Palestinierna uppmanar till bojkott av Israel, ber sedan Israel att rädda deras liv

av Bassam Tawil

 • Särskilt upprörande är det faktum att Erekat lades in på ett israeliskt sjukhus för att få den bästa sjukvården vid en tid då den palestinska regeringen nekar vanliga palestinier tillstånd att åka till israeliska sjukhus.
 • Det faktum att Erekat valde att åka till ett Israeliskt, och inte ett jordanskt sjukhus var ett tecken på att han ”har fullt förtroende för israelerna trots sina offentliga uttalanden emot dem.” – alarab.co.uk, den 19 oktober 2020
 • Om och när Erekat tillfrisknar från sin nuvarande sjukdom och återvänder till sin familj skulle det tillkomma honom att be om ursäkt till Förenade Arabemiraten och Bahrain för att ha fördömt deras normaliseringsavtal med Israel. Sen skulle det kanske passa att be om ursäkt till det palestinska folket för att han berövat dem den utmärkta sjukvård han själv fått på Hadassah sjukhus.
 • Kanske skulle Erekat också fundera på att tacka de israeliska läkare som arbetat dygnet runt för att hålla honom vid liv. Och så kan han tacka de israeliska sjukvårdsteam och soldater som eskorterade honom från hans hem i Jeriko till Jerusalem. Till sist kanske Erekat skulle vilja informera världen om att han ångrar att han uppmanade till bojkott av Israel – det land han visste att han kunde vända sig till för att få sitt liv räddat, oavsett hur mycket skada han åsamkat det.

Den högt uppsatta palestinska tjänstemannen Saeb Erekat har tillbringat de senaste två årtiondena med att uppmana till bojkott och isolering av Israel. Under de senaste månaderna uttalade sig Erekat, en PLO-ledare som tidigare varit chef för det palestinska förhandlingsteamet med Israel, mot avtalen om att normalisera relationerna mellan Israel, Förenade Arabemiraten och Bahrain.

Han och andra palestinska ledare, inklusive Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas, anklagade Förenade Arabemiraten och Bahrain för att ha svikit palestinierna och huggit dem i ryggen genom att sluta fred med Israel.

Läs vidare

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Palestinierna uppmanar till bojkott av Israel, ber sedan Israel att rädda deras liv

 1. Han hade säker tillräckligt med undanstoppade pengar för att kunna betal för sig. Pengar som bl.a. kommit från svenska skattebetalare.

 2. Hyckleri är en benämning på detta skamliga beteende . Inte ovanligt bland politiker i dag , oavsett var i världen de befinner sig . Mvh Sjöström

 3. Ha inte för höga tankar om de inavlade araberna. För dom existerar bara två personer, den sedan länge döda muhamed och dom själv.

 4. Bara business och pengar, kan du hålla dit eget land i ständigt uppror mot grannländer så har befolkningen fullt upp med att hata och leva i fattigdom, medans ledarna lever loppan och strör pengar omkring sig.
  Och sedan åka till fienden och bli opererad, hallå eller?
  skamligt så det osar katt, sedan förvägra sin egen befolkning samma rättigheter.

  • På sjukhuset eller i hemmet?
   Om det var på sjukhuset så var det de mordiska och fredshatande sionisterna som tog livet av den gode revolutionären.
   Om det var hemma så var det de mordiska och fredshatande sionisternas fel då de förgiftade honom innan han fick lämna sjukhuset.

Kommentera