Eldade upp fåtölj – åtalas för miljöbrott

RÄTTSSYSTEM. En äldre man på Orust i Bohuslän åtalas för miljöbrott, sedan han eldat upp avfall på sin mark i våras. Bland annat eldade mannen upp en fåtölj och en madrass.

Enligt åklagaren ledde eldningen till att skadliga ämnen som arsenik, koppar, bly, krom och zink släpptes ut i mark, vatten eller luft.

I bevisningen ingår bilder som tagits av kommunens miljöförvaltning, och ett utlåtande från polisens nationella forensiska centrum (NFC).

Åtalet väcks vid Uddevalla tingsrätt. Det är oklart om mannen erkänner brottet, skriver TT.

– Pettersson har aldrig hört att några bilbrännare jagats eller åtalats för miljöbrott, men lagarna gäller tydligen inte lika för alla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Eldade upp fåtölj – åtalas för miljöbrott

 1. Var SÄPO med i bedömningen?

  Elda i trädgården är allvarligare än
  LANDSFÖRRÄDERI !

  Att sälja ”positioner i alla viktigs styrelser
  i Sverige, inklusive Regeringen” – är ju inget som SÄPO behöver bry sig om (tydligen)

 2. En kriminell äldre vit man. Självklart ska han straffas. Så gör man inte bara. Samhället måste sätta hårt mot hårt……..eller hur ?

  • Japp sätt åt honom, annars hade det varit bättre om han hade grillat bilar för då hade han fått straffrabatt.

 3. En äldre svensk, då ska den rasisten sättas dit men för vad då?
  Jo han brände upp en fåtölj från -42 och en madrass från -55 antar jag.
  Då det gäller svenskar finns aldrig några förmildrande omständigheter, har kommunen lämnat upplysning om vad får brännas eller ej?
  Och vem var den knävliga miljöpartisten som anmälde honom? Fy skam!

 4. Det där motsvarar väll någon promille av vad som brinner upp i Palestina, nä vi ska sortera och miljösortera, sortera igen och så ska vi ha klimatångest! Jävla skitland Sverige har blivit!!

 5. Har konstaplarna någonsin tagit en bilbrännare?
  De är väl alla så unga att de inte straffas, alla som kommer hit synes mig bli 7-10 år yngre bara de stiger in till en handläggare på MV.

  • Tar de dem blir de aldrig åtalade för miljöbrott utan det blir skadegörelse som aldrig kan bevisas och därefter frigivning.

Kommentera