Tyskland återupptar utvisningar till Afghanistan


ÅTERVANDRING. I mars stoppade Tyskland tillfälligt utvisningarna till Afghanistan, nu upphävs stoppet och migranter utan giltigt uppehållstillstånd att skickas tillbaka, rapporterar tyska TAZ.

Det viktiga är inte varifrån afghanerna reser, det viktigaste är att de hamnar rätt.

Det protesteras i Tyskland, liksom i Sverige, över utvisningarna och en anledning är att coronasituationen i Afghanistan sägs vara svår och att en stor del av befolkning är berörd samt att sjukvården är undermålig.

Idag, måndag den 16 november, kommer nästa flyg med avvisade migranter att lyfta mot Kabul. De afghanska myndigheterna är också med på detta.

Tyskland satte redan i somras igång med återsändande av illegala migranter till från Albanien, Georgien, Frankrike, Serbien och Moldavien.

-Pettersson väntar fortfarande på dåvarande inrikesminister Anders Ygemans (S) 80.000 som han lovade skicka hem i januari 2016.

Dagens Industri, inrikesminister Anders Ygeman (S) den 2 maj 2016.

Kabul och Kabuls internationella flygplats i juli 2020. |

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Tyskland återupptar utvisningar till Afghanistan

 • Argus

  Främsta syftet med tillkomsten av EEC, sedermera EU, var att göra Tyskland och Frankrike ekonomiskt beroende av varandra så att de inte skulle ha råd att starta nya krig. Senare har tillkommit att utföra sysslor som ”är för stora” för enskilda länder. Avvisning av ekonomiska migranter verkar vara en syssla som är för stor för vissa länder i alla fall. Denna fråga borde därför överlåtas på Frontex att utföra. Givetvis inom den ordinarie medlemsavgiften. Det enskilda landet ”överlåter” avvisningsbeslutade till Frontex som samlar dem centralt och fraktar hem dem.

  Gilla

  • compulsoryunion

   Bra förslag, idag har kol- och stålunionen blivit burn the coal unionen: “Coalburner” is slang for a white woman who dates black men.
   Polisen är oduglig att utföra sitt uppdrag, verkställa 20 000 aliens dömda till utvisning. Polisen borde åtalas i brottmål, underlåtenheten är straffbar.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: