Vill regeringen verkligen stoppa bidrag till muslimska extremister?

ISLAM. Säkerhetspolisen har varnat för att skattepengar går till organisationer med kopplingar till extremistmiljöer och vill inrätta ett nationellt kunskapscentrum. Nu har regeringen beslutat att låta en statlig utredare titta på den frågan, rapporterar Sveriges Radio.

Vi måste täppa till de här luckorna och bygga upp en organisation där man kan stoppa den här typen av offentliga medel, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

Det har under lång tid kommit larmrapporter från bland annat säkerhetspolisen om att det finns organisationer med kopplingar till våldsbejakande extremistmiljöer som får statliga eller kommunala bidrag.

Säpo anser att det behövs ett särskilt kunskapscentrum som kan hjälpa till att granska de aktörer som söker skattepengar.

Justitieminister Morgan Johansson säger nu att det är viktigt att bygga upp en sådan stödfunktion. Offentliga medel ska inte ska gå till antidemokratiska organisationer eller till organisationer där extremister är aktiva, förklarar Johansson. Nu får en statlig utredare i uppdrag att se över den här frågan.

Morgan Johansson (S) har varit Sveriges justitieminister sedan 3 oktober 2014, alltså i sex år. Justitieministerns ansvar är bland, Bekämpning av terrorism, Demokrati och mänskliga rättigheter, Familjerätt, Grundlagar och integritet, Migration och asyl, Rättsväsendet. Morgan Johansson är dessutom ställföreträdande statsminister och ska ersätta Stefan Löfven om något händer.

Problemet med bidrag till muslimska organisationer har diskuterats hela den tid Morgan Johansson varit justitieminister och längre än så.

– Pettersson undrar vad som får Morgan att tillsätta en utredning efter sex år? Har det något med att Socialdemokrater lovat att samarbeta med Sveriges Muslimska råd som han förhalar nödvändiga åtgärder år efter år.

Det finns redan nu lagar och regler att stoppa bidragen om man vill. Bland andra nekades Jehovas vittnen bidrag i tolv år för att de inte uppfyllde kraven för att få bidrag. Gång på gång vann Jehovas i förvaltningsrätten mellan år 2007 och 2018. 2019 gav regeringen med sig men jag vet inte om de betalat ut några pengar.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Vill regeringen verkligen stoppa bidrag till muslimska extremister?

 1. Under bordet är Säpo sedan länge lierade med alla muslimerna genom Sossarna och Morgan?

  Hemliga adresser till IS-mördare?

  Vägrar utvisa fanatiska imamer…?

  Låter IS-mördare komma till Sverige för sjukvård, för att åka ner till IS IGEN när muslimen har tillfrisknat???

  Förföljer vanligt oroligt folk som skrivit någonting på sociala medier som inte passar Säpos värdegrund..??

  Mm mm mm mm ….

 2. Skapa fler organisationer löser inga problem. Skapar bara fler.
  Enklaste lösningen är returresa, men det är för enkelt.
  Att Sozzar saknar tankeförmåga är så uppenbar att det är löjeväckande.
  Nu när de har blivit så många så startar de egna partier sen blir S marginaliserat och kommer att få agera som stödparti för att vara med.

  • Skulle se kul om om statsminister Åkesson gav dem kalla handen till en förfrågan om att ”få vara med”.

 3. Stryper S alla bidrag blir det inbördeskrig. Notera Arabiska partiet t.ex. MIgranterna är ju utlovade inflytande, makt, guld och gröna skogar, ett helt nytt land att skapa ett europeiskt kalifat i – klart man inte vill missa den godbiten. det inser S och de kommer aldrig, aldrig, aldrig någonsin att göra något som kan vara en nackdel för den väljarbasen. Vi kan hoppas att S inser att de själva är bakbundna och svettas över situationen.
  De i landet som våndas över utvecklingen och hoppas på förändring – glöm det. S kommer att fortsätta att lova något, detta något som kommer att förhalas och förhalas och att det till slut konstateras att det inte kommer att gå på grund av 1) EU 2) något internationellt fördrag Sverige skrivit under 3) inte är genomförbart av någon mystisk anledning. Med den taktiken har S ett enda syfte: att helt gå in för att behålla makten och inte reta upp sin nya viktiga (och mycket farliga) väljarbas. Samtidigt måste S se till att de som betalar kalaset genom beskattade inkomster inte heller helt förlorar tron på S som rikets enda välgörare.
  En gammal gråsosse kunde man lita på men inte dagens politiska ormar.

 4. Herr Johansson är ingen man vill hålla i handen när åskan går! Enligt hans inställning måste det först ju utredas om åskan verkligen går.

 5. I grunden är Morgan Johansson helt värdelös till sitt uppdrag. När det gäller bidrag till diverse suspekta musselman organisationer så kan socialdemokraterna inte röra i den frågan för det kan kosta många röster.
  Miljösekten är inte heller intresserade av att bryta pengarullningen till musselmanerna.

Kommentera