Vårdpersonal attackerades med stenkastning – tvingades få skydd av vakt


BROTTSLIGHET. I förra veckan attackerades hemtjänstpersonal i Mariestad av ungdomar med stenkastning och glåpord, rapporterar P4 Skaraborg

Lindström

Ungdomarna utsatte den anställda för glåpord och ska enligt tidningen även ha kastat sten mot personen.

Malin Wihlborg, vård och omsorgschef i Mariestad, blev orolig när hon hörde om attacken. – Ja, det här är ju väldigt oroväckande givetvis och vi ser väldigt allvarligt på det här. Och av den information jag har fått så är det tyvärr inte första gången man har varit utsatt i just det här området, säger hon till P4 Skaraborg.

Nu vill Malin Wihlborg se en diskussion tillsammans med ungdomarnas föräldrar. – Det är upprörande att det får fortsätta såhär. Vi är ju inte de enda i samhället som är utsatta. Vi vet ju hur man går på blåljuspersonal mitt under pågående utryckning och så där så visst är det en oroväckande bild vi ser framför oss.

– Pettersson säger att det är spännande i Mariestad och en stor del av landet.

 • Senaste tiden i Mariestad
 • Utryckande ambulans har utsatt för stenkastning från bro
 • Privatbilist fick ägg kastade på framrutan, tvärbromsade och blev påkörd bakifrån
 • Lastbilar utsätts för stenkastning
 • Det i en liten stad i Sverige och det finns många städer och byar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Vårdpersonal attackerades med stenkastning – tvingades få skydd av vakt

 • Stenbock

  Stenbock var ju allvarligt sjuk för fem år sedan.Tvingades då taga hjälp av en vårdgrupp.
  I samband med detta berättade någon av dessa hjälpare,hur de förföljdes av importerade barn.Detta för att finna var de sjukas våning/hus fanns.
  Samtidigt började det ett martyrium under nätterna genom,att man slog på ytterdörren,för att väcka upp och störa nattsömnen hos den sjuke.
  Berättade efter en tid detta för sköterskan,som väl kände igen knepet.
  Hon påstod bl.a. att ett stycke bort skedde sak samma och att man var ute för att skrämma ”oss äldre” att flytta. På detta sätt trodde dessa nomader sig kunna få en ledig lägenhet !!
  Problemet hos Stenbock fortsatte sedan i några år,innan en grupp i s.k.socialvåning lite längre ner i huset vräktes.
  Tyvärr har det nu åter kommit igång och även denna gång skall det söka lösas… Det finns som bekant kameror som registrerar allt..

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  ”Helt oacceptabelt, vi ämnar starta en utredning och ger 1,5 miljard i bidrag för utbildning av dessa stackars traumatiserade ungdomar som naturligtvis fått utstå många prövningar på vägen genom Europa.”
  ”Men nu är de här och kommer så småningom vara byggstenar för vårt nya klimatsmarta Sverige.”
  Hälsar han som inte klarade svetsarutbildningen!

  Gillad av 1 person

 • Peter Sjöström

  ” Väldigt oroväckande ” är det allt Malin Wihlborg kan säga om situationen ?? Är det något som kan kallas oroväckande är det det som Malin uttrycker !! Vården ska ju räddas av utlänningar säger våra politiker . Är det då dessa utlänningar som det kastas sten på av andra utlänningar , eller är det svenskar som kastar sten ?? Mvh Sjöström

  Gilla

 • age

  Impoten är viktig !
  – eller ???

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Dagens och Lövfens mångkulturella trygga Sverige är världsbäst i stenkastning, skulle bli en solklar guldmedalj om stenkastning vore en OS-gren !

  Gilla

 • Pålsjö

  Sådant förekom inte när en annan var ung och om man mot förmodan skulle komma på att göra något liknande svagbegåvat, då hade man sannerligen fått veta att man lever och veta det med råge! Man hade absolut inte sett mellan fingrarna utan hade ingripit direkt och utan någon pardon, det kan jag lova! Idag rycker samhället mest på axlarna åt vad dessa missfoster sysslar med!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   När en annan var ung var Sverige ett homogent kristet och tryggt land där det bara pratades svenska inte Arabiska eller något annat och man förstod varandra !
   Som det sades på den gamla goa tiden, lika barn leka alltid bäst men det var då det nu är det annat ljud i vänsterextrema skällan….

   Gilla

 • Tony

  12 bilbränder i Märsta i natt, men det kommer inte att höras
  ett pip från M P, det är en väldigt väldigt talande Tystnad!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: