Katja Nyberg, SD: terroristerna ska bli av med sina medborgarskap


TERRORISM. Varför vägrar regeringen att förklara is-terroristerna för Sveriges fiender och frånta dem deras svenska medborgarskap?

-Pettersson säger att det enligt Säpo finns minst 2000 våldsbejakande muslimer i landet. Det finns ingen möjlighet att myndigheterna kan ha koll på alla dem.

Frågan är varför regeringen inte utvisar trots att lagen tillåter det.

UTLÄNNINGSLAGEN: En utlänning som är flykting och som behöver en fristad i Sverige får utvisas enligt 1 § endast om han eller hon har begått ett synnerligen grovt brott och det skulle medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet att låta utlänningen stanna här. Utvisning får också ske om utlänningen i Sverige eller utomlands har bedrivit verksamhet som har inneburit fara för rikets säkerhet och det finns anledning att anta att han eller hon skulle fortsätta med sådan verksamhet här.

Enligt FN:s flyktingkonvention får flyktingar inte utvisas om de kan råka illa ut på hemmaplan, men artikel 33 gör undantag för säkerhetsrisker och grova brottslingar. Det är ynkligt av regeringen att inte följa de konventioner de så ofta hänvisar till.

 • Utländska medborgare borde inte vara några problem
 • För svenska medborgare och de med dubbla medborgarskap måste lagen ändras

Det behövs väldigt små lagändringar för att fler utländska brottslingar ska kunna utvisas. Det skriver den f.d. statssekreteraren och domaren vid FN:s krigsförbrytartribunal, Krister Thelin Kvartal.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Katja Nyberg, SD: terroristerna ska bli av med sina medborgarskap

 • Rädd

  Det är inte regeringen som bestämmer våra lagar, det gör riksdagen. Regeringen kan dock lägga förslag om de tror att de får igenom förslaget. Lo

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inga IS-mördare på våran gård !

  Gilla

 • Lisa.

  Vad hjälper det att ta medborgarskapet, de stannar ändå och Rödskrikan, Levin, Löfvén och Reinfeldt ger terroristerna bidrag för att stanna.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag vill bara än en gång säga att det är vansinnigt att landet kris-och-traumamottagningar gullar med dessa mördare och terrorister. Minst hälften av deras patienter kvalificerar sig till krigsförbrytaretribunalen.
  Som vanligt kastar regeringen bort våra skattepengar, i detta fall för att få mördare och terrorister på benen igen för att kunna utföra nya dåd.

  Gilla

 • Michael Pettersson

  Såg något om liknande problem i Storbritannien och de kom fram till att det behövs tio personer vars heltidsarbete är att bevaka en person. Att bevaka dessa fiender inom landet fungerar inte, logistiken är för ohanterlig och dyr. De måste låsas in och skickas ut ur landet.

  Gilla

 • Argus

  Det finns en liten, liten hake:

  RF 2 kap. 7 § ”Ingen svensk medborgare får landsförvisas eller hindras att resa in i riket.

  Ingen svensk medborgare som är eller har varit bosatt i riket får fråntas sitt medborgarskap. Det får dock föreskrivas att barn under arton år i fråga om sitt medborgarskap ska följa föräldrarna eller en av dem.”

  I förslaget till ny Regeringsform, Regeringens proposition 1973:90, fanns inte ens paragrafen med. Förbudet att återkalla ett utgivet medborgarskap härrör sig från 1977 – 1978, alltså under de första borgerliga ministärerna på flera decennier. Eftersom grundlagsändringar måste klubbas av två olika riksmöten torde propositionen lagts under regeringen Palme.

  Det har varit ett väldigt pillande i vissa grundlagar. Jag anser att det hittills enda använda metoden med två olika riksmöten stryks till förmån för den andra metoden att ändra en grundlag, ett riksdagsbeslut med efterföljande beslutande folkomröstning. Det vill säga en folkomröstning på valdagen till riksdagen.

  Gilla

 • age

  Socialdemokraternas kontrakt med
  muslimerna hindrar regeringen att
  utvisa muslimer !

  LANDSFÖRRÄDARNA har sålt Sverige
  till främmande makt = islam !

  Du kommer att få lida sv det !

  Har du skrivit till SÄPO och frågat
  om kontraktet ?

  – INTE ? Varför ?

  Gilla

  • Michael Pettersson

   Att socialdemokraterna har kontrakt med dem kommer inte att vara ett problem när de inte är i regeringställning. Blir vi av med sossarna så blir vi av med det där kontraktet.

   Gilla

 • age

  Vi har sekten i Vårt Fosterland !
  Vi bjuder sekten på den välfärd vi byggt !
  Sektens ”lagbok” säger att vi är fiender !
  Sekten har stridsledningscentraler i Sverige !
  Sekten förökar sig obegränsat !

  Vill vi ha sekten i Sverige ?
  Kan vi ha sekten i Sverige ?
  Vågar vi ha sekten i Sverige ?

  Gilla

 • G Nordström

  Har precis lyssnat på SD Ludvig Aspling mot MP Åsa Lindborg.
  Att det bara finns så många dårar i MP är beundransvärt.
  Man har verkligen lyckats samla ihop dårskapens elit.
  Ännu mer förvånade att någon tänkande person kan tänkas lägga sin röst på dessa dårar förutom att de står i djup relation till individerna genom nära släktskap eller får sin försörjning från dom.

  Gilla

 • Niklas R

  Som jag ser det ska brott som har fängelse i straffskalan leda till automatisk utvisning om en utlänning döms för det.
  Dessutom ska vi ha i åtanke att ”flykting” enligt Genèvekonventionen är väldigt snäv och det är få personer i Sverige som faktiskt får asyl på de grunderna – majoriteten får asyl på andra skäl. Och de personerna skulle vi kunna utvisa om de bara snattade ett tuggummi utan att FN skulle bry sig.

  Utöver detta ska de personer som får asyl på andra skäl än flyktingar. M.a.o. den överväldigande majoriteten som får det på ömmande och synnerligen ömmande skäl. De ska endast ha samma rättigheter och skyldigheter som en person som fått arbetstillstånd i landet. De har med andra ord inte rätt till bidrag, sjukvård, omsorg, med mera utan måste teckna försäkringar för att bekosta detta så länge de befinner sig i landet.

  Gilla

 • Olof.p

  För att dom är Löfvens och socialdemokraternas kompisar. Skicka tillbaka alla muslimer till Mellanöstern och skicka med alla socialdemokrater och miljöpartister.

  Gilla

 • Kenneth

  Endast i detta förlorade land!!!!!

  Gilla

 • Mm

  Men det går bra att underlätta mördandet av etniska svenskar. Att folk röstar på dessa quislingar.

  Gilla

 • Erling

  Vi har en regering till namnet! Inget annat!

  Gilla

 • ruben

  Så bör det vara. Relevanta åtgärder en demokratisk rättsstat bör göra för sitt land. Ett förvärvat medborgarskap kan aldrig vara viktigare att skydda än möjliga framtida brottsoffer.

  Gilla

 • Kent

  Socialdemokraterna vill inte stöta sig med väljarbasen.

  Gilla

 • Hanna

  Regeringen vill och /eller vågar inte. Möjligtvis vågar man tillsätta en utredning….

  Gilla

 • Weronica Selby

  Regeringen vet inte hur man gor

  Gilla

 • rustibus46

  Bah, kommer aldrig att ske. Bara snack.
  Arma land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: