Hyllade terror, fick en miljon i bidrag och ska granska sig själva


KORRUPTION. Ett projekt som drivs av en förening som hyllat terror och antisemitism beviljades nästan en miljon kronor i statligt bidrag för att ”främja den demokratiska delaktigheten i Rosengård”, skriver Kvällsposten.

Nu har organisationen som ansökte om bidraget fått i uppdrag att utreda sin egen samarbetspartner. – Det låter som Jönssonligan, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Den statliga myndigheten ”Delegationen mot segregation” (Delmos) beviljade i höstas Rosengårds folkets hus 903.625 kronor för att ”minska och motverka segregation på lokal nivå”. I ansökan framgår att en huvudaktör i projektet är Grupp 194 Malmö.

Petterssons har flera gånger skrivit om Grupp 194 som tidigare var terrorklassad och deras kontakter med de röd-gröna partierna.

DFLP gjorde sig kända genom Ma’alot-massakern 1974 då de sköt ihjäl 21 judiska skolungdomar. I ett inlägg på Facebook hyllar Grupp 194 attacken i Ma’alot som en ”hjälteinsats”. Så sent som 2014 sköt de raketer mot civila israeler.

Hussein Shobash, som i dag är ordförande för Grupp 194 Malmö och vars namn finns med i ansökan om det statliga bidraget, har själv en bakgrund i Demokratiska fronten för Palestinas befriels, DFLP, berättade han i Vänsterpartiet Malmös interntidning 2017.

Förutom sina kopplingar till DFLP har Grupp 194 också spridit terrorhyllande och antisemitiska bilder på sin Facebooksida. Bland annat har man lagt upp bilder på beväpnade barn och karikatyrer av en judisk man som skär upp ett barn på en tallrik med ett glas blod intill, vilket tidningen Världen idag har rapporterat om.

Direktör för den statliga myndigheten ”Delegationen mot segregation” är Anders Kessling, han var tidigare departementsråd på regeringskansliet och statssekreterare hos Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S) och hade då en lön på 100.700 kronor i månaden och har knappast mindre nu.

Kessling känner inte till den information som tidigare publicerats om Grupp 194.

Anders Kessling berättar att det är den ansökande aktören – i det här fallet Rosengårds folkets hus – som går i god för och garanterar att föreningarna man samarbetar med är demokratiska. I ansökan om pengarna får man kryssa i en ruta för att intyga att så är fallet.

Myndigheten gör inga egna kontroller av de föreningar som ingår i projektet.

-Pettersson är inte förvånad men det är otroligt, myndigheterna betalar miljoner i bidrag utan att kontrollera dem. Det räcker med att kryssa i en ruta!!!

Herr Knessling med 100.000 i månadslön orkar inte ens säga åt sin personal att googla Grupp 194 och andra…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd
Bild från Jeander
Steget Efter

– Pettersson tycker att det borde vara straffbart och hantera skattepengar på detta sätt och det går inte att skylla på organisationerna och de privatpersoner som utnyttjar systemet. De är kriminella och skrattar åt de myndigheter som låter det spruta ut offentliga skattemedel helt utan hämningar på dem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Hyllade terror, fick en miljon i bidrag och ska granska sig själva

 • Kattsand

  Det finns ingen gräns för svensk naivitet.

  Gilla

 • Gringo

  ”Hyllade terror, fick en miljon i bidrag och ska granska sig själva” de är inte så konstigt, de sett hur socialdemokraterna gör sen gör de precis likadant.

  Gilla

 • Olof.p

  Att dom inavlade muslimerna kommer till Europa om det är cancer? Nåväl, deras hemländer ser ut som en blandning av månlandskap och bilskrot.
  Mitt förslag är att de inavlade åker tillbaka till sina skithålländer, så kan vi Europeer leva med vår cancer.

  Gillad av 1 person

 • U Rex

  Bedrövligt att notera.

  Man kan också notera, att den verkliga cirkusen med bidrag till absurda och helt innehållslösa ”projekt” (läs: bedrägerier) står Allmänna Arvsfonden för.

  I andra länder går pengarna, från avlidna personer utan arvtagare, direkt till statskassan. Här har sossarna kokat ihop sin egen soppa där ett par miljarder om året delas ut till deras definierade ”behjärtansvärda” mottagare. Man har så mycket pengar att man själv måste gå ut aktivt för att finna ”projekten”. Ingen nämnvärd kontroll eller uppföljning.

  Googla på det och läs!

  Gilla

 • gamgubben

  Undrar hur den personen tänker, eller inte, då en förening med dessa mål ansöker.
  ”Jo men de skrev ju att de skulle ”främja den demokratiska delaktigheten i Rosengård” och de är ju värdegrund för oss också, vi som alltid vet bäst.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det sägs att döda fått röstsedlar och registrerats som röstande i det Amerikanska valet !
  Ryms detta inom begreppet mänslkiga rättigheter ?

  Gilla

  • Pettersson

   Det sägs mycket i dessa dagar men Donald Trumps partikamrater tycker att det ska presenteras bevis och inte bara pratas.

   Valet ska enligt vallagen vara klart till 8 december. Det gäller all rösträkning och alla juridiska prövningar.

   Sedan sitter Trump kvar till den 19 januari 2021 om han inte väljs för fyra år till.

   Gilla

  • G Nordström

   Ja det är lite märkligt. Biden röster fyller hela tiden på tills de blir några hundra fler. Men de släpper inte in valobservatörer i vissa vallokaler?

   Gilla

 • Kent

  Generaldirektör Kneissling är förmodligen inte intresserad av att titta närmare på sakförhällanden.
  Generaldirektör Kneissling är förmodligen en gammal palestinaaktivist som tycker att det är ok att finansiera judehat och terror som så många andra i skräckministären.

  Gilla

 • hllviken

  ABSURDISTAN

  Gilla

 • age

  Vi har sekten i Vårt Fosterland!
  Vi bjuder sekten på den välfärd vi byggt!
  Sektens ”lagbok” säger att vi är fiender!
  Sekten har stridsledningscentraler i Sverige!
  Sekten förökar sig obegränsat!

  Vill vi ha sekten i Vårt Fosterland?
  Kan vi ha sekten i Vårt Fosterland?
  Vågar vi ha sekten i Vårt Fosterland?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hmmmmm !!!!!!!!

  Gilla

 • G Nordström

  Det är ju den största orsaken att de allt för att komma hit.
  Blir inte bara födda utan även också gödda.

  Gilla

 • Kungen

  Ännu en anledning att stoppa malmös årliga bidrag på drygt 6 miljarder. Sänk utgifterna eller höj skatten. Välj själva malmö

  Gilla

 • Niklas R

  Socialister som stödjer terrorister med skattepengar – så unikt. Eller inte.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: