”Svensken” Makaveli Lindén döms för mord i Norge

BROTTSLIGHET. Makaveli Lindén har dömts för mordet på en 24-årig man i oktober 2018, rapporterar norska TV2. Han döms till rättspsykiatrisk vård. Makaveli döms för mord i Oslo den 15 oktober i 2018. Han mördade Heikki Paltto, som var ett slumpmässigt offer med over 40 knivhugg. Makaveli har svensk far och mamma från Angola. 

När Makaveli Lindén genomgick en rättspsykiatrisk undersökning förra året bedömdes han inte ha en allvarlig psykisk störning vid tiden för mordet – men under rättegången har experterna ändrat sig.

22-åringen var på rymmen efter mordet och greps senare i Dijon i Frankrike men överlämnades senare till norska myndigheter.

TIDIGARE 2019-12-19. Makaveli Lindén hade inte en allvarlig psykisk störning

BROTTSLIGHET. Makaveli Lindén led inte av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för mordet i området Majorstuen i Oslo under förra året. Det framgår efter att svensken genomgått rättspsykiatrisk undersökning, skriver norska Dagbladet.

Det innebär att han kan dömas till fängelse om domen blir fällande. Rättegången väntas hållas under våren, skriver Dagbladet. Lindén flydde via Sverige och vidare till Frankrike efter Oslomordet och greps 24 oktober förra året i Dijon.

Makaveli Lindén, tidigare Christian, är svensk medborgare med svensk far och en mor från Angola. Dömd flera gånger. Avtjänande ett 18 månader straff tidigare för ett väpnat rån läs. Muckade i augusti i år 2018, med normala straff och utan ”straffrabatt” så hade minst en människa sluppit bli mördad i Norge.

Norsk efterlysning i jämförelse med AB ovan

Om Makaveli Lindén på bloggen…

-Pettersson har dock svårt att hålla med om att Lindén inte är psykiskt störd, jag som amatör tror att alla mördare är sjuka men att de inte ska slippa straff för det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “”Svensken” Makaveli Lindén döms för mord i Norge

  1. Apartheid är det största tabu som finns i sossars tankevärd, hellre ska alla vita mördas eller göra harakiri först.

  2. Ett tydligt exempel på att svenska myndigheter hellre daltar med grova brottslingar än skyddar skötsamma medborgare. Det bör väl gå att ta av honom svenska medborgarskapet och utvisa honom till Angola, sin rätta hemvist. De brukar ha dubbla medborgarskap när det är möjligt.

    • Undrar om Angola vill ta emot honom.
      Idag har man svårt i detta land att bli av med folk, därför att deras hemländer inte tar emot dem. Vilket land, förutom Sverige då, vill egentligen ta emot psykiskt störda mördare?

Kommentera