Gränskontrolller förlängs

SÄKERHET. Gränskontrollerna vid Sveriges inre gräns förlängs – bland annat för att kunna förhindra terrorattentat. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Inrikesminister Mikael Damberg. Bild från Twitter/Facebook.

Regeringen har fattat beslut om att återinföra gränskontroll vid Sveriges inre gräns. Kontroll ska bedrivas från den 12 november 2020 till den 11 maj 2021. En sådan gränskontroll ska bidra till landets säkerhet, ge möjlighet att upptäcka hot från potentiella gärningsmän och förhindra terrorattentat.

– Terrorhotnivån i Sverige är fortsatt på en förhöjd nivå och vår sammanvägda bedömning är att gränskontrollerna till Sverige fortfarande behövs, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) i pressmeddelandet.

Enligt ett beslut av säkerhetspolischefen i februari i år är terrorhotnivån i Sverige på nivå tre av fem. Beslutet har inte ändrats med anledning av händelserna i Frankrike och Österrike de senaste veckorna.

-Pettersson säger att det är alltid något något men gränskontrollerna borde vara permanenta. Att det kallas inre gräns är oerhört dumt, det är Sveriges gränser som avses. Schengenområdet är yttre gränsen.

Schengenområdet är Sveriges yttre gräns

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Gränskontrolller förlängs

 1. Löjligt, hur lätt som helst att ta sig in i landet.
  Vi har båtar som går till baltikum fulla med stöldgods. Det är ett fåtal ”vanliga” passagerare som åker nu typ c:a 20st. Resten är godstrafik och stöldtrafik under pandemin.
  Borde vara gyllene tillfälle att kolla efter stöldgods nu när det är så få vanliga passagerare.

  • Det är ju fortfarande tillåtet att föra ut stöldgods.
   Och ingen vill göra något åt det.
   Inte ens en utredning.

 2. Men 5000 otestade HIV?- kvotflyktingar flygs in trots corona, trots att 6000 vita skattebetalare dör = massmord på vita

 3. Sveriges Radio: ”EU-länder med bristande rättsstat ska straffas”

  Det blir inte nådigt för Sveriges vidkommande.

 4. Hade vi haft Jimmy Åkesson som statsminister, hade vi sluppit alla skit från Mellanöstern.
  Tänk på det näst gång ni röstar.

 5. Gränskontrollerna ä ren bluff! Vi har kommit hem flera gånger från Danmark till Helsingborg och inte en polis eller tullare. Det har varit fritt fram för vem som helst att komma in i Sverige.

 6. Ett gapskratt , när det inte är någon kontroll över huvudtaget ! Vad innebär det då att den förlängs ?? Är det han med palestinahalsduken runt halsen som försöker spela hård ? Mvh Sjöström

 7. Om man anger att man ska söka asyl skickas man till Migrationsverket ( läs och häpna) I EN TAXI

   • Jag har fått veta att man gärna skickar multihandikappade kvotflyktingar till Sverige. Jag fick höra om en man som var kvotflykting, multihandikappad och behövde ha dubbel bemanning dygnet runt alla dagar i veckan. Det blir mycket pengar för varje år. Vore bättre att satsa dessa pengar i skolan. Är jag rasist när jag säger så?

 8. konstigt…gränskontrollerna har blivit kvar men antalet asylsökande minskade inte så mycket…🤔

 9. Det polisen gör är att slänga ett getöga på ett ID.

  Vilken arab eller afrikan som helst släpps in i landet om de lånat eller hyrt ett pass eller körkort ifrån någon brouscha som redan har lurat till sig det i Sverige….

  Jag såg hur smugglingen gick till under nästan ett år, så gott som varje dag, när jag pendlade mellan Malmö-Kpnhmn 2016…

  Ibland kom stora tjocka hucklen, som antagligen flugit till Kpnhmn , med ett flertal mycket stora väskor till sitt nya land…

  Var flög de ifrån? Cairo? Abu Dhabi? Förenade Arabemiraten? Saudi? … Asyl asyl asyl….

 10. Ja det skulle vara intressant att få veta var gränsen för inre gränskontroll går , är det på gränsen mellan Småland och Östergötland , mitt tips är att den går emellan Rosenbad och övriga Sverige .

  • Det är förvånansvärt att Norge inte upprättar och upprätthåller gränskontroll mot Sverige. Norge är inte med i EU och har egna gränser att bevaka. Efter egen skön vill jag påstå.

   Det fanns en tid vi hade en passunion mellan de nordiska länderna. Men det var då det. Den existerar fortfarande på pappret men är i praktiken ersatt med Schengensamarbetet inom EU.

   Jag tror inte Danmark och Norge är inte intresserade av någon passunion med Sverige om EU skulle spricka. Troligen inte heller Finland. Eller Island.

   • Danmark har under en mycket lång tid tjänat som transitland för svensk massinvandring.

   • Bosse S 05 11 2020 at 16:02

    Jag skriver om EU kommer att spricka. Då tror jag Danmark kommer att återupprätta gränsen till Tyskland och avskaffa passfriheten gentemot Sverige. En passfrihet vi har haft sedan 1950-talet. Det är sorgligt.

Kommentera