Afghan vill inte åka hem till Iran


INVANDRING. Man ska förlåta som Jesus lär ha sagt: ”Jag säger dig: Icke sju gånger, utan sjuttio gånger sju gånger”, och jag undrar om inte SVT med råge hamnat över gränsen med 491 snyftreportage om afghaner.

Afghanen som SVT kallar ”M” kom till Östersund för fem år sedan. SVT kallar honom flykting trots att han saknar asylskäl, flyktingar får stanna.

”M” tog sig från Iran till Turkiet runt 2015, hamnade i Grekland och sedan vidare upp genom Europa och hamnade i Sverige för sent för att omfattas av gymnasielagen.

– Pettersson noterar att afghanen ”M” tagit sig genom c:a tio fredliga länder på sin väg till Östersund och undrar om SVT inte har hört talas om att enligt Dublinförordningen ska en person som flyr till Europa söka skydd i det första säkra land som den kommer till.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Afghan vill inte åka hem till Iran

 • ponnsan62

  Ut med skiten…kan du inte bidraga med något ska du ut…
  Vart du åker skiter jag i.. ponnsan
  Ponnsan med familj

  Gilla

 • Maya

  Det finns mycket här i världen som man inte ”vill”,men måste göra ändå.Hur vore det om alla dessa journalister som vurmar om dessa förvuxna barn ställde en enkel fråga till dessa unga herrar.Varför vill du inte åka hem ? Vad flyr du ifrån ? Svaret blir nog att dom inte har någon framtid utan dom behöver det och det och det,då blir allt bra.Det här handlar om att dom blivit utlovade fantastiska möjligheter bara dom tar sig hit.Det stämmer naturligtvis inte med verkligheten.Så,åk nu hem till era familjer och se till att skaffa en försörjning på plats.Ta av offerkoftan och agera som dom vuxna män ni förmodligen är.

  Gilla

 • Kungen

  Alla som har fått nej eller är här illegalt SKA ÅKA HEM. Vi kan inte ta hand om hela världen

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: