Valfusk i Sverige

DEMOKRATI. Det finns många sätt att manipulera ett val. Ett sätt är att manipulera valmanskåren, exempelvis genom att förflytta folk från en plats till en annan. Sedan går det att manipulera, muta eller hota media. Sedan går det att ändra regler för att gynna en part eller tillsätta aktivister som gynnar den egna sida. Säga en sak innan valet och göra en annan efter osv.

På Wikipedia finns en lista med exempel på valfusk i Sverige

 • Före valet 2002 arrangerade Socialdemokraterna ett valmöte på ett äldreboende, och de ville efter presentationen hjälpa sina väljare att rösta. Väljarna fick intrycket att detta var det enda tillfället att rösta på äldreboendet och att de annars var tvungna att ta sig till sin vallokal. Men bara socialdemokratiska valsedlar fanns. Valarbetarna dömdes för detta.
 • Vid valet 2002 agerade två socialdemokrater omväxlande som bud och vittne vid ett förhållandevis stort antal budröstningar i Rinkeby. I enbart valdistriktet Spånga återfanns deras namnteckningar på 18 av 34 budröstningar, 28 av dessa 34 väljare var inte svenska medborgare och således inte berättigade att rösta i riksdagsvalet. Det hade krävts mer än 5000 röster för att socialdemokraterna skulle ha förlorat ett mandat i riksdagsvalet. Valprövningsnämnden slog fast att valfusket inte varit av en sådan omfattning att riksdagsvalet behövde tas om.
 • Vid kommunfullmäktigevalet i Hallsbergs kommun 1979 förekom det budröstning för personer boende på ålderdomshem, i eget hem och intagna på sjukvårdsinrättning. Valsedelsförsändelserna konstaterades vara ogiltiga då budbärare och vittnen gjort sig skyldiga till osant intygande. Valprövningsnämnden konstaterade att om en röst som tillfallit Arbetarepartiet-Socialdemokraterna istället hade tillfallit Kristen Demokratisk Samling så hade detta förändrat valutgången. Valprövningsnämnden ansåg att det fanns fog för antagandet av otillbörligt verkande vid röstning och upphävde därför valet och förordnade omval. 
 • Vid flera tillfällen, till exempel vid valet 2002 i Göteborg, 2006 i Östersund och 2009 i Linköping, sägs Sverigedemokraternas och Socialdemokraternas valsedlar ha blandats. Media har misstänkt både sverigedemokrater och socialdemokrater. Både Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna har gjort polisanmälan, men motiv och gärningsmän har inte kunnat påvisas.
 • Enligt en väljare fanns inga röstsedlar från Moderaterna i en vallokal i Nässjö vid valet 2002, utan väljaren fick be valförrättarna ta fram dem.
 • Vid valet 2006 plockade den socialdemokratiska kommunfullmäktigeledamoten Monica Rydin bort Sverigedemokraternas röstsedlar vid vallokalen i Surahammar där hon arbetade som valsedelsutdelare. Hon dömdes av tingsrätten till 70 dagsböter för otillbörligt verkande vid röstning.
 • Vid valet 2006 rapporterade Sverigedemokraterna även om försvunna valsedlar.
 • Vid kyrkovalet 2009 försvann Sverigedemokraternas valsedlar från en vallokal i Sveg under dagen. Sverigedemokraternas organ SD-kuriren berättade om ett stort antal liknande fall i hela landet. Sverigedemokraterna i Malmö begärde omval i en röstlokal eftersom varken partiets valsedlar eller blanka valsedlar hade funnits där.
 • Inför EU-valet 2009 rapporterades att Piratpartiets valsedlar hade avlägsnats eller gömts på flera håll. I en mobil vallokal i Alby ansåg en valförrättare inte att han hade skyldighet att lägga fram Piratpartiets valsedlar när vallokalen flyttades från plats till plats, utan att partiet fick möta upp på alla platserna själva och lägga fram sina valsedlar varje gång. Piratpartiets valsamordnare dokumenterade detta med en video på Youtube. Kommunen ansåg inte att detta var valfusk, men ändrade sina riktlinjer efter händelsen. Piratpartiet samlade systematiskt in exempel på avvikelser i vallokaler vid detta valet, och 30 fall, inrapporterade av partiets anhängare, kan ses på partiets webbsida.
 • Även vid EU-valet 2009 klagade Junilistan över borttagna valsedlar i vallokaler.
 • Även vid EU-valet 2009 hade Sverigedemokraternas valsedlar stulits i flera vallokaler i Uppsala kommun. Valnämnden gjorde polisanmälan.
 • I många vallokaler placeras små partiers valsedlar på mindre framträdande platser, till exempel på ett annat bord eller i ett ställ gömt bakom riksdagspartiernas valsedlar. Valmyndigheten behandlade ett fall från Oxelösunds kommun vid EU-valet 2009. Ordförande i valnämnden, socialdemokraten Sören Carlsson, hade gett direktiv om att bland annat Piratpartiets och Feministiskt initiativs valsedlar skulle ligga på ett bord bredvid. Valmyndigheten ansåg att praxis inte strider mot lagen, även om man helst borde lägga valsedlarna på ett och samma ställe. Valmyndigheten uttalade: ”Lagen är inte så tydlig den säger bara att valsedlarna ska finnas på samma plats men inte specifikt att de måste ligga i samma fack.”
 • Vid EU-valet 2009 försökte två 14-åriga pojkar ”fylla en valurna med valsedlar för Piratpartiet” och ”muta valförrättaren med hundralappar”, men greps av polis, enligt Sveriges Radio Västernorrland.
 • Vid valet 2010 ska socialdemokratiska valarbetare ha delat ut valkuvert med redan instoppade S-röstsedlar till väljare i flera lokaler för förtidsröstning i Huddinge kommun. De rapporterades även ha befunnit sig i delar av vallokalerna som de inte ägde tillträde till, och hävdas ha uppträtt mycket aggressivt och obehagligt. Socialdemokraternas ordförande i Huddinge kommun blev informerad om det oacceptabla agerandet, men trots detta upphörde det inte.
 • Vid valet 2010 har fackförbundet Byggnads polisanmälts för att ha organiserat gruppröstning för unga medlemmar, med tydliga påtryckningar om att rösta på Socialdemokraterna.
 • Manipulerad valkretsindelning: Socialdemokraterna har anklagats för gerrymandering i Gävle kommun, med valkretsar som ska ha designats för att maximera antalet S-mandat.

Det fortsatte med c:a 40 anmälningar om valfusk 2014 och drygt 90 år 2018 och Pettersson konstaterar att det utan tvekan är socialdemokrater som är de värsta fuskarna…Det är kanske det som kallas värdegrund…

Om valfusk på bloggen…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Valfusk i Sverige

 1. Ja, alla sätt är bra utom de dåliga !
  Undrar om valfusk förekommit i det amerikanska presidentvalet ????????
  Hmmm….

 2. Detta är sossarnas specialitet. Dom har ju bara två mål : Att ta makten och att behålla den. Utan mygel vore dom borta för länge sedan.
  Allas lika värde….blablabla..

 3. I går kväll visades i Polsk TV när säckar med valsedlar eldades upp, och i ett distrikt fanns fler valsedlar än invånare.

 4. Angående valpåverkan så tittade jag på valet i Amerika, i fem kanaler. Två svenska kanaler, CNN, BBC och Aljazera, alla pro Biden och negativa mot Trump. Inte så konstigt att han har svårt att vinna valet, med så gott som all massmedia emot och social media som Twitter och andra. Inte ens jänkarna lyckades undvika det massiva påverkan av agenda medierna, vad det verkar. Så inte har jag stor jag stor förhoppning på svenskarna.

 5. Mycket märkligt att en påbörjad prognos ändrar riktning i motsvarande riktning efter 2 timmar nedstängning?
  Har aldrig någonsin inträffa någonstans tidigare?
  Men i Absurdistan är allt möjligt.
  Utan fusk troligen 32-36% för SD.

 6. Att förvandla Sverige från att tidigare ha varit en …

  Mönsterdemokrati

  till att ha blivit en …

  Monsteranarki …

  … har S-politikerna lyckats med på rekordtid.

  Det är hittills bara företrädare för Socialdemokraterna som vid många olika tillfällen på många orter landet runt har blivit dömda i domstol för valfusk i Sverige vid många olika tillfällen.

  Man har t ex ”hjälpt” (d v s hänsynslöst lurat och vilselett) skröpliga gamlingar på äldreboenden att få röstningen enkelt avklarad. Detta skedde genom ombud som i förväg lagt Sosse-valsedlar i valkuverten. Åldringarna fick inte en chans att se vilka valsedlar som lagts i kuverten.

  Socialdemokraterna är därför ohotade svenska mästare i valfusk sedan mer än 20 år bakåt i tiden, sannolikt ännu längre.

 7. Med bank ID borde det vara en ganska enkel sak att låta folk rösta via nätet.
  Det duger ju till ganska mycket ex.vis vid deklaration, men då blir det ju inte lika lätt att fuska och som sagt det finns ett parti med två mål, ta makten och behålla den.

 8. Sossarna utskick av SMS till ”utsatta” områden med hot om utvisning indragna bidrag m m var ju ett rent valfusk.

  • Sossarna lovade också att SD skulle ta hand om deras barn.
   Och skrämseln lyckades.
   I dalarna fick senaste valet tas om på grund av valfusk.

 9. Jag är tämligen säker på att fuskades hej vilt vid förra valet,
  SD som allmänt tippades att ligga runt 25 % fick 18,5 %
  Sossarna som hade varit och sniffat runt 20 % hamnade över
  25 %.? dom som suttit vid makten länge har ju haft gott om
  tid på sig att laborera med olika sätt att fuska!

  Vi har ett förlegat valsystem med valsedlar, som gjort för fusk,
  det är märkligt att vi inte med våra personnummer ska kunna
  mejla in våra rösterdirekt till en valmyndighet bestående av
  betrodda personer från alla partier.

 10. Och går valet ändå ”fel”, då kan man alltid hitta på en saga om att Ryssland påverkat valet. När det gäller Ryssland behöver man ju aldrig visa upp konkreta bevis, så man kan dra till med vilka sagor som helst !

 11. Ja, vi har ett omfattande valfusk i Sverige.
  SD sägs ha fått cirka 18 % av rösterna vid senaste valet.
  Det kan inte vara sant, på jobbet och bland bekanta är det bara ett fåtal som röstade på SD.
  Ute på landsbygden sitter amatörer och räknar röster, så lätt för dem att fuska när klockan blivit sen och de flesta rösträknare blivit trötta.
  Så jag skulle tro att SD fick cirka 9 % i valet om fusket räknas bort😉!

  • Du borde bli trötta av dina egna sagoberättelser, och så
   ska du inte nervärdera landsbygdens befolkning, du
   måste ha både konstiga arbetskamrater och bekanta och
   en märklig tro för att komma fram till det resultatet?

   • Tony
    Det är klart att jag inte tror att det fuskades
    Jag ville bara visa att sådana teorier är lätt att skapa.
    Varken på stan eller på landsorten fuskas det, vad jag förstår.

  • Sluta trolla, du är inte trovärdig någonstans. Vi var många som satt och såg hur Valmyndighetens sajt ”plötsligt” gick ner och av som en ”händelse” hade den trogna sossen, Dan Eliasson fått den tjänsten som övervakar systemet. Och av ytterligare en ”händelse” har han nu fått förlängt fram till valet 2022.

   Det är allmänt känt att sossar alltid fuskar, de klarar inte av att stå på egna ben längre de är alldeles för sopiga, men makthungern sitter alltid kvar. Ni får max 10% nästa val när valboskapet som ni importerar går till andra partier. Ni vill ju inte ha folkräkning, för då avslöjas det hur mkt ni har ljugit – det är fegt.
   Och att låta 873.000 med Samordningsnummer få rösta, det har ni mörklagt.

 12. Utan tvekan är det största valfusket utställda löften som man aldrig tänker hålla.
  Eller när jag tänker efter det är nog köp av röster i bulk från islamister och klaner.

 13. I Örebro måste man göra om kommunvalet. Mona Sahlin och Lena Baastad hade fuskat i Vivalla.

  Lena Baastad promoverades till partisekreterare för sin insats. Löfven skröt med, att hon vet hur man vinner val.

Kommentera