”Terrorsvensken” från Malmö som var inblandad i hundratals terrormord och brände en pilot levande

ISLAM. Osama Krayem från Malmö är en av sju IS-terrorister som ställs inför rätta misstänkta för terrordådet i Bryssel i mars 2016, skriver Sydsvenskan, bakom betalvägg. 35 människor dödades när självmordbombare sprängde sig själva i tunnelbanan och på flygplatsen Zaventem.

Osama Krayem befann sig på flygplatsen med en väska med sprängmedel som inte utlöstes. Det är oklart om den krånglade eller om han ångrade sig. Rättegången väntas inte börja förrän nästa år.

-Pettersson tycker i det här fallet att det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

TIDIGARE 2019-12-28. Palestinier från Malmö har erkänt att han brände jordansk pilot levande i en bur

ISLAM. Tack alla politiker som inte såg det komma. Dags att skicka regeringsplanet och hämta hem hjälten för att göra plats i TV-sofforna så den ”svenskfödde” får förklara vilka vidriga socioekonomiska faktorer han växte upp under. För det har givetvis inget med islam att göra.

TIDIGARE 2019-08-05. Terrormisstänkt ”svensk” åtalas efter tre år

TERRORISM. Osama Krayem, 26, skriven i Malmö, kommer ställas inför rätta misstänkt för terrordåd. Det står klart efter snart tre års utredning. Terrorattacken i Bryssel 2016 kostade 35 människor, varav två svenskar, livet. 

Osama Krayem. Foto: Polisen

Strax efter dåden, den 22 mars 2016 i Bryssel, greps den nu åtalade Malmöbon på tunnelbanestationen Maelbeek i Bryssel där en bomb tidigare briserat inne i en tågvagn. Utredningen kring Osama Krayems skuld har pågått under tre år och omfattar i dag mer än 6000 olika akter.

Krayem, uppvuxen på Rosengård i Malmö, anslöt sig till IS under 2014 och skickades strax därefter till Europa för att ingå i en fransk-belgisk terrorcell. Totalt åtals 12 olika personer för dådet, varav Osama Krayem är en.

Rättegången som väntas pågå under sex till åtta månader kommer hållas i Natos högkvarter i Bryssel.

TIDIGARE 2019-03-19. ”Terrorsvensk” väntas sitta häktad i fyra år

TERRORISM. Terroranklagade palestiniern Osama Krayem från Malmö kommer att sitta häktad i minst fyra år innan han får sin dom. Starten för rättegången där hans roll i terrordåden i Paris och Bryssel behandlas kommer att inledas tidigast år 2020. 

– Anmärkningsvärt att det tagit så lång tid. Men polisutredningarna i Bryssel och Paris måste samordnas. Det är samma terrorcell som ligger bakom båda attackerna, säger Magnus Ranstorp, terrorexpert vid Försvarshögskolan.

Krayem greps efter terrordåden i Bryssel 2016 och har pekats ut som medhjälpare till den självmordsbombare som sprängde sig på tunnelbanestationen Maelbeek. Han misstänks också ha kopplingar till terrordåden i Paris i november 2015.

Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg

-Pettersson säger att det får ta den tid det tar, så länge herr Krayem förvaras säkert…

TIDIGARE 2018-07-06. ”Svensk” misstänks ha bränt jordansk pilot levande

ISLAM. Osama Krayem är andra generationens palestinsk invandrare från Syrien, han sitter sedan tidigare häktad i Belgien misstänkt för att ha deltagit i det muslimska terrordådet i Bryssel i mars 2016 och indirekt även i det muslimska terrordådet i Paris i november 2015. Enligt nya uppgifter ska Krayem även ha varit inblandad i ett muslimskt terrormord utfört av IS där en jordansk pilot brändes levande i en bur.

De var i februari 2015 som den jordanske piloten Moaz al Kasasbeh tillfångatogs av den muslimska terrormilisen IS, placerades i en stålbur, dränktes in med bensin och sedan brändes levande. Belgisk polis uppger att de har uppgifter om att Osama Krayem varit en av de som aktivt deltog i det bestialiska mordet.

Osama Krayem växte upp i det invandrardominerade området Rosengård i Malmö. 2014 lämnade han Sverige för att ansluta sig till IS, enligt SVT.

Några år tidigare hade Osama Krayem medverkat i dokumentären ”Utan gränser – en film om idrott och integration” som ett exempel på den lyckade integrationen av invandrare i området.

-Pettersson är trött på skiten som kallas islam. När muslimer utför terrordåd och märdar säger PK med utrikesminister Margot Wallström att det har inget med islam att göra, när nåon blir förbannat och slår tillbaka säger samma personer – våldet måste upphöra, men vi ska inte diskutera den misslyckade invandringen i valrörelsen…

TIDIGARE 2016-10-22. Lite heder åt den muslimska terroristen Osama Krayem

TERRORISM. Osama Krayem, 24, är inte bara misstänkt för terrordåden i Bryssel. Nu utreder belgisk polis också ”svensken” för ett planerat attentat mot flygplatsen Schipol i Amsterdam. Ändå vägrar han ta hjälp av svenska myndigheter. – Han har inte uttryckt några önskemål om konsulärt stöd, säger Catarina Axelsson på utrikesdepartementet. 

kvallsposten_terrorsvensk

Det är ett drygt halvår sedan Osama Krayem från stadsdelen Rosengård i Malmö – där han bodde med sin familj till 2014 då han reste till Syrien för att ansluta sig till IS och som vi skrivit om tidigare – greps av belgisk polis i Bryssel för delaktighet i de dödliga terrorattentaten mot tunnelbanan och flygplatsen i Bryssel den 22 mars i år där sammanlagt 32 människor omkom.

Sedan dess har han suttit häktad misstänkt för terrorbrott – och i torsdags beslutade en belgisk domstol att omhäkta 24-åringen i ytterligare två månader eftersom åklagaren behöver mer tid för den omfattande utredningen.

Enligt franska Le Monde åkte Osama Krayem den 13 november 2015 till Amsterdam tillsammans med ytterligare en av de terrorgripna, Sofiane Ayari. Krayem hade en returbiljett och hävdade i den tidiga förhören att han bokat hotellrum för en natt, men återvände samma kväll. Enligt polisen planerade de en attack på Schipol samma dag som terrordåden i Paris. Varför planerna inte genomfördes är oklart, enligt Le Monde.

Men trots de allvarliga anklagelserna är Osama Krayem inte intresserad av att få hjälp av svenska myndigheter, även om han som svensk medborgare har rätt till konsulärt stöd från ambassaden.

-Pettersson tycker att Osama ska ha lite heder för det ställningstagandet, vill han ha hjälp får han vända sig till sitt land, Islamska staten, eller till Allah…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “”Terrorsvensken” från Malmö som var inblandad i hundratals terrormord och brände en pilot levande

 1. Han är en del av sekten !
  Vi har sekten i Vårt Fosterland !
  Vi bjuder sekten på den välfärd vi byggt !
  Sektens ”lagbok” säger att vi är sektens fiender !
  Sekten har stridsledningscentraler i Sverige !
  Sekten har kontrakt med socialdemokraterna
  sedan 1999 !
  SÄPO gör inget åt kontraktet. LANDSFÖRRÄDERI ?

  Vill vi ha sekten i Vårt Fosterland ?
  Kan vi ha sekten i Vårt Fosterland ?
  Kan vi tillåta SÄPO att stödja sekten ?

 2. Svenska kronans värdeminskning är skön, eftersom det blir mindre terrorism mord i resten av världen, för våra skattepengar.

 3. Vilket parti tillhörde individen.S..M..L…C…Mp
  Fråga bara
  .till er i regeringen.
  Ponnsan med familj
  AFS

 4. Kommer en sån här ondskefull människa någonsin förstå vilken smärta och sorg han har åsamkat några av sina medmänniskor ? Den inlärda ondskan som han har praktiserat finns det ingen förlåtelse för.

Kommentera