Fem års kamp för ett nytt liv – ensamkommande barn i Lund berättar

MEDIA & INVANDRING. – Jag känner mig som Lundabo, fast jag tror inte Lundaborna håller med, säger Milad Mohammadi. Han är en av de 290 ensamkommande barn som anlände till Lund hösten 2015. Hur gick det för dem? Vi träffar fyra ungdomar med ursprung i Afghanistan som berättar om åren i Lund, skriver Sydsvenskan bakom betalvägg.

– Nu kan inte Pettersson läsa Sydsvenskans betalartikel men när jag ser bilden så verkar det inte handla om några barn, det är kanske deras föräldrar?

Så här såg ensamkommande barn ut under 2:a världskriget, innan media blev aktivister och propagandaspridare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Fem års kamp för ett nytt liv – ensamkommande barn i Lund berättar

 1. Unga journalister som inte har en aning om vad Sverige var före och straxt efter WV2. Det finns tusentals svenskar som kämpat längre och hårdare för ett bättre liv än vad dessa fem har gjort.
  Då fanns inte alls de möjligheter och bidrag för att få till en bättre skolning än idag, då var det att arbeta 8 timmar läsa på kvällarna för att få en bättre utbildning. Var du sjuk så fick du sjukpeng 1-2 spänn per dag, så sjuk hade du inte råd att bli.
  Läste om en familj i Uppland som tyckte sig ha skäl att kräva en affär i sitt samhälle för nu hade de sju km till närmaste affär.

  Då fick vi varje dag cykla, gå eller åka skidor längre distanser för att komma till jobbet .
  Svensken blir mer och mer curlad och allting skall kommun eller stat ordna
  och detta är medvetet arrangerat av sossepolitiker för att ha makt över medborgarna.
  En diktatur benämnd demokratur eller vardagligt Absurdistan.

 2. Barn berättar??? Vilka barn??? Sydsvenskans rubrik ovanför porträttbilder på vuxna individer är barnslig och är det enda som har med barn att göra, rubriken är i sammanhanget barnslig, infantil, naiv och enfaldig.

 3. Vi har inte resurser att ta emot ensamkommande tonåringar/män.
  Trots detta har dom tagits emot vilket lett till en ökad, grövre brottslighet i Sverige som skadat alldeles för många människor.
  En gruppvåldtagen tjej, kommer förutom fysisk vård även behöva psykisk vård för lång tid framöver vilket kräver resurser även det. Resurser som inte finns pga neddragningar i vård och omsorg.
  Neddragningar som sker pga en alldeles för stor och okontrollerad invandring.
  Givetvis finns det ensamkommande som skött sig exemplariskt och blivit en del i det Svenska samhället, läste om en afghansk kille som hade konverterat till kristendomen och även fått fast arbete.
  Men dom är för få, tyvärr.

 4. Barn = 0 -12 år ; tonåring = 13 – 19 år ; vuxen: 20 – …… Jag håller med personerna på bilden ser INTE UT att vara mellan 0 – 12 år.

Kommentera