politisk skenrättegång i EU medlemsstaten Sverige synes ännu en gång vara att beakta tillika avser brott mot FN Tortyrförbud avseende den kvinnliga politikern som enligt Sverige lagar, EU och FN konventioner har all rätt att inte medverka i förhandling startad av annan målsägande till polisanmälan som lett till pågående Kafkaprocess i Sverige Domstolar.

    Att begå fel är inte straffbart tillika kan felet enligt lag anses utgöra brott vilket är straffbart men det kräver att den ”felet” begåtts mot ska anse att denne utsatts för brott och att åklagar med lagen som enda stöd ska då hjälpa denne att i domstol styrka brottet.

    Benämnd inspelning där den tidigare EU parlamentarikern sägs berätta om en händelse uppfattas har skett utan parlamentarikens vetskap?
    Om så är fallet ska inspelningen förkastas av domstol eftersom den inspelade inte velat och inte vill medverka och innan förhandling i Tingsrätten skulle naturligtvis fastställts i vilket syfte avsåg personen som spelade in samtalet använda inspelningen?

    De facto ingår i försvarares uppdrag och att det inte skett har sannolikt många förklaringar varav mest kända är att arvodet blir högre vid Hovrättsförhandling men innan densamma förutsätts att såväl den inte medverkande kvinnliga politikern och den tilltalade politikerkollegan kräver att det fastställs vad personen som spelade in samtalet hade/har för syfte med inspelningen och möjligen på vems uppdrag inspelningen skett?
    Mvh.

    • Midsommarafton 2019 ringde jag till polisen och ville göra en anmälan när det gällde några polska gästarbetare. Den som svarade ville inte ta emot min anmälan. Vi kommer i vilket fall som helst att lägga ned undersökningen på en gång. Och vi åker inte på ett sånt här ärende. Så det är ingen ide att du gör någon anmälan. Jag frågade om hon var polis med det ville hon inte svara på. Jag begärde att få tala med hennes chef och sa ungefär samma sak som sin underordnade. Till sist gick han med på att ta upp en anmälan.

      Detta var på fredagen. På tisdagen fick jag brev om att utredningen hade lagts ned. Med vändande post.

      Ditt påstående att alla anmälningar ska utredas stämmer inte. För det första avvisas anmälningar. För det andra utreds inte alla anmälningar. Ett stort antal avskrivs utan utredning och anmälaren meddelas med vändande post.

      Andra bagatellartade förseelser utreds in absurdum. Även företeelser som inte är olagliga. Till exempel att demonstrera eller yttra sig fritt. Tänk att det skulle ta tre månader att komma fram till att det inte är straffbart att bränna Koranen.

      • Det här med långa utredningstider är oftast förvånande. Jag läste just om en otäck olycka i Bokskogen utanför Malmö med tre döda. Polisen lägger ner efter två månader. Ung förare med nytt körkort som körde för fort på smal och krokig väg. Sorgligt men korrekt avklarat av polisen.

        Sedan läser jag att Trafikverket fortsätter utreda. Det kommer att ta 3 – 5 månader innan de är klara. Vad har de för arbetsordning? De hinner således endast med 3 – 4 utredningar/år. Inte förvånande att det behövs många anställda i vissa statliga verksamheter. Särskilt som nog de flesta utredningar slutar i ingen åtgärd, eller hamnar i långsiktsplanen om 20 år.

  4. Enligt Expressen, som bevis i målet förmodar jag, sade kvinnan (offret) ”Det var tur att det var folk i rummet. Tänk om jag varit själv med honom”. En replik som allt fler kvinnor har skäl att yttra, med ”rummet” utbytt mot bussen, tåget, busshållplatsen, krogen, hissen m.fl., och det utan att åtal ens övervägs att väckas.
    Inte ”vad”, utan ”vem”. Värdegrunden, ack den Värdegrunden,

    Min tilltro till det svenska rättsväsendet och dess företrädare minskar för varje dag.

  5. Exempel på en politisk rättegång.
    Peter har säkert gjort fel men står det i proportion till allt våld i samhället där förövaren kommer undan med några timmars samhällstjänst?

  6. Sådana här skitmål är tydligen det enda de törs ge sig på. Överklaga? Vad tusan håller de på med? När jag var ung, på 60-talet, så tog man det bara som ett intresse av killen, och det var bara att fräsa ifrån om det inte passade, inte f-n tog man det till domstol (vilka på den tiden aldrig ens hade tagit upp målet)

  7. Som svar på det retoriska frågan varför mördare som tillhör
    sossepartiet slipper åtal finns det bara ett svar. Politiskt
    tillsatta åklagare, man vet att man inte kommer åt S D
    i Realpolitiken, så då får man gå den smutsiga vägen!

    Tänk att åklagare har tid med sådana skitmål när alla
    grova våldtäktsanklagelser får passera eller fördröjas,
    dessutom skjuts det ihjäl folk varje dag??? Men
    detta har hög prioritet, dessutom har han som blev
    frikänd fel partifärg! Otroligt!

  8. Politiserade domstolsaktivister.
    ”Rättssäkerhet är att undvika att döma oskyldiga. Rättstrygghet är att döma de skyldiga så att resten av samhället kan leva säkert. I #orättssamhället-Sverige är det förstnämnda högsta prio när det gäller grova våldsbrott och utländska gärningsmän, svenska folkets behov av rättstrygghet spelar här ingen roll alls. När det gäller våldtäktsanklagade svenska ‘cis-män’ är det omvända lagar och praxis som styr.

    Domstolsaktivister i båda ringhörnor på principlöshetens arena

    I ena ringhörnan: Anne Ramberg och hennes domstolsaktivister. De där som inte kan ge grova våldsbrottslingar nog med rättssäkerhet. Det är dom som anser att fingeravtryck på handgranatssprinten och ett dussin ögonvittnen helt enkelt inte riktigt räcker till ändå.”

    Ovanstående är del av längre text från:
    https://suntfornuft.space/tag/ruben/

    • detta är väldigt besvärande det är korruption på väldigt hög nivå . staten har ett eget rättsystem som används politiskt.

  9. Det borde krävas ett omdömestest som även innefattar beräkning av samhällskostnader innan en jurist kan utnämnas till åklagare eller domare.

    • Med deras höga löner så har samhällskostnaderna
      ingen betydelse, den drabbar ju mest dom lågavlönade!

    • Herre min skapare vilket trams för inget.
      Man blir mörkrädd..
      Snart får mannen nte tilltala en kvinna.
      Ponnan med familj
      AFS

    • Det var väl Kristina Winberg 4a på EU listan. Hon trodde att han skulle petas och hon skulle bli invald. I stället blev hon petad och utesluten från SD.

  10. Dessa jävla vänsteraktivister som härjar i vårt rättssysten bör rensas ut och straffas för sina handlingar när vi får en svenskvänlig regering. Skicka dem sen till Nord Korea där de hör hemma.

Kommentera