20 thoughts on “Statsminiministern klara ej att svara på en enkel och lättbegriplig fråga

 1. Ur en insändare för 9 år sedan, citat: ”Det är kanske inte helt känt att det finns två olika bostadstillägg samt två olika ”skälig boendestandard”. Dessutom är garantpensionen beskattad, vilket inte äldreförsörjningsstödet är. Äldreförsörjningsstödet finns beskrivet i Regeringspropositionen 200/01:136. Där framgår att det främst tillkommit av hänsyn till invandrade personer över 65 års ålder och som inte har någon som helst pension i Sverige. Stödet är helt skattefritt och skall dels täcka s k skälig levnadsnivå ( f n 4 831 kr/mån ), dels ”skälig boendestandard (f n 100 % av 6 200 kr/mån). Om man dessutom har någon form av utländsk pension på upptill 3 000 kr/mån, så sker inget avdrag för denna. Totalt alltså 11 031 kr/mån, med ev tillskott =14 031 kr/mån. Allt skattefritt !”
  Den fullständiga insändaren ”Garantipension kontra äldreförsörjningsstöd” finns att läsa i Senioren:
  https://www.senioren.se/asikter/garantipension-kontra-aeldrefoersoerjningsstoed/

  Annan länk med ovanstående text, – med 8 underlänkar och 10 kommentarer:
  https://varjager.wordpress.com/2011/04/09/garantipension-kontra-aldreforsorjningsstod-afs/

 2. Rebecca,Weidmo Uvell har i sin blogg, den 23 och 29 september,2020 skrivit om ” Äldreförsörjningsstöd-ännu en kran” den 29 sept -20
  ”Garantipension – en tickande bomb”. Hoppas JÅ tar upp frågan igen.

 3. Fattar han inte frågan? Min fråga är retorisk för det är tydligt att SL inte fattar eller så försöker han på ett taffligt sätt dribbla bort frågan och det väsentliga: VARFÖR FÅR EN SOM ALDRIG GENOM EGET YRKESARBETE BETALT IN EN ENDA SKATTEKRONA TILL PENSIONSFONDERNA MER I GARANTIPENSION (dessutom betald ur pensionsfonderna, de skattebetalandes egen fond) ÄN DEN SOM ARBETAT ETT HELT LIV??????
  Socialism i sin prydno?
  SL ser dessutom ut att vara skärrad när han besvarar frågan, någonstans i själen ärrar nog frågan ändå.

 4. Här står han och hånar oss som har jobbat och slitit i 50 år helger och storhelger. Dessutom får vi betala tusentals kronor, när vi går till tandläkaren.
  Han har ingen aning om vad han talar om.

 5. I videon ovan påstod Löfven lögnaktigt att Sverigedemokraterna bidragit till att pensionärerna fått betala den högre orättvisa skatten.

  Löfven syftade förstås på skillnaden i beskattning mellan löntagare och pensionärer som uppstod när Reinfeldts Alliansregeringar under mandatperioderna åren 2006 – 2014 stegvis genomförde jobbskatteavdragen nr 1, 2, 3 , 4 & 5, vilka gynnade löntagarna och missgynnade pensionärerna.

  Sverigedemokraterna satt inte ens i riksdagen åren 2006 – 2010. SD röstades in i riksdagen i valet i sept år 2010. Alliansen hade då fortfarande majoritet och kunde därför under mandatperioden 2010 – 2014 fortsätta genomföra jobbskatteavdrag under sina sammanlagt 8 åren vid makten utan något stöd från SD.

  Löfven ljuger alltså när han beskyller SD för att ha bidragit till att pensionärerna fått betala den högre orättvisa skatten i förhållande till löntagarnas förmånliga jobbskatteavdrag, som genomfördes av Alliansregeringarna.

  Trots högkonjunktur och fagra vallöften från Löfven har han fortfarande inte slutit skatteklyftan mellan löntagarna och pensionärerna som Alliansregeringarna bar ansvaret för under sina 8 år vid makten.

 6. Jag undrar hur Säpo,försvarsmakten och polisen tänker och reagerar?
  De som arbetar med att försvara dessa politiska idioter drabbas ju själva med en låg pension.
  Varför ingen revolt???

  • Så ska det vara. Ordning på torpet

   Löfven vill inte lägga ned minknäringen
   För han vill ha en päls till käringen

 7. Socialdemokraternas magiska tänkande. Bara för att dom tror och säger något, blir det definitivt inte så. Små barn och socialdemokraterna tror att det går att fantisera något och att det blir verklighet. Tvångströja och stor sinnesundersökning till alla socialdemokrater och de som röstar på detta parti.

 8. En sak är 100% säkert: msm kommer aldrig följa upp frågan och kräva ett svar av Svetsaren.
  Garanterat inte. Lika säkert som att solen går upp imorgon.
  Och det är exakt därför som detta kan ske.

 9. Politiska adeln tillhör ett märkligt skrå. I praktiken dikterar de sina egna löner. Parallellt med att de anser pensionärernas tillskott på 5.000/år är ”betydande”. Kan tänka mig att de höjer sin lön med 10.000/MÅNAD.

  Dessutom uppvisar de grava brister i elementär kommunikation. I vilket annat skrå vore dylikt accepterat?

  I vilken yrkesgrupp, i vilken relation, i vilket samtal skulle det accepteras att inte besvara en fråga???

  • Först sa han 5000/månad, han tänkte nog på sin egen höjning av pensionen? Sedan rättade han till 5000/år.

 10. Det känns skönt att se och höra att man är smartare än landets statsminister. Jag känner mig upprymd över att vara smartare än han är. Tyvärr har det inte medfört att jag fått ett jobb på den öppna marknaden men inom politiken verkar det vara enklare då det inte ställs så stora krav. Jag funderar på att gå med i Vänsterpartiet och se om jag kan göra karriär där. Linda Snecker har ju lyckats så då känner jag att även jag kan. TACK herr statsminister!

 11. De skall vara ett krav att de svarar på en ställd fråga. Här skall talmannen ha befogenhet att tillrättavisa och påtala att man skall svara på ställd fråga.
  Självklart kan inte lögnaren svara på varför invandrare kan ha högre pension/ersättning än svenskar. Hans regering spottar pensionärerna rakt i ansikten. Skitstövel.

Kommentera