Slavräden år 1627

HISTORIA. Den här berättelsen publicerade vi första gången på bloggen år 2010, men vi var inte först. Faktum är att den berättats många gånger under de nästan 400 år som gått sedan händelsen. Jag tycker att den är så bra så SVT eller någon annan borde göra en dokumentärfilm eller TV-serie om slavräden år 1627 men jag har inte fått något svar när jag mejlat förslaget till SVT.

Dagligen hör vi talas om ofattbara grymheter i Mellanöstern. Flera ”experter” påstår att detta har inget med islam att göra men IS, Boko Haram, al Shabab, al Qaida, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, och Nusrafronten är bara några av islams fredsambassadörer, de är alla verklighetens islam. Har ni förresten sett gatorna fyllas av protester mot dessa gäng på samma sätt som när Muhammedkarikatyrerna presenterades. Några streckgubbar fick muslimerna att sätta världen i brand medan protesterna mot mördargängen är beskedliga.

PK-etablissemanget beskriver vita västerlänningar som de stora bovarna i världen. Vi har sett filmer och TV-serier om den obeskrivligt grymma slavhandeln när 10 miljoner svarta slavar fraktades över Atlanten mellan mitten på 1500-talet och mitten på 1800-talet.

Att 18 miljoner svarta slavar transporterades österut till arabvärlden i “Arab slave trade“, hör vi sällan talas, inte eller att över en miljon européer rövades bort till slavmarknaderna i Nordafrika.

Väst ägnade sig åt denna förkastliga verksamhet i 300 år medan den muslimska världen började på 600-talet och fortfarande håller de på. Så sent som på 1950-talet fanns det 450.000 officiella slavar i Saudiarabien och 2003 yttrade Sheik Saleh Al-Fawzan att ”slaveri är en del av islam”

Tillbaks till rubriken, år 1627 slog korsarerna, nordafrikanska muslimer till så långt norrut som på Island. Sjörövarna anlände till Island i två flottor på sommaren 1627, en flotta från Alger och en marockansk flotta från systerstäderna Rabat och Salé.

Salékorsarerna angrep först Grindavík, en fiskeby på sydvästra Island. De dödade två bönder och tillfångatog femton personer. Marockanerna lyckades också kapa två danska fartyg, men sedan drabbades de själva av skeppsbrott och for hem till Afrika. Algerkorsarerna blev kvar längre på nordliga breddgrader och orsakade ännu större skada. Vid strandhugg på sydöstra Island försatte de 110 islänningar i slaveri och dräpte nio. Kulmen på räden var den tre dagar långa attacken mot Västmannaöarna, som slutade med att ett trettiotal öbor dödades och ytterligare 242 fångar lastades ombord. Allt som allt lastades omkring 400 nordiska slavar av i Nordafrika.

En person, Ólafur Egilsson från Västmannaöarna, frigavs efter ett år – inte av barmhärtighetsskäl utan för att han skulle fara till Köpenhamn och förmå Kristian IV att betala lösen för de tillfångatagna. Efter många års mödosamt penninginsamlande lyckades Ólafur 1636 friköpa 34 islänningar, och ytterligare några friköptes senare, men de allra flesta blev kvar i Nordafrika tills de dog. Några gick säkert över till islam (det lättaste sättet att bli frigiven) och assimilerades med det nordafrikanska samhället.  Prästen Ólafur Egilsson skrev en bok om det hårda livet som slav och sina äventyr som gavs ut 1628.

Än idag minns islänningarna den plats där piraterna klev iland

Räden lever kvar i islänningarnas minnen än idag och i över 300 år var det lagligt att slå ihjäl turkar på Island. Mördandet var inte bara tillåtet – lagen krävde att varje turk skulle dödas så fort han eller hon satte sin fot på Island. Lagen togs bort först på 1970-talet men den hade aldrig praktiserats. Algerierna och marockanerna tillhörde på den tiden det Ottomanska riket som styrdes av turkarna. Därav turkar och turkräden.  

Det är märkligt att PK vill få oss att tro att muslimska samhällen är lika bra eller bättre än vårt när de ingenstans under snart 1400 år visat upp annat än elände. Slaveriet var grymt, men väst var inte värre än andra, tvärtom i USA utkämpades ett inbördeskrig för att få slut på slavhandel.

Vårt västerländska samhälle är långt ifrån perfekt men bättre än alla andra både forntida och nutida på frihet och mänskliga rättigheter. Det ska vi ta vara på och vara stolta över och inte kröka rygg för det medeltida islam, får de chansen återupptar de slaveriet utan att blinka. De som tror på sagorna i koranen är nämligen de största rasisterna av alla.

Här kan du kolla in Prästen Ólafur Egilssons boks hemsida och här och här kan du läsa mer om piraternas attack.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

-Pettersson säger att jämfört med muslimernas slavhandel var västvärldens rena rama söndagsskolan. Tro inte en sekund att de inte skulle återuppta handeln, gärna med vita européer om de får chansen, det är nämligen helt lagligt och tillåten enligt deras oföränderliga bok koranen…

Historien ovan skulle passa bra till SVT att göra film av, och räcker inte det kunde de fylla på med Svenska slavar i Nordafrika och kanske berätta att Europas länder, främst Frankrikes invasion av Nordafrika berodde på att de ledsnat på muslimernas slavhandel och sjöröveri i södra Europa och på Medelhavet.

Islam är våldsamt, så vi kan inte publecera allt skit de våldsamma muslimerna ställt till med men vi kan påminna om att hela Nordafrika, Egypten, Mellanöstern, Turkiet och Sydöstra Europa en gång var kristet. Vi ska heller inte glömma Islams erövring av Indien – den blodigaste i historien

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Slavräden år 1627

 1. Jag frågade en afrikan hur han tänkte om araberna illdåd och att de samtidigt var muslimer.
  Han svarade att Gud valde att visa sig först hos araberna på grund av just deras illdåd(de tog svarta slavar)..

 2. Ja sådan film/serie skulle behöva produceras men räkna med att åka dit för HMF så fort du försöker. Islam får ju inte kritiseras.

 3. T.o.m. parasit djur har upptäckt, att det är smartare flytta in hos värden, som enl. socialistiska principer ska försörja parasiten. Exempel slavmyror v härskare. jämför den afroafrikanska gratis semesterorten S med vitt tjänstefolk:

 4. Den isländska lagen att det är lagligt att slå ihjäl turkar på Island. Mördandet var inte bara tillåtet – lagen krävde att varje turk skulle dödas så fort han eller hon satte sin fot på Island.
  Den borde gälla för alla muslimer som vistas utanför landets gränser de kommer ifrån.

  • Enligt afroafrikanska huggare ska vita människor mördas på IKEA, på HVB-hem, och på stan. Fråga Ukbagabir, DouDou Ahoka mfl…

 5. Vi har sekten i Vårt Fosterland !
  Vi bjuder sekten på den välfärd vi byggt !
  Sektens ”lagbok” säger att de ska
  betrakta oss som fiender !
  Sekten har stridsledningscentraler
  i Vårt Fosterland !
  Sekten förökar sig obegränsat !

  Vill vi ha sekten i Vårt Fosterland ?
  Kan vi ha sekten i Vårt Fosterland ?
  Vågar vi ha sekten i Vårt Fosterland?

Kommentera