Förenade arabemiraten blir lite mer civiliserade…

UTRIKES. Efter att Trump-administrationen förhandlat fram fred mellan Förenade arabemiraten (UAE), Bahrain, Sudan och Israel har nu UAE gjort en rad större lagändringar för att anpassa sig efter det stora antalet utlänningar som bor i landet. Det blir bland annat lagligt att bo ihop för ogifta och alkohol legaliseras helt.

Dubai, Förenade arabemiraten Foto A. Savin, Wikipedia

Förändringar av den personliga och civila lagen kommer att göra det lättare för utlänningar att lösa tvister och främja mångkultur, detta följer ett beslut av presidenten, hans höghet Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, och ändringarna träder i kraft omedelbart.

Ändringarna har införts i vissa av villkoren i lagen om personlig status, civilprocesslagen, strafflagen och brottmålslagen.

expats testamente och arv: Med dessa förändringar kan icke-medborgare i Emiraten nu använda lagarna i sina hemländer för att hantera affärer som arv. Vid tidpunkten för en expats död kan testamente och gods förvaltas baserat på personstatuslagen i hans / hennes nationalitetsland. Men om ett testamente redan finns, ska det följas och respekteras.

Självmordsförsök och självskada är vanligtvis straffbara enligt lag. Nu, under förändringarna, ska personer som befunnits ha skadat sig själva hänvisas till psykvård.

Människor, som försökt hjälpa andra men istället har vållat oavsiktlig skada, kommer inte att hållas ansvariga enligt de nya ändringarna.

För hedersmord har förmånlighet avskaffats och ärenden kommer nu helt att omfattas av strafflagen.

Alkoholkonsumtion är inte längre ett brott enligt förändringarna. Tidigare kan en person som hittas i besittning av alkohol åtalas om han fastnade i en annan kriminell incident.

Enligt lagen måste man vara minst 21 år för att kunna dricka lagligt. Alkohol kan endast konsumeras privat eller offentligt i licensierade företag.

För första gången har samliv för ogifta par tillåtits enligt den nya lagen. Ogifta par som delar samma boende var tidigare förbjudet.

Khaleej Times

– Pettersson säger att det är ett litet steg för ett muslimskt land att bli normalt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Förenade arabemiraten blir lite mer civiliserade…

  1. Hakar upp mig på citat : Främja mångkultur ? Vilka ligger bakom det ? Är det samma grupp som genomfört mångkultur i västvärlden ? Någon som vet ?? Mvh Sjöström

  2. Nu när Trump är borta kanske man kan koncentrera sig mer på vad han har gjort och inte på vad han har sagt.

Kommentera