Polisen avlossade varningsskott mot ungdomar

BROTTSLIGHET. Polisen avlossade minst ett varningsskott mot två pojkar under 15 år i Brynäs i Gävle i går. ”Under förföljandet uppfattar polis att ungdomarna börjar gräva i sina jackfickor, och varvid patrullen skjuter varningsskott”, skriver polisen på sin hemsida.

Soft Airgun finns i massor med modeller och utföranden. Många mycket lika riktiga vapen.

– Det visade sig vara två killar, en 13 och en 15 år som hade en soft airgun, säger Anders Holm, befäl vid RLC.

Enligt polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin ska ingen person ha skadats. Gatan har spärrats av och polisen patrullerar området.

-Pettersson säger att den som springer omkring och viftar med en soft airgun kan knappast skylla på polisen om han blir skjuten i dessa tider…

Regler för luftvapen

Du som är under 18 år får aldrig använda ett luftvapen utan uppsikt av en vuxen person. Det gäller även inom privat område. I särskilda fall kan du få licens för den här typen av vapen. Du som fyllt 18 år får inneha effektbegränsade luft- och fjädervapen utan licens.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Polisen avlossade varningsskott mot ungdomar

  1. Måste man inte vara 18 för soft Aigun om föräldrarna köpt denna så borde dom kunna straffas

  2. Den som springer omkring och viftar med en soft airgun kan knappast skylla på polisen om han blir skjuten i dessa tider.
    Nä det skulle vara regel.

Kommentera