SD vill inte finansiera ”vuxna som sitter och röker på kafé”

INRIKES. Sverigedemokraterna i Göteborg behöver varken höja skatten eller ta av sparade medel. Istället hittar partiet drygt 4 miljarder kronor som kan sparas in och fördelas om. Bland annat vill man ge de nystartade socialnämnderna 2 miljarder kronor mindre och skrota den socioekonomiska viktningen som ger skolor i utsatta områden mer, rapporterar Göteborgs-Posten.

Totalt hittar Sverigedemokraterna över 4 miljarder kronor som man menar går att fördela om och använda bättre och partiets budget innehåller en lång lista på sådant man inte vill göra. Det är bland annat interreligiösa skolprojekt, pool i jubileumsparken, kamelfarmar och kommunikatörer.

Vid sidan av kapade anslag till socialnämnderna hittar partiet stora besparingar i SFI-undervisning, som man vill krympa till ett lagstadgat minimum, assistansfusk och modersmålsundervisning.

– Till nästa år ska vi gå igenom hela organisationen från grunden. Det här är ett steg i den riktningen, säger Jörgen Fogelklou.

Det är naturligtvis rätt väg att gå, det borde vara enklare att hitta onödiga saker att spara på än att höja skatterna…

Steget Efter

Jörgen Fogelklou tar över som ny gruppledare för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Göteborg, efter att Lars Hansson uteslutits ur partiet.

-Pettersson noterar att ännu en person uteslutits ur SD, och jag har ingen aning om Hansson förtjänar det eller inte. Men jag vet att alldeles för många duktiga personer försvinner ur partiet på oklara grunder.

Undrar om inte ett stort problem finns i Malmö med Magnus Olsson som är ordförande i SD:s medlemsutskott. Skulle herr Olsson tillämpa de regler han använder på medlemmarna på sig själv vore han utesluten för länge sedan.

Magnus Olsson SD Malmö

– Nåväl, Pettersson är inte medlem i SD eller politiskt aktiv med något annat än bloggen. Jag är konservativ nationalist och menar att Sverigedemokraterna har en potential som inget annat parti i Sverige i dag. SD kan bli det enda partiet som står för vad folk, i stället för journalister, tycker, och det borde ge stora valframgångar.

Ändå springer SD alltför ofta journalisternas ärenden i stället för att stå upp för sina medlemmar.

Magnus Olsson är en skitstövel och sådana ord använder jag naturligtvis inte utan anledning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “SD vill inte finansiera ”vuxna som sitter och röker på kafé”

 1. Allt är fel, men vem kommer med en lösning som kan accepteras av väljarkåren?
  Vi kan bitterligt klaga men så länge majoriteten anser att det är bra som det är så kan vi inget göra på fredlig väg, det är så demokratin fungerar.

  Felet är att väljarna inte läser och följer med annat än underhållning typ schlagerfestivaler och dylikt som till intet förpliktar.

  Det finns ej heller här på Petterssons några direkta nydanande tankar mer än hans egna och ett antal märkliga inlägg mest bestående av invektiv, men väldigt få konstruktiva tankar.

  Mycket svårt för vilket parti som helst att snabbt vända på skutan för all besättning måste då bytas ut och det är inte genomförbart.
  Alla myndigheter måste rensas på indoktrinerade PK folk och var finns det lämpliga ersättare.
  Sverige finns kvar utan svenskar, och när vi är i minoritet då kommer alla efter ett tag slåss mot varandra. När så bidragen är slut liksom det mesta av infrastrukturen då finner sekten nya jaktmarker.
  Möjligen att ett nytt bättre Sverige kan finnas 2520.

 2. Vad jag förstått var Hansson kassör för SD Göteborg, samt anklagades för att “sammanblanda” sin egen och partiets pengar, alltså förskingring av medel. Även verkar det som att han dagarna innan sin egen uteslutning, själv försökte få Jörgen Fogelklou och Björn Tidland, båda ledamöter i Göteborgs kommunfullmäktige, uteslutna ur partiet.

  • Det enda mer jag kan tillägga är mina egna tankar om detta. Om man nu förskingrat pengar låter det ganska logiskt att när det väl börjar brinna under fötterna, snabbt försöka misskreditera och göra sig av med de enda som kan vittna emot en..

 3. Bra text av Pettersson här . Klargör en del hur SD ( inte ) fungerar emellanåt . Mvh Sjöström

 4. Tyvärr kommer det alltid att finnas småpåvar inom kommunalpolitiken.Dom får lite makt och sedan börjar tjafset.Personliga konflikter går före den politik dom är valda att föra.SD slår ju nästan knut på sig själva för att vara så “rumsrena” som möjligt.Visst finns det rötägg i alla partier,men SD går lite för hårt fram med sina uteslutningar.Det är risk för att dom förlorar medlemmar på det viset och många går över till AFS istället.Vilket många redan har gjort.SD har en bra politik men dom får ta och lugna ner sig lite.

 5. Idag piper Fredrik Reinfeldt: Extremt provocerande att Trump Ljuger
  Det gjorde inte jag när jag satt i Regeringen????? Nähä, men
  skadorna på landet som du åsamkade är långt värre än att ljuga,
  sen har vi en efterträdare till dig som vane ljuger värre än en
  häst travar, utan att du bryr dig? men utdelningen till dig
  från globallisterna blir kanske lägre om nationalisten Donald Trump
  vinner, därför gnäller du!

 6. Märkligt att inte SD förstår att man kör över dom uteslutna
  medlemmarna till Alternativ för Sverige.

  Sen denne Magnus Olsson är i gott sällskap med en annan skitstövel som sitter i Kalmar, han jobbade hårt och lyckades med att utesluta Thoralf Alfsson, som då hamnade i AFS?

Kommentera