Bombdåd i Trångsund


VÅLDSVÅGEN. Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats i Trångsund, Huddinge, söder om Stockholm, efter en explosion. SOS Alarm fick första larmet klockan 01.36.

– Någon form av detonation har inträffat utanför ett flerfamiljshus. Det är materiella skador i form av en intryckt port, en svedd fasad och krossade fönster. Vi har spärrat av i väntan på bombtekniker, säger Peter Asp, vakthavande befäl vid polisen.

Det finns inga uppgifter om personskador. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts, men ingen är gripen.

Ett tiotal polispatruller är på plats liksom cirka 15 brandmän från tre stationer.

– Pettersson säger att det borde kallas terrorism.

Detta är terrorism och terrorister använder bomber, de spränger inte.

2 §   För terroristbrott döms den som begår en gärning som anges i 3 §, om gärningen allvarligt kan skada en stat eller en mellanstatlig organisation och avsikten med gärningen är att
1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller en befolkningsgrupp,
2. otillbörligen tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller att avstå från att vidta en åtgärd, eller
3. allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer i en stat eller i en mellanstatlig organisation.

Straffet är fängelse på viss tid, lägst fyra år och högst arton år, eller på livstid.

Däremot spränger man i LKAB:s gruvor, man bombar inte i gruvan.

LKAB. Pressbild Fredric Alm.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Bombdåd i Trångsund

 • eva

  Trångsund – Trånkan – i min barndom – en idyll! En lantlig idyll med närbelägna Farsta ännu obebyggt. Det gick att cykla till affären, i den lilla kyrkan döptes min kusin i början på 1960-talet i ett Sverige som fortfarande var sommar. Politikers ideologier och visioner har förstört landet och ett ironiskt tack för att ni valde ut Sverige för ert politiska experiment.

  Gilla

  • Naivsvenne

   Som kvarboende i Trånkan och född i slutet på 60-talet kan jag meddela att det inte är samma idyll längre. Det här Terrordådet skedde på Murvägen 21. Dags att packa väskorna och lämna det här gudsförgätna landet.

   Gilla

 • Leif

  Inte en visning på text tv

  Gilla

 • Kattsand

  Förut hörde man om Beirut och Nord-Irland, det lät som det var farligt att vara där, nu är det i Sverige istället. Men det här nya tidens bomb-kultur är något jag inte riktigt förstår mig på att uppskatta, oavsett hur omtänksamt det kan vara av våra politiker att låta oss ta del av det.

  Och för alla senaste tidens nya brott verkar man tona ner brottsrubriceringarna för att mildra straffen, vad det nu är för mening med det, desto fler gånger man släpper ut återfallsbrottslingar, desto fler brott kommer de hinna göra.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: