Invandrarklanernas ekobrott hotar grunden för vår välfärd

HOTEN MOT VÄLFÄRDEN. Vålds- och narkotikabrotten är så klart illa. För samhällsekonomin är det dock än värre att betydligt fler klaner sysslar med organiserad ekonomisk brottslighet i stor omfattning. Jag skulle bli mycket förvånad om assistansfusket understiger 50 procent av all utbetald ersättning, skriver åklagare Björn Rosenlöf på Expressen Debatt.

Steget Efter

– Pettersson är glad att någon tar upp detta på Expressen, även om det varit aktuellt tidigare. På bloggen har vi skrivit om denna invandrarrelaterade brottslighet i drygt tio år och blivit kallade det ena och det andra för det.

Jag påstår inte att det bara är invandrare som fuskar, men det är nästan bara invandrare som åker fast och döms för dessa storskaliga bedrägerier.

Trots att problemet är välkänt så verkar politikerna inte bry sig nämnvärt trots att många miljarder av välfärdspengar försvinner till den organiserade brottsligheten. Varken regeringen Reinfeldt eller Löfven har brytt sig.

Läs gärna om assistansbedrägerier på bloggen…

De hånskrattar åt oss:

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Invandrarklanernas ekobrott hotar grunden för vår välfärd

 1. ”Jag skulle bli mycket förvånad om assistansfusket understiger 50 procent av all utbetald ersättning, skriver åklagare Björn Rosenlöf på Expressen Debatt.”

  När man har dragit in all assistans till de som verkligen behöver den måste assistansfusket bli 100 procent. Om jag har räknat rätt.

 2. Har FK beviljat assistansersättning så är det fritt fram att välja ett privat bolag att utföra tjänsterna. Ditt egna bolag får då minst 280:- per timme du anställer någon för 100:- och sparar 180:-
  Har du genom goda skådespelartalanger eller/och lättköpta läkare lurat FK kan du leva gott på 180:- x 8 x 365 om du endast behöver daglig vård ger detta 525600:- per år.
  Är du ännu bättre skådespelare och med den rätta läkarhjälpen kan du få fler timmar per vecka.
  Sverige ett Klondike med många lättåtkomliga bidrag.

 3. Tänk om vår funktionsvarierade regering kunde vara lite noggrannare med var dom kastar bort våra skattepengar, då kanske dom inte behövde skinna oss på alla pengar vi tjänar.
  Vansinniga exempel är skatt på plastpåsar 5kr/st, skatt på husbil 30 000kr/år. Tillochmed Greta borde tycka detta är vansinnigt.

 4. Sverige kallas med rätta för ”Knallkorkarnas förlovande land” av Foliehatten i Teckomatorp i en längre artikel för snart 3 år sedan,…här bara några rader ur texten: ”Gång på gång får man läsa i MSM att det har avslöjats bedrägerier med bidrag och denna gång är det assistansbedrägerier. Sverige har blivit ett drivhus för fusk och kriminalitet. Våra otroligt naiva politiker, tror att invandrare har svenskarnas rättskänsliga. Tyvärr har politikerna inte förstått, att invandrarna med sin kultur, är uppväxta med ett helt annat synsätt. I MENA-världen tillhör korruption och kriminalitet vardagen. Det är fullständigt barockt av våra politiker att tro, att invandrarna skall anamma svenskens rättskänsla. Sverige är idag världens största och naivaste socialbyrå och man förnekar sig verkligen inte. Alla dessa bedrägerier (20 miljarder för assistans) som sker genom våra politikers flathet, bekostas av den svenske skattebetalaren. Stig Svensson, skatteutredare på Skatteverket: ”Hela systemet kan komma i gungning om man inte gör något åt det. Även om brottsligheten är begränsad, så handlar det om mycket pengar och det finns inslag av människohandel i branschen avseende såväl assistenter som brukare.” Stig anser att regeringen måste ta höjd för hur assistansersättningen lockar till sig organiserade kriminella. De som är insatta hur systemet fungerar och det har inte varit någon hemlighet, att personer med svåra funktionshinder hämtas till Sverige för att få assistansersättning – som en del i en organiserad brottslighet.”:

  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2018/01/knallkorkarnas-forlovande-land.html

 5. Om du ser tillbaka ≈ år 1980 – ser du en maktelit som värnar den vanlige svenskens intressen?

Kommentera