Svensk högermedia

“Ett hemligt superprojekt för den svenska mediehögern”, kallar Expressen en satsning där flera högerskribenter rekryterats för ett nytt projekt.

Med ett startkapital på cirka 50 miljoner och flera hemliga finansiärer i ryggen, är det tänkt att detta projekt ska ta upp konkurrensen med den svenska mediesfär som lutar allt mer till vänster.

Än så länge är projektet i sin linda, men det spekuleras vilt om vilka som rekryterats till det. Namn som nämns är Carolin Dahlman på Kristianstadsbladet som sade upp sig från rollen som politisk redaktör förra veckan. En annan högerprofil som nämns är Per Gudmundson, före detta medarbetare på SvD och fram till för några dagar sedan presschef hos Kristdemokraterna. Paula Neuding och Tomas Gür ska enligt uppgift leda projektet.

Givet är att namnen ovan är spännande och att det säkerligen finns ett och annat ess att plocka fram ur rockärmen. Ingen vill uttala sig så här långt, men nu ser vi i en ny media med stark högerprofil ta upp kampen om kunderna. Förut har vi Kvartal som är långt från lika politisk korrekt som public service och de stora dagstidningarna. I början på året såg också tankesmedjan Oikos dagens ljus.

Det är nog ingen tvekan om att vänstern skruvar lite nervöst på sig och det visst är hög tid att svenska folket matas med annat än den socialistiska synen på samhället och alla dess problem. Alternativa medier lär inte behöva våndas, utan lär fortsätta vara ett komplement till de nyheter vi dagligen matas med.

 

9 thoughts on “Svensk högermedia

 1. Ingen slump att Harris valdes till Vicepresidentkandidat, i Demokraternas strategi ingår att Biden ganska snart efter att han svurit Presidenteden drar sig tillbaka och låter Harris ta över och på så sätt får USA sin första icke vita kvinnliga president som dessutom ligger långt åt vänster !

 2. “En källa kallar det för ”ett hemligt superprojekt för den svenska mediehögern”.

  Expressens journalistik är väldigt duktig på att etikettera människor i olika fack. Det är vi eller dom. I mycket av deras journalistiska arbete.

  I detta fall kan man hänvisa till “en källa”. När man kallar detta “mediehögerns superprojekt”. För att klanka ner lite och indirekt mena, att vi på Expressen, är den “oberoende journalistikens tidning”.

  • Har du inte upptäckt att vänstern numera skiter i lågavlönade svenskar och istället ägnar sig åt att arbeta för “allt åt alla svarta, bruna och muslimer nu – utan några som helst krav på motprestation”.

 3. Traditionellt sätt så är högern de välbeställdas och storföretagares parti.
  Vänstern var alternativet för de med låga löner.
  Numera spelar inte dessa två begrepp någon större roll.
  Vad är tex höger hos SD?
  SD satsar ju mycket på tex undersköterskor med låg lön
  Socialister, vilka är de? Möjligen då vänsterpartiet som dock inte samlar så många av dem med låglön.
  Så att klaga på vänster eller höger är ett trick, sakfrågorna är det viktiga för oss.

 4. Expressen är inte alltid så skitnödigt pk.
  Anna Dahlberg har bra genomarbetade analyser men det finns flera som producerar bra artiklar på den tidningen.
  Man kan undra då vilket parti ska Expressen se som sitt. De vill säkert inte bli förknippade med SD. Av ålder och ohejdad vana så ska expressen vara liberal/folkpartistisk men det funkar inte med den historia som det partiet har.
  SD är den enda opposition idag så det kan bli ett dilemma.

Kommentera