Joe Biden blir USA:s 46:e president

UTRIKES. Demokraten Joe Biden blir USA:s 46:e president. Detta enligt såväl AP som CNN och flera av de andra stora amerikanska mediebolagen.

Joe Bidenby Foto: Gage Skidmore

Mediebolagen pekar ut honom som vinnare i delstaten Pennsylvania, vilket ger honom minst 273 elektorsröster mot Donald Trumps 214. Kamala Harris kommer att bli den första kvinnliga vicepresidenten i USA.

I ett första uttalande säger Biden att han är ”hedrad och ödmjuk” inför uppgiften.
“Det är dags för USA att enas och läka”, fortsätter han.
Donald Trump kommenterar beskedet med att ”valet inte är över”.
”Vi vet alla varför Joe Biden är ivrig att utropa sig till segrare och varför medier hjälper honom”, skriver Trump.
77-årige Biden är den äldsta person någonsin att ta över presidentposten. Han har varit aktiv inom politiken i närmare 50 år.

– Pettersson hoppas att Donald Trump ger upp med stil. Trump kan fortsätta de juridiska processerna om han har något och komma med, men gapa utan bevis är meningslöst. Har Trump bevis så kommer domstolarna att ta hand om det.

Donald Trump sitter kvar till den 19 januari 2021. Det skiftas president den 20:e.

Opartiska Expressen

En neutral och opartisk löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

38 thoughts on “Joe Biden blir USA:s 46:e president

  • TRUMP är bäst! Alla som är emot Trump måste vara idioter. Trump är på folkets sida, och fattar du inte det, så beror det på att din kunskap är dålig, eller så är din intelligens inte tillräckligt hög.

 1. Jaha, då tycker Anna Dahlberg det är bra när USA är indraget
  i flera krig, som dom var på Obahmas tid , många Svenska
  journalister har minst en skruv lös, hon har väl heller inte lagt
  märke till att Donald Trump fått flera Arabländer att sluta fred
  med Israel, men som dom globallister som dom flesta Svenska
  journalister är, så tycker dom väl det är bra att det är oroligt i
  Krutdurken Mellanöstern, det gynnar ju vapenindustrin där
  dom stora Amerikanska Bankerna står som ägare, och
  och så kan ju fler så kallade flyktingar söka upp smörgåsbordet.

 2. Undrar om ”The Founding Fathers” hade gjort uppror mot kolonimakten om de vetat om Sleepy Joe?

 3. Det har blivit ett lyft på mungiporna hos SVT s reportrar nu
  när USA precis som Sverige har fått en förvirrad ledare,
  där, såväl som här, tillkommen genom mygel o falsarier.
  Men allt för makten, landets väl o ve kommer långt efter?

  Nu när SVT fått som dom ville i USA, så får dom väl börja
  att kampanja för valet 2022 här i landet så att Sverige även
  kommer att fortsättningsvis ha en Socialistregering bestående
  av Sossar och miljötalibanerna med stöd av kommunister,
  det är beklämmande att det finns så många korkade människor
  som jobbar för sina länders undergång!

 4. Jag bara vägrar tro på det här… när jag gick och la mig i onsdags morse ledde Trump… rent statistiskt borde det ha varit en promenadseger framåt… hur fan kunde det vända på ett par timmar? 130 000 poströster dyker upp, alla för Biden? 900 000 registrerar sig på valdagen… flera stater med över 100% valdeltagande? Kontrollanter nekas tillträde? Döda personer röstar? Fy fan vad valfusk det luktar.

  Vad mig anbelangar så hade Trump redan vunnit…

 5. Fel att skriva 73 miljoner vill ha det så. Om det i själva verket bara är 50. Självklart går det att plocka fram fusket men inte i rätt omfattning.
  Lättast är det med att jämföra med registrerade och avlämnade, de kan ju direkt strykas från Biden.
  Nästa fråga är om Rudi Giuliani kommer att ställa honom inför rätta innan han hinner tillträda för sin oegentligheter som vice president på grund av sin sons agerande som han är medskyldig till.

 6. Grattis USA. Ni har inte haft en mer dement president sedan Reagan, men har var åtminstone klar i huvudet när han tillträdde posten.
  Nästa höst är Biden i jorden eller på demensboende och presidenten heter Kamala Harris. Media kommer kamma henne medhårs så det är äckligt då hon har fler offerkoftor än någon tidigare president.
  Om ni tyckte att Obama aldrig fick några svåra frågor så är det ingenting i jämförelse

 7. Ingen människa är perfekt men fredsmäklaren patrioten och företagsvänliga jobbskapande skattesänkande nationalisten som älskar sitt land Donald Trump är en av dem bästa presidenterna i USA någonsin genom tiderna!!!! Detta kommer inte dumvänstern förstå.

  • I varje fall den bäste sen Roosevelt. Kennedy höll på att sätta käppar i hjulet så han likviderades.

  • De där människorna vet exakt hur bra Trump är därav den massiva antiaktionen från vänstermedia över hela världen, dock tar nog svensk media priset.

 8. Gott om svenska politiker och kändisar som ”vet” att detta var bäst för USA:s befolkning ….

  • Men vad som är bäst för Sverige vet dom inte ett skit om,
   det verkar inte så, för då hade dom fört ett sjuhelv….. liv

 9. ”…men gapa utan bevis är meningslöst.”
  Vi får väl vänta och se.
  ”It ain’t over until the fat lady sings.”

  • Inte så märkligt de båda bluffarna är ju av samma skrot o. korn…
   Mycket hade Stenbock kunna tänka sig men a l d r i g, att USA skulle styra av en Kvinnlig kommunist år 2021 !
   Arma land….

 10. I bl.a. Pennsylvania var 6.469.000 registrerade som röstberättigade och rösträkningen gav 7.041.672 röstande? Det ger ca. 109% röstande – kräver inte det en förklaring. Dessa siffror hittade jag på nätet, och jag tror att det är ”något lurt” med valet däröver! I flera delstater (7 st.) har det varit ett röstdeltagande på över 100%. Sådana här siffror kan inte tillskrivas varken Putin eller Lukashenko!

  • Fel. Lukashenko kryddade sitt resultat men hade ändå vunnit med över 65%. Putin behöver inte krydda sitt. Han har popularitssiffror (minst 75%) västliga ledare bara kan drömma om. Men det finns en anledning som är lätt att förstå varför: Han kastade ut rysk-israeliska oligarker i full färd med att sälja ut nationens naturtillgångar till USA efter Sovjets upplösning och lade landet på rätt köl. Starkt, självständigt och praktiskt taget skuldfritt. Det är anledningen till att USA hatar Ryssland men det finns en till: Ryssland är det enda landet i världen som helt vägrar att underordna sig USAs ambitioner i världsherravälde och det enda som kan utplåna USA från jordens yta på mindre än 30 minuter.

   • Så fin förklaring tycker jag som ryska…
    Och ja, absolut, Putin är det bästa som hände mitt älskade hemland på länge…
    Kommer ihåg skamkänslor när man fick se berusade Eltsin och de amerikanska politikerna skrattandes år honom…Fyfan…
    Är stolt över mitt land och president Putin!
    Visst kostade det mig en säker plats i kommunfullmäktige men ryssar säljs inte…
    Tack för fin analys, Wolwerin3

  • Nä, enligt statistik* så var 8,599,294 personer registrerade som röstberättigade i Pennsylvania. Det företar ju naturligtvis inte att det kan ha förekommit röstfusk men frågan är om det då varit i så stor systematiskt omfattning att det påverkat valutgången. Eftersom valhemlighet är stark i fria demokratier så kommer det ju aldrig kunna bevisa fusk!

   Personligen tror jag att det är media och jurister som ligger bakom allt. Utdragen rösträkning = reklamintäkter och när folk tröttnat på att titta på nyheterna så tar juristerna över = dyra domstolsprocesser:-). Biden blir president och Trump avgår men skyller på stulet val. Alla vinner utom folket! Bra foliehatt konspiration va?
   *”https://www.dos.pa.gov/VotingElections/OtherServicesEvents/VotingElectionStatistics/Pages/Voter-Registration-Statistics-Archives.aspx”

   ”https://worldpopulationreview.com/state-rankings/number-of-registered-voters-by-state”

   • Till: Sofia R

    Nä, ca 9.000.000* var registrerad för röstning runt 20 oktober. Ca 95% av alla som är röstberättigade. högt nummer och här har väl Demokraterna gjort som sossarna här hemma, åkt om kring och övertalat fattiga ”att det blir mer bidrag” och gamlingar ”att det är rätt att rösta på Biden” så registrera er så sköter vi röstandet åt er.

    Demokraterna drog in i kommunerna runt Philadelphia (Chester, Delaware, Montgomery, Bucks och då Philadelphia) ca 1.458.000 röster för Biden av 1.733.000 registrerade (84% deltagande). Republikanerna drog in 736.000 röster av 857.000 registrerade (86%). Biden hade mer än dubbelt så många röster än Trump men Republikaner var mer benägna att rösta men Demokraterna är dubbelt så starka i vissa områden.

    *https://www.foxnews.com/politics/pennsylvania-record-voter-registration-election

 11. Jag tror det behöver bli så här.

  Låt dem få sin senile gamle korrupte gubbe som de så hett eftertraktar.

  Till alla vänner av lag och ordning. Luta er tillbaks och låt dem få vad de har gjort sig förtjänta av. Gör inga insatser där ni sätter era egna eller er familjs liv på spel. Gå ner i skyddställning, bunkra upp med mat och förnödenheter och gör er så osynliga som möjligt. Gör inget som gynnar de korrupta dödgrävarna. Se till att behålla era jobb och inkomster så klart, men sluta att bidra till de korruptas självförverkligande. Ignorera dem på alla sätt ni kan.

  Tänk på att de lever på era tankar, på era kroppar och på ert slit och släp. De är parasiter som inte kan överleva utan att andas in den luft ni andas ut.

  Låt dem hållas. De kommer snart nog att ställa till med ett världsomspännande kaos där de själva kommer att vara de första och största offren. De kommer förgöra varandra.

  Låt dem hållas. När deras eftertraktade kaos är skapat är det dags att komma upp ur skyttegravarna.

  Då tar vi över, eftersom alla som fortfarande har ngt i skallen att tänka med kommer att vara så evinnerligt trötta på det kaos som vänstern skapat att de kommer vara beredda att rösta på vad som helst bara för att få lite lugn och ro.

  Det ligger inte i människans natur att vilja leva i kaos.

  MickeP

 12. Ett maktetablissemang som koncentrerat sina resurser på att karaktärsmörda en demokratiskt vald president, varje dag i fyra år, är totalt hänsynslöst. Det positiva med det hela är väl att de inte vågade mörda Trump.

 13. Det är verkligen en sorgens dag för all världens demokratiska stater !
  Nu kommer även USA att styras av en kommunistinspirerad kvinna,och den världsbalans som funnits sedan 2:a VK,är för alltid borta.
  Inte enbart USA måste fälla tårar denna dag…Bäva måste nu yngre,det blir för varje dag en allt mörkare ”framtid”…

  • Miljöpartister? De förestår Fascism. Deras EU utnämnde tycker ju att val ska slopas och experter ska styra

 14. Det är bara att gratulera Joe Biden och demokraterna till vinsten i presidentvalet.

  74,8 miljoner väljare som har lagt sin röst på Biden är mer än nöjda.

  De 70,6 miljoner väljare som har lagt rösten på Trump, är väl inte lika glada.

  Fast sett till elektor rösterna i vågmästarstaterna, är ju skillnaden betydligt mindre. Väldigt jämt blev detta amerikanska presidentval.

  Republikanerna går ju framåt med några platser i representanthuset. Majoriteten i senaten, ser det just nu, ut som att de även kommer att hålla. Två omval i Georgia ska göras framöver. Innan senaten spikas tills nästa senatsval 2022.

  Vad man kan konstatera, så har Joe Biden och demokraterna ingen enkel uppgift framför sig. När man tar över i januari 2021. För den politik man har gått till val på. Har man ju mörkat en del av. Så nu ska den upp i ljuset och presenteras .

  Så det amerikanska folket kommer rätt så snart, visa vad man tycker om en del politiska förslag, som dyker upp de närmsta åren.

  Trump ska nog ändå inte vara så missnöjd .Han har ju fått över 7 miljoner fler röster, än i presidentvalet 2016. Vilket ändå måste ses som ett bevis för att han har gjort många amerikaner nöjda.

  • Javisst jublar Ryssland…
   Varje folk förtjänar sin president…
   Inklusive svenska…
   Vi nöjer oss med bästa politiska ledare överhuvudtaget…
   Mitt land blir bättre och bättre trots ekonomiska sanktionerna från EU.. Det ser jag med mina egna ögon…
   Kan du säga samma om ditt land då?
   Nu får vi se vad blir det med USA…
   Jag gillade Tramp och vad säker att han blir omvald…

   • Han syftade förhoppningsvis på att Biden är lätt att köpa eller styra för Ryssland mfl. Men jag håller med om att Putin är en väldigt bra ledare för sitt folk, bäst i världen tillsammans med Trump iaf. Trump vann valet i USA och kommer att vara president 22 jan 2021.

    Om du tar media i EU och USA på allvar och tror på vad dom säger, då tror du såklart inte det, men deras lögner räcker inte för att välja president! Tyvärr verkar många tro det, och dom flesta kan inte skylla på låg intelligens, det är nog media som gjort er till idioter, tillfälligt iaf. Trump kommer att stå som segrare, garanterat!

 15. Blev precis som det var bestämt innan valet !
  J.Biden blir nu president och inom kort träder han tillbaka och överlåter Vita Huset till Vicepresident Harris !
  Harris valdes inte av slump, hon ska via bakvägen bli USA:s första icke vita kvinnliga president.
  Lycka till USA, hoppas folket nu är och blir nöjda med Biden och Harris, inget gnäll framöver.

 16. Tror inte Biden blir så långvarig efter hans kognitiva problem. Vi förbereder oss på USAs första kvinnliga president.

  • Harris som President är och har varit Demokraternas strategi från början !
   Det behöver man inte vara Einstein för att begripa…..
   NU är det fritt fram för Globalistfamiljen att skapa en ny världsordning och ekonomi.

   • Eller kanske så är Harris Bidens ”poison pill” – försök inte att avsätta mig för korruption, annars kommer ni att få Harris som president och det vill ingen förutom Harris…

Kommentera