al-Qaida-ledare dödad i Iran

ISLAM. Den israeliska säkerhetstjänsten har dödat en högt uppsatt ledare inom terrorgruppen al-Qaida, skriver tidningen New York Times. Enligt uppgifter sköts Abdullah Ahmed Abdullah, under stridsnamnet Abu Muhammad al-Masri, till döds i Irans huvudstad Teheran den 7 augusti i år. Det bekräftar den israeliska säkerhetstjänsten för tidningen.

Enligt tidningen har al-Masri ryktats vara död redan tidigare men varken Iran, Israel, USA eller al-Qaida har officiellt bekräftat uppgiften.

al-Masri anses ha varit en av terrornätverket al-Qaidas grundare och ansvarig bland annat för attackerna mot amerikanska ambassader i Kenya och Tanzania år 1998, som krävde över 200 dödsoffer.

Enligt källor till New York Times var al-Masri formellt gripen i Iran, men han fick röra sig fritt på gatorna.

Iran sa tidigare att den man som dödades i Teheran var den libanesiska professorn Habib Daoud, som sägs ha varit en medlem i de shiamuslimska grupperingarna Hizbollah.

Enligt New York Times har de inte hittat någon information i Libanon om en professor vid det namnet och inga dödsfall har heller rapporterats. Varken Israel eller USA har kommenterat händelserna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “al-Qaida-ledare dödad i Iran

 1. Ändå en lite positivare nyhet idag….Det tråkiga är att det finns 10.000-tals som är beredda,att efterträda aset !

 2. Att en terrorist dödas utan officiell dom får manga att höja på ögonbrynen.
  Att en främmande makt utför mordet är väl ännu mer tveksamt, tar sig inte Israel sig väl många friheter ibland?

  • Till min förfäran ser jag att det finns minst 16 personer på Petterssons blogg som är minst lika odemokratiska som den galne Krar Al-hamede som förklarar krig om SD kommer till makten.
   Ett land måste ha lagar och domstolsväsende inte att folket vilket som helst tar lagen i egna händer då är vi mycket nära anarki, vilket Sverige verkar vara.

Kommentera