Har energiministern (S) fått kortslutning?


ENERGI. Regeringen förstår inte elförsörjningens grunder. Sverige är i en situation med tilltagande effekt- och kapacitetsbrist i våra elnät. Regeringens symboliska energipolitik skadar näringsliv, klimat och konsumenternas plånböcker. Samhällsutvecklingen går bakåt.

Nuvarande energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)

Samtidigt framhåller regeringen att vi är nettoexportör av el, uppenbarligen förstår man inte skillnaden på energi och effekt, skriver Mattias Bäckström Johansson (SD) på Expressen Debatt. Förkortad artikel nedan.

Sverige går bakåt i tiden. Under de tio senaste åren har marginalerna i kraftsystemet eroderat fullständigt och Sverige blir nu i allt högre grad blir beroende av import från smutsig kolkraft. Man får nästan gå tillbaka till början av 1970-talet för att hitta motsvarande effektbrist i prognoserna. Det är allvarligt.

Den gångna sommaren är dock endast en försmak av vad som komma skall. Vid årsskiftet stängs ytterligare en fullt fungerande kärnkraftsreaktor i förtid, Ringhals 1 – allt i enlighet med regeringens symbolpolitik. Sverigedemokraterna var som första parti emot denna nedläggning, vår linje har därefter fått stöd av M, KD, och L. Det är positivt att fler partier vaknar. Sverige behöver mer kärnkraft, inte mindre.

För Socialdemokraterna är det som vanligt makten före allt.

SD vill rädda kärnkraften. Vi sätter Sverige först. Sverigedemokraterna leder oppositionen i kärnkraftsfrågan och vi vill satsa långsiktigt på fjärde generationens kärnkraft. Vi skulle omedelbart stoppa förtida nedläggningar av kärnkraftsreaktorer. Vi vill också stärka konkurrenskraften för kraftvärmen, tillsätta tydliga och konkreta mål för leveranssäkerheten samt minska ledtider för nya nätkoncessioner för att kunna bygga bort flaskhalsar i överföringskapaciteten.

Sverige har kunskapen och potentialen att vara världsledande inom energiförsörjning. Problemet är att nuvarande och tidigare regeringar har styrts av människor som saknar mod och vision. Med vår politik kommer övergången till ett elektrifierat samhälle vara effektivt, säkert och fossilfritt. Vårt Sverige kommer att fungera även när vinden inte blåser och när solen inte skiner.

Av Mattias Bäckström Johansson (SD) Energipolitisk talesperson

– Pettersson undrar om rubriken som jag skrivit själv stämmer, finns det något att kortsluta?

På regeringens hemsida står energiminister Anders Ygemans CV. Hans utbildning rymmer en (1) post. År 1990 studerade Ygeman en termin i ämnet kriminologi vid Stockholms universitet. Ygeman klarade inte att göra lumpen och skickades hem efter fem dagar. År 2017 fick han sparken som inrikesminister då han var en fara för rikets säkerhet.

Energimyndigheten förbereder svenska folket på att strömmen kan försvinna i vinter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


22 responses to “Har energiministern (S) fått kortslutning?

 • Olof.p

  Vet ni förresten vad det är för skillnad på Donald Trump och våra statsministrar i Sverige? Inte.
  Donald Trump hade mycket pengar innan han blev president. Våra statsministrar får väldigt mycket pengar under sin statsministerperiod. Varför i helvete ska vi ha fattiga statsministrar som snor åt sig våra skattepengar? Eller vad säger du Göran Person.

  Gilla

 • Tony

  Så agerar en skitstövel, men sossarna har ju alltid
  varit småföretagshatare, det har dom visat många
  gånger!

  Gilla

 • Olof.p

  Förstår vår funktionsvarierade regering att det går åt mer ström om det kommer fler människor till Sverige. 6000 kWh per person och år. Räkna på om det kommer 100 000 personer till Sverige varje år, så behövs det många nya vindsnurror varje år. En snurra försörjer 4000 personer med el. Om sedan 50 000 personer om året köper elbil, hur går det ihop?
  Det är nog dags att byta ut vår okunniga regering eller ge dom mycket handledning i samhällsfrågor.
  Förmodligen såg dom inte elbristen komma heller.

  Gilla

 • Kurt

  Agenda 21 och agenda 2030 , läs på.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Jag tror inte att kortslutning är problemet med Ygeman, kortslutning förutsätter att det tidigare har varit fungerande kontakt men när det gäller Ygeman så är jag tveksam……….!

  Gilla

 • Kungen

  Han är född med kortslutning……som de flesta andra i vår s.k. regering

  Gilla

 • Pålsjö

  Ygeman verkar korkad och det är nog en förutsättning för att få ingå i denna regering av mer eller mindre korkade ministrar med en förvirrad statsminister i ledningen. Resultatet av den svagsinta politik som dessa
  gemensamt styr Sverige med, kan man läsa om i de dagliga nyhetsrubrikerna, det är bara att välja mellan allt från dagens mord, rån, våldtäkter, bränder och explosioner till en ny uppdagad bedrägerihärva, korruptionshärva eller rättsskandal, samt mycket annat som bryter ned samhället, okunniga ingrepp av inkompetenta ministrar inte minst. Måste vara något av ett rekord i Sveriges moderna historia! Och det hjälper inte med att bara säga att det är ”oacceptabelt”!

  Gilla

 • HB

  På krogen tänder man upp lyset när det är dags för folk att gå hem ..

  Man borde kanske prova att släcka ner Sverige i omgångar mellan dec-feb, .., så kanske folk börjat åka hem…

  Gilla

  • G Nordström

   Ja du HB Det behövs kanske inte släckas ner det gör reläet per automatik. De förståndiga har skaffat sig en generator.

   Gilla

 • Lindberg

  En brottsling som energiminister?
  Är detta verkligen sant?
  Att Sverige numera har en mycket låg status, känner dom flesta till, men detta tar då verkligen priset.
  Ygeman ska naturligtvis avsättas omgående och straffas för alla sina brott.

  Gillad av 2 personer

  • HB

   En lågbegåvad brottsling som är specialiserad på att hålla med de andra, slicka röv och göra som han blir tillsagd….

   Det är de enda egenskaperna dagens avskum i regeringen besitter idag. ..

   Gilla

   • Hb

    Nej förresten… De besitter en egenskap till.

    Samtliga klarar att både gå, stå och sitta… Helt utan ryggrad!

    Gilla

 • Thomas

  En diger brottslista. Bara att vara förbundsordförande för SSU är ett brott i sig…
  Hur som helst: Det är inte, kommer ej att bli energibrist i Sverige. Det är bara att minska människopopulationen med de tre miljoner icke-svenskar som illegalt befinner sig i Sverige.
  Därefter stängs gränsen. Beslut tas om att hålla befolkningen på en jämn individnivå.

  Hur jävla svårt ska det vara?!

  Gillad av 1 person

 • Lisa.

  Vad begär ni.
  Har ni sett Anders Ygemans betyg?

  Gillad av 1 person

  • hllviken

   Han är Investors springpojke.

   Gilla

  • Lisa Bengtsson

   Nej, jag har inte sett Ygemans skolbetyg, men jag kan mycket väl föreställa mig hur det ser ut.
   Stort C i både uppförande och ordning samt extra stort D i räkning!
   Förmodligen var han nog också kvarsittare ett par år.

   Gilla

 • MrR

  Helt medveten skulle jag tro men syftet med eftersläpning av energisaken är att få kontroll och så mycket makt över folket som möjligt !

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Grundläggande fysik på högstadiet; Det är skillnad på effekt och energi. Den förstnämnda mäts i W[att], den sistnämnda i J[oule] som är lika med W[att]s[ekund]. Sverige må ha ett energiöverskott men även en effektbrist. Eller med andra ord, energi finns tillgänglig när den inte behövs men inte när den behövs. Sverige har även energibrist i vissa regioner. I princip allt söder om Hälsingland förbrukar mer än vad som produceras. Lösningen var att bygga fyra kärnkraftsanläggningar som sjuenigheten har vaskat eller håller på att vaska.

  Bygg Gen IV-kärnkraftverk i närheten av större tätorter så är alla energifrågor lösta (el och fjärrvärme), överföringsförlusterna försumbara och avfallsfrågan från Gen III på god väg att lösas.

  Gillad av 1 person

  • HB

   Först måste de fråga Greta om det är ok.

   Alla vet att hon kommer att säga nej, så det är inte ens lönt att fråga…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: