”Trump är en president som har åstadkommit väldigt mycket”

UTRIKES. Hur republikanerna går vidare efter valnederlaget beror till stor del på Donald Trumps eftermäle. Det menar den konservativa debattören och författaren Ronie Berggren som anser att Trump fört partiet i en mer progressiv riktning under sina år vid makten, enligt en intervju i SVT.

– Han är en president som har åstadkommit väldigt mycket, säger Berggren.

Donald & Melania Trump CC-licens

Det republikanska partiet står inför ett vägval efter att Donald Trump förlorat presidentvalet i USA. Det menar Ronie Berggren som är redaktör för podcasten ”Amerikanska nyhetsanalyser” och författare till två böcker om amerikansk politik.

– Det beror lite på hur Donald Trumps eftermäle blir, om han betraktas som en stark person av sitt parti om några månader så kommer man troligen att stå kvar i den här fållan, säger Berggren.

Ronie Berggren anser att Trump har fört republikanerna i en mer progressiv riktning och pekar bland annat på utrikespolitiken.

– Donald Trump får mycket kritik. En del som handlar om hans karaktär är kanske befogad, men det är en president som har åstadkommit väldigt mycket. Han har gjort väldigt mycket bra saker. Om man vill tänka lite nyktert på saken, oavsett om man stödjer republikanerna eller demokraterna så kan man väl vara överens om att hans politik i mellanöstern har varit bra, säger Berggren.

Trots att den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden utropats till segrare i presidentvalet fortsätter Trump att föra en hård retorik och hävda valfusk. Ronie Berggren tror att Donald Trump genom detta försöker att greppa efter ett sista halmstrå. – Men chanserna är inte så stora så nästa president kommer att bli Joe Biden.

– Pettersson är lite förvånad, en artikel på SVT som inte bara är negativ mot Trump…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “”Trump är en president som har åstadkommit väldigt mycket”

 1. Peter,
  kan du förtydliga ”man dragit tillbaks Biden som vinnare över staten”?

  Vilka är ”man”?

  Det är väl bara media hittills som korat Biden?
  Har följt Newsmax ett tag nu utan att se detta.
  Spännande att se om det ligger substans bakom!

  • Helt rätt… precis som jag skrev i mitt tidigare inlägg. (Blev lika exalterad som programledaren när han fick höra det i öronsnäckan så jag var lite otydlig.) 7:44 ET annonserades att Real clear Politics gjort detta uttalande. Kolla Newsmax livesändning på tuben och scrolla tillbaks några timmar.

   Tror att Du vid detta laget redan fått det bekräftat vid detta laget… verkar som att även Arizona är omtvistat nu men tyvärr verkar Georgia gå åt fel håll och kan kosta majoriteten i Senaten. I vilket fall är det utlyst omräkning där av guvernören.

 2. BREAKING NEWS !!!

  Newsmax TV i USA rapporterade precis att man dragit tillbaks Biden som vinnare över staten och att den åter är ” to close to vall”

  Detta betyder att elektormajoritet inte har uppnåtts ännu av någon kandidat i presidentvalet. Undrar hur gammelmedia kommer att reagera?

  Som jag sagt längre ner… det är inte över ännu…

 3. SD och Donald J. Trump är utsatta för samma fenomen. De är båda motarbetade av ”Den djupa staten” och media. I Sverige skrev ett stort antal motarbetare på utrikesdepartementet under ett upprop mot SD under regeringsbildningsprocessen och i USA blev den blivande administrationen övervakad av den avgående. Därför är Åkessons uttalande om Trump djupt olyckligt: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/jimmie-akesson-sd-hade-garna-sett-en-republikansk-president Därmed sällar han sig till övriga yrkespolitiker. Det är tydligen bättre med en avdankad gubbe som inte åstadkommit något på 43 år än en icke-politiker med drag under galoscherna.

 4. Dom flesta som retar sig på Trump gör det på grund av hans
  utseende, precis som om han själv kan hjälpa det, men så
  är det idag, trotts allt tjafs om demokrati ,alla människors
  lika värde, så dömer man en person utifrån hur den ser ut????

  Men det finns gott om hycklare både här o där.!

 5. Man hoppas att Trump har ett ess i skjortärmen som han nu kan visa upp om valfusket. Skulle vara så tjänligt åt dessa vänster babianer som skrikigt och ansatt honom för valfusk i fyra år. En av USA;s bästa presidenter, sen Reagan.

 6. Presidenten är inte uträknad ännu… kom ihåg att media vid flera tillfällen utropat presidenter (senast Al Gore) men att efter kontrollräknande och juridiskt kontrollerande har det inte blivit så… Flertalet personer har redan gripits för valpåverkan vilket är ett federalt brott upp till 10 år… Allt är inte vad det verkar i media

 7. Det var dokumenterat mycket valfusk i förra valet. Vad är det som säger att Trump har fel?

 8. Det är ngt förunderligt med hans förmåga att väcka känslor.

  Vid kvällens måltid höll undertecknad och hans hustru närapå att bli riktiga ovänner.

  Vet att vår uppfattningar avviker. Försöker därför att ”ligga lågt”.

  Men när hon uttryckte förvåning över att jag kunde försvara en ”gangster” blev det för mycket.

  Samtal, dialog, diskussion var vi inte i närheten av. Bara starka känslor.
  Märkligt!

  • Erling:
   Du har en vän i Stenbock,som samtycker med dig…
   Mitt veckoslut har därför varit tungt. Förutom valbluffen i USA,har idag min flygplats i Berlin stängt för evigt. Staden står nu utan direkt förbindelse med omvärlden, allt till de styrande Röd/Gröna bykets glädje.
   Dessutom plågar som senaste 10 åren,den mörka hösten mig till närmast depression.

 9. President D Trump is my president Ronie I thought you know it is not the media or TV stations that decides the election it is the people and there votes and we are still counting.

 10. Ronie Berggren är ofta mycket balanserad i sina analyser av USA:s politiska händelser och samhällsutvecklingen i landet.

  Vilket man inte kan säga om alla svenska journalister. För de verkar tro att de många gånger är en del av valrörelsen. Istället för att vara en neutral bevakare och förmedlare av den.

Kommentera