Glöm aldrig…

HISTORIA & NUTID. När jag var liten kunde jag inte förstå varför Eisenhower var så populär, nedanstående kanske kan förklara varför.

General Eisenhower, överbefälhavare under 2:a världskriget och USA:s 34:e president 1953-1961.

General Eisenhower varnade oss. Det är historia att när de allierade styrkornas överbefälhavare general Dwight Eisenhower, hittade offren för förintelselägren, beordrade han att alla möjliga fotografier skulle tas, och att det tyska folket från de omgivande byar skulle ledas genom lägren och hjälpa till med att begrava de döda.

Han gjorde det och han sa detta…”Få med allt på bild nu, ta filmer, ta vittnesmål – för någonstans längs historiens väg kommer någon bastard att stå upp och säga att detta aldrig hänt”

Den här veckan diskuterades i Storbritannien om man skulle ta bort ”Förintelsen” från skolornas läroplan eftersom det ”kränker” den muslimska befolkningen som hävdar att förintelsen aldrig inträffat. Det är en skrämmande del av den rädsla som griper världen och hur lätt varje land ger upp för den. Det är nu mer än 70 år efter att andra världskriget i Europa upphörde. Denna text skrivs som ett minne av sex miljoner judar, 20 miljoner ryssar, 10 miljoner kristna och 1900 katolska präster och många flera som ’mördades, våldtogs, brändes, svältes till döds, misshandlades, slogs, utsattes för medicinska experiment och förödmjukades medan många i världen tittade åt andra hållet! Samt alla tyskar som led och tvångsförflyttades efter kriget.

Nu, mer än någonsin, med bland andra Iran som hävdar att förintelsen är ”en myt” är det absolut nödvändigt att se till att världen aldrig glömmer bort. Det här meddelandet är avsett att nå 400 miljoner människor! Var en länk i minneskedjan och hjälp med att distribuera detta över hela världen.

Hur många år kommer det att dröja innan attackerna mot World Trade Center glöms och det påstås att det aldrig hänt eftersom det kränker vissa muslimer???

– Pettersson fick ovanstående från en bekant i New York som jag översatt fritt och förkortat något.

Levande historia…

Terror-attack World trade center. Foto: Cyril Attias, CC-licens

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Glöm aldrig…

 1. Den västliga ”civilisationens” kulturberikning av Ryssland kostade ryssarna 30 miljoner döda 1941-45 ! Så, ryssarna VET vad den västliga civilsationen är för något, ingen annat än sadism, mord på civila, terror ! Så, inte undra på att Ryssland måste ha en mycket stark armèe för att skydda sig från liknande saker i framtiden !

 2. Tyvärr fick han aldrig se de verkliga dödslägren i Polen, Lettlánd, Litauen. Inte heller groparna med döda judar i Belarus, Ukraina och själva Ryssland. Det Ike fick se var rena dagiset i jämförelse med det som hände på östfronten. Men det jag tycker som det värsta är att han och övriga toppskiktet visste vad som föregicks, När ryssarna befriade läger efter läger så meddelade dom de allierade om saken, men väst valde att förkasta informationen trots att dom visste, hela världen visste inklusive statsminister Hansson

 3. Hur många lierar sig med muslimer och deras ” förintelsen har inte hänt”
  en efter en viker länderna ner sig, för islam och börjar ta bort, ge nya lagar som anpassas till dessa och förpassar sina egna medborgare rätt ner i diket…
  Jag tror nog att även dessa lierade och köpta statstjänstemän skall vara lika rädda som vi andra, för islam gör till slut ingen urskillnad vem som är vem
  Var tar dessa dårskaper slut.
  Rädd – ja

 4. Tänk om Sverige hade hamnat i krig med Stalin eller Hitler….

  Den svenska militären möter upp i färgglada kjolar, tights, nyfriserade färgade frisyrer, färgglad nagellack, läderklädsel, bettskenor och hundhalsband….

 5. Den kanadensiska historikern James Bacque hävdar i sin bok Other Losses, att uppemot 1,7 miljoner tyska soldater på detta sätt avsiktligt svältes till döds i amerikanska läger.
  Journalisten Peter Worthington på tidningen Ottawa Sun, undersökte författarens påståenden och skrev en artikel om saken:…det är svårt att undkomma slutsatserna att Dwight Eisenhower var en krigsförbrytare av episka proportioner. Hans (DEF) policy tog livet av fler tyskar i fredstid än vad som stupade på den västeuropeiska krigsskådeplatsen. I många år har vi skyllt de 1,7 miljoner saknade tyska krigsfångarna på ryssarna. Inte förrän nu har någon grävt djupt nog.
  Segrarmakternas skoningslösa behandling av Tyskland beskrivs av James Bacque, i dennes andra bok Crimes and Mercies: The Fate of German Civilians Under Allied Occupation, 1944-1950:
  ”Mer än nio miljoner tyskar dog som ett resultat av de allierades avsiktliga svält och fördrivningspolitik efter kriget – en fjärdedel av landet annekterades och omkring 15 miljoner människor fördrevs i den största etniska rensningen mänskligheten har upplevt. Över två miljoner av dessa, många kvinnor och barn, dog längs efter vägarna eller i koncentrationsläger i Polen och på andra platser. Västerländska regeringar förnekar fortfarande att dessa personer dog.”

  • Well, tyskarna lät 4 000 000 ryska krigsfångar dö av svält, av slavarbete, avrättningar. Man använde sig av 15 000 ryska krigsfångar för att testa Zyclon B gasen vid Auschwitz ! 12 000 000 ryska civila dog….10 000 000 sovjetkvinnor blev våldtagna av tyskarna med en miljon födda barn som följd ! ”Rune” ”glömde” tala om detta ! Ryssar kanske inte är lika mycket värda som tyskarna som den här ”Rune” nu ömmar för ? För att inte tala om vad tyskarna hade för planer i Ryssland OM dom vunnit kriget ! Minst 40 miljoner ryssar skulle elimineras ! Men detta bryr sig inte ”Rune” om…..För honom är tyskar mer värda !

  • Tysk general 1945 efter kriget : ”konstigt att ryssarna inte dödade oss alla, efter vad vi gjorde dom i Ryssland !”

 6. Utan att förminska nationalsocialisternas grymheter bör man rangord även de som fortfarande pågår i dag. Nationalsocialism, eller kanske snarare nynazism, är i dag en marginell företeelse som föga troligt kommer att förändra historien. De är för få och korkade helt enkelt.

  Istället bör man fokusera på nutida och framtida reella hot. Historiskt sett vet vi att islam har bortemot 250 miljoner döda på dess samvete (om nu ett sådant finns). Låt gå för att många av dess offer tillhör sekten fast en lite annan tolkning än förövarna. På ohotad andra plats har vi kommunismen och dess föregångare socialismen. Här beräknas framförallt Mao och Stalin vara ansvariga för uppemot 150 miljoner döda. Men de är inte ensamma och framförallt pågår det fortfarande på flera håll.

  Sedan har vi Nazityskland. Historiker uppskattar att mellan 11 och 17 miljoner dog i dess läger. Av dessa var 4,5 till 6 miljoner av judisk börd eller tro. Här har uppmärksamheten dock varit tydlig ända sedan 1940-talet. Även om vänstermedia ständigt varnar för de ”högerextrema”, som förövrigt är så mycket vänster som det kan bli, så lär ingen ny Hitler, Mussolini eller Toyo dyka upp. Däremot så finns det inte bara en utan flera minimao eller ministalin för att inte tala om alla anhängare till ”profeten” som utan att blinka utövar våld inklusive dödligt sådant.

  Det är dags att börja tala om alla folkmord även om de ideologiskt är närstående till den politiska klassen.

 7. Vi kan också minnas dom 7-8 miljoner tyskar som misshandlades, våldtogs och svälte ihjäl i dom allierades fångläger EFTER andravärldskrigets slut.

  • Varför inte nämna de 4000000 ryska krigsfångarna som tyskarna lät dö, varför inte nämna de 12000000 ryska civila som dog ? Varför inte nämna de 10 000 000 sovjetkvinnor som blev våldtagna ! Varför inte nämna de 15000 ryska krigsfångarna som dog i de tyska försöken med Zyclon B gasen vid Auschwitz ?

 8. Ja sjuka ideologier skapar ruttnande samhällen. De kan kännas igen när de blundar för sanningar och stryper yttrandefriheten. Trots bra förutsättningar slutar det ofta illa. Om det inte blir diktatur och totalitära styren blir det i många fall öppet våld, konflikter, krig, fattigdom, svält och annat onödigt lidande. Har inte Europa fått nog av det genom historien?

 9. När man hör om England så får man intrycket att förruttnelsen av samhället har gått längre där än i Sverige.

Kommentera