Idag passerade Sverige 6000 döda i covid-19


PANDEMI. Skärpta allmänna råd införs även i Kronobergs och Södermanlands län. Det meddelar Folkhälsomyndigheten vid en pressträff. Samtidigt ökar antalet fall i alla regioner utom en, och Folkhälsomyndigheten uppmanar nu till att ta råden på allvar för att vården ska ha en chans att klara av vintern.

Folkhälsomyndigheten statistik

6002 döda preliminärt till och med idag. 141.764 smittade. Observera att de som dött oftast inte dött av covid-19 utan med. Medianåldern på de döda är 84 år. Totalt har det inte dött fler människor i år än andra år.

Publicerad 13 sep 2020. När reportern, med hänvisning till de höga dödstalen, undrar om något ändå måste ha gått fel svarar Tegnell:

– Självfallet, när 5.800 personer har dött. Det var definitivt inget vi väntade oss, planerade för eller hoppades på. Så definitivt har något gått fel, men det betyder inte att strategin i sig var felaktig, säger Anders Tegnell till France24.

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet och Anders Tegnells chef den 7 februari 2020

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


25 responses to “Idag passerade Sverige 6000 döda i covid-19

 • Stenbock


  Ni behöver inte läsa hela artikeln det räcker med sista raden i reportaget för att få veta sanningen kring C-19….
  Det tycks i varje fall gå i rätt riktning !!

  Gilla

  • Stenbock

   Oj nu kom bara bilden av det som i Hbg kallas mausoleum med…
   I artikel stod skrivet att det är Zigenare o bl.a. Muslimer som använder sig av denna begravningsform.
   I den sista raden står ” Just nu är det framför allt muslimska gravplatser,som är efterfrågade”….
   Vad detta kan bero på får var o. en gissa …..

   Gilla

 • Fiona1177

  Oavsett munskyddens vara eller icke vara, så är det ett fenomenalt sätt att dölja rynkorna i ansiktet på!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hur många människor avlider varje år i Sverige och i övriga världen av annat än s.k icke Coronapandemi ?

  Gilla

 • Maya

  En sak som är skrämmande är att många tror att dom munsktdd som finns ute på marknaden skulle vara effektiva.Dom är effektiva max i 15 minuter.Sedan är det bara att kasta dom.Det värsta är dessa ”käcka ” i tyg !! Samma tygmunskydd sätts på när du går ut !! Det som finns i dom drar du sedan ner i lungorna.Man ser många dessutom som drar ner munskyddet på hakan för det blir så jobbigt att andas ! Jag har arbetat inom vården och kan tillägga att jag aldrig använt samma munskydd mer än en gång.Ej heller sett en kirurg göra detsamma.Nu har man skrämt opp folk så till den milda grad så förnuftet försvinner.Ett gott råd : köp INTE tygmunskydd som gör mer skada än nytta.Byt pappersmunskydden ofta och stoppa för Guds skull inte ner dessa i fickan till nästa gång det är dags att gå ut.

  Gilla

 • SVENSK

  ”Coronapandemin” är historiens i särklass största masspsykos! Där patienter på order ”uppifrån” omdiagnoseras som ”coronapatienter” när de egentligen , som sagt, är sjuka och ev. dör i andra sjukdomar, som t ex lunginflammation, och vad gäller äldre också svält, kvävning (med morfin) och annan ”uppifrån” beordrad vanvård!

  Gilla

 • Billy Boy

  Löfven – National imbecile förklarar ”äpplen & päron modellen” (Publicerades av distriktsläkaren Jon Tallinger i Tranås den 15 juni 2020. Speltid 8:51)

  Gilla

  • Billy Boy

   Kan ni se den uppenbara skillnaden mellan äpplen …

   Bildkälla: Antonio Diaz blogg – antoniodiazchilicasepa,wordpress,com

   … och päronet Stefan Löfven? …

   Jeanders bildblogg

   Gilla

 • Anders Lundin

  Det kinesiska viruset är en stor påverkansoperation.
  Om inte: varför stängdes inte världen ner alla andra år, när säsongsinfluensan slog till?

  Detta är så pinsamt korkat, så ologiskt. Inga proportioner, inget konsekvenstänkande.

  Gilla

 • Niklas R

  Jag tror dödstalet är bra mycket högre och att socialisterna har dolt en hel del av dödsfallen. Den riktiga siffran är nog över 10 000 i landet.

  Gilla

 • Olof.p

  Det är tråkigt att media mörkar om att de flesta som dött har metabola sjukdomar. Hade jag trott på allt som kommunistmedia och gammelmedia ljuger om hade jag också varit skitskraj för Corona.

  Gilla

 • Peter Kostin

  För att uppnå flockimmunitet måste 60-70% av befolkningen smittas. Och dit är det djävligt långt. Detta borde väl Tegnell varit medveten om, annars är det nått som är förbannat fel. Och om han vetat om det, så har han utsatt svenska folket för en medveten fara. Om han inte vetat, ja då undrar jag vad han har att göra på den tjänsten. Det är bara vaccin som kan stoppa eländet.

  Gilla

 • Tanten

  Löfven håller sig isolerad. Smittad?
  Nää… han har träffat någon som träffat någon som kanske var smittad…..

  Gilla

 • centurion

  Annika Strandhäll firar med tårta och skumpa. Lille Molgan fick en stor röd ballong.
  Trots hennes påstående om att pensionärerna bär skulden till regeringens ekonomiska haveri (och andra tillkortakommanden), så måste c:a 10 åldringar avlivas för att täcka kostnaden för endast 1 importerad röstboskap.

  Gilla

 • hllviken

  lll

  Gilla

  • Argus

   Ständigt dessa munskydd. Munskydd är ingen garanti för att du inte ska bli smittad. Till och med sjukvårdspersonal som kan rutinerna har blivit smittade. En amerikansk undersökning visade att en kvalificerad majoritet som avlidit hade använt munskydd.

   Munskydd har två användningsområden. 1) Personer som är smittade för att minska spridningen. 2) Personal i nära kontakt med smittade. Observera att de har en helt annan typ av munskydd och byter dessa ofta – om huvudmannen lyckats få tag i några.

   Hur undviker man då att bli smittad? Undvik folksamlingar och nära kontakt, framförallt inomhus. Allmänna kommunikationer är Big No No. Ska du ändå resa, använd munskydd av rätt sort. Dessa verkar dock inte vara tillåtna på många allmänna kommunikationer. Använder du munskydd – pilla inte på dem. Och byt ofta.

   Har man ändå blivit smittad är inte själva viruset det mest skadliga. En undersökning som publicerades i maj visade att viruset hade visserligen orsakat skador på lungvävnad men det var överreaktion från immunförsvaret som orsakat stora och dödliga skador. D-vitaminbrist var en viktig faktor. Behandling med klorokinfosfat efter insjuknandet har visat sig vara effektivt ihop med syrgas i magställning och cortison.

   Det stora antalet avlidna är främst äldre på hemmet eller med hemtjänst. Till att börja med har man inte säkerställt att personal varit smittfria och förstått basala hygienrutiner. Sedan har man inte isolerat sjuka och separerat personal. De har vidare inte fått läkarvård eller ens blivit undersökta av läkare utan istället fått palliativ vård som kan likställas med dödshjälp.

   Jag klandrar inte Folkhälsomyndigheten för överdödligheten. Den kritik som kan framföras är eventuellt att de levt i en utopi att Sverige var ett normalt land. Att MSB inte eldat upp 700 000 skyddsmasker eller att Socialstyrelsen slaskade personlig skyddsutrustning för 72 miljoner för att datumet gått ut. Att landstingen och Socialstyrelsen verkat för passiv dödshjälp. Att Läkemedelsverket hindrat förskrivning av klorokinfosfat. Att Migrationsverket släppt in 2,5 miljoner på 35 år varav många inte tillämpar social distansering och lider av grav D-vitamininsufficiens.

   Gilla

   • hllviken

    Enligt medicinska experter skyddar munskydd mot droppsmitta minst 70% Då är det ansvarslöst att inte bära munskydd när man måste ha nära kroppskontakt.
    Om båda parter bär munskydd, är smittorisken nära 0.

    Gilla

   • Argus

    Munskydd finns i ett flertal varianter. Till att börja med så finns det en typ som skyddar bäraren, till exempel medicinsk personal. Den andra typen skyddar omgivningen som till exempel japaner vanligen använder då de är förkylda. Det förekommer uppgifter om att flygbolag inte accepterar den första varianten. De är alltså inte ute efter att skydda passagerarna utan den egna personalen som använder just den första varianten.

    Nästa pilsner är materialet i munskyddet. SARS-virus av typen Corona är 120 nm stort. En sytråd är 0,3 mm. Det torde vara klart för var och en att fånga virus med ett ”nät” som är flera tusen gånger större är utsiktslöst. Som dessutom bara har ett lager. Ett HEPA-filter har en ”maskstorlek” som är något större än viruspartiklar men i många lager vilket till slut fångar 99,9% av viruspartiklarna. De munskydd som vissa amerikanska politiker använder är endast en reklamplats för politiska slogans.

    Jag utesluter inte användandet av munskydd men det måste användas med förnuft och av rätt sort. Ett felaktigt användande anrikar istället eventuella viruspartiklar. Rätt sort, kort tid, inte pilla och släng efter ett tag skulle fungera. Men inte det är helt säkert och kan istället ge en falsk trygghetskänsla.

    Obligatoriska munskydd på allmän plats är ett sätt för vilse politiker att visa handlingskraft. Det var till och med så att ett county i en amerikansk delstat krävde att personalen skulle använda munskydd i videokonferens även då de satt mol alena hemma.

    Det var bättre på den tiden då svartrockarna bestämde. De hade, på pappret i alla fall, regler om etik och moral vilket inte dagens ”puppitörer” har.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: