Moderaternas nya idéer


Idag presenterar Moderaterna sitt nya idéprogram. Bl.a. berörs integrationen och individens egna ansvar i uppbyggnaden av välfärdsstaten.

Arbetsgruppen består av Alice Teodorescu, Fredrik Johansson och Christofer Fjellner. Kvartal publicerar idag en text som bygger på partiets nya idéer.

Att Sverige länge varit på väg mot något som närmast kan beskrivas som en rasering av välfärden, en ökad otrygghet och ett splittrat samhälle, kan och borde de flesta skriva under på. Att Moderaterna i mångt och mycket varit delaktiga i detta, bör heller ingen förneka. Dock känns det positivt att partiet nu är självkritiska och lägger fram idéer som möjligen kan lindra problemen. Ska problemet botas helt så krävs det helt andra tag.

Några av punkterna i idéprogrammet tas upp på Kvartal och bl.a. får vi läsa om detta:

 • Ett starkt försvar och ett starkt rättsväsende ska i grunden öka tryggheten
 • Det importerade hedersförtrycket ska bekämpas
 • Yttrandefriheten är en grundläggande byggsten i en demokrati och den ska aldrig tillåtas att raseras
 • Sverige ska ha kontroll över gränserna och det svenska majoritetssamhällets värderingar ska gälla för de som vill bosätta sig här

Säkerligen kommer en mer omfattande presentation att ske idag, men om det som står skrivet på Kvartal utgör grunden för Moderaternas nya idéprogram så finns det mycket mer att önska, mycket mer. Läs gärna kommentarerna under inlägget i Kvartal.

 

 


17 responses to “Moderaternas nya idéer

 • Robin H.

  Sverige kan aldrig ha kontroll över gränserna ty gränskontrollen sker i Sverige och endast ordet asyl krävs för att ingen kan kasta ut dem!

  Att det svenska majoritetssamhällets värderingar ska gälla för de som vill bosätta
  sig här”, är omöjligt för medfödd religion, kultur och övriga värderingar följer med genom livet oavsett var i världen man bosätter sig.
  robin

  Gilla

 • compulsoryunion

  Statsreligion i Sverige är att aldrig kräva att en n…r ska hjälpa till med något, aldrig behöva prata svenska, alďrig behöva betala ngt skälv

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Snart 2022 dags för valfläsk utan verkstad, som sagt lita aldrig på Moderaterna som tillhör familjen 7 !!!!!!

  Gilla

 • Gruvmor

  Det har förvånat mig stort att en person som Alice Teodorescu gått med i Nymoderaternas gäng. Det kanske är ett plus för partiet, men i mitt tycke enbart ett minus för AT.

  Deras åtgärdslista handlar enbart om kosmetiska förbättringar. Så länge man inte inrättar ett faktiskt fungerande Återvandringsverk i stället för Invandringsverk (det ska läggas ned), är alla åtgärder förgäves.

  Gilla

 • Lisa.

  Dagen efter valet står Reinfeldt längst fram hos moderaterna.
  Han visas redan i SVT och TV4 för vi skall vänja oss.

  Gilla

  • Kenrh Andersson

   Den av Bank of Amerika avlönade Globalisten Reinfeldt ser nu mycket glad och nöjd ut när han talar om det Amerikanska valet i SVT och TV4, det går ju bra för hans kompis J.Biden !
   Reinfeldt PK-media och det övriga Globalistiska etablissemanget blir säkert ännu gladare när Biden efter en kort tid som president kliver åt sidan och låter Vicepresident Harris ta över Vita Huset vilket garanterat varit strategin från början.
   På så sätt får USA via bakvägen sin första icke vita kvinnliga president.

   Gilla

 • Nils Dacke

  Lita aldrig på en moderat eller det partiet, de gick i spetsen för 7-klövern tillsammans med statsmedia, kändiseliten och övriga aktivister för att förstöra Sverige och på sikt införa en islamistisk diktatur med svepskäl som värdegrund och vårt ansvar.

  Gilla

 • Lellego

  Jag köper inte Nymoderaternas vändning under galgen. Detta parti har varit ett av de främsta att riva ner det som de nu säger sig vilja bygga upp.

  M a o, de är fullständigt obegåvade, inkonsekventa och olämpliga att ö h t sitta i en position att styra.Detta får nog stanna vid vad det beskrivs som – idéer.

  Inte en gång till..

  Gilla

 • Nisse

  Kom ihåg att även Moderaterna bidragit till att Sverige kommer att bli ett muslimskt land…………

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Alldeles riktigt, alla partier inom familjen 7 och dess väljarkår är ansvariga för att det kristna Sverige inom kort är ett Islamistiskt land med Sharialagar !
   Får se hur många svenskar som då känner sig trygga.

   Gilla

 • Mm

  Tack, förra gången de yrade om de nya moderaterna med quislingen Reinfeldt i spetsen så lever vi med våldtäkter, mord, rån av barn på väg till skolan. Så vad skall de hitta på nu. Aldrig mer detta parti. Det är lätt att förlora förtroenden men svårt att bygga upp nya. Hur kunde detta parti släppa fram denna quisling. Lika opålitliga som tokpartiet Miljöpartiet.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  De fyra punkter som nämns är väl rätt självklara punkter. Som har gällt och ska gälla i alla lägen oavsett parti.

  Fast nu har vi haft olika regeringar, som tydligen gör olika avsteg, från de punkterna i praktiken.

  Varför uppfinna hjulet en gång till?

  De fina ord man alltid som svensk politiker sätter på pränt i teorin . Ska naturligtvis också, efterlevas fullt ut i verkligheten. Det har många svenska folkvalda politiker svårt för. Tyvärr.

  Alice Teodorescu är ju en stor tillgång för moderaterna. Fast hon kan ju inte ensam, styra upp och genomföra alla de förändringar, som verkligen behövs inom moderaterna.

  Gilla

 • Jan

  ”majoritetssamhällets värderingar skall gälla”
  Det innebär att när muslimerna är i majoritet är det deras värderingar som kommer gälla.
  En annan skrivning är önskvärd..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: