Jonas Sjöstedts sista dag

INRIKES. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt gör idag sin sista dag som i riksdagen. Efter åtta år som partiledare lämnar han nu Sverige och flyttar till familjen i Vietnam där hans fru Ann Måwe är ambassadör och hans två yngsta barn finns.

Jeander har lagt upp ett galleri på Jonas Sjöstedt

Det har gått bra för Jonas, han har ungefär fördubblat vänsterpartiets opinionssiffror sedan han blev partiledare 2012 och han är en av de partiledare som har störst förtroende hos svenska folket.

– För Pettersson är denna popularitet obegriplig. Herr Sjöstedt är kommunist sedan gick med i Kommunistisk ungdom 1978 även om han försöker framstå som någon sorts socialdemokrat.

Än idag står det i Vänsterpartiets stadgar att de ska förstatliga privata ägodelar om V lyckas få makten och det är inget skämt.

Sjöstedt var Europaparlamentariker 1995-1996 och efter det flyttade han till New York

Ett exempel på politikers förmåner, under tiden oktober 2006 till februari 2009 gick herr Sjöstedt omkring och softade i New York, bodde på Park Aveny och hade det allmänt trevligt. Det är väl egentligen inget att säga om det om det inte vore för att Sjöstedt som fullt frisk drygt 40-åring levde på skattebetalarnas bekostnad och hade en statlig inkomstgaranti sedan sin tid i riksdagen. Anledningen enligt Sjöstedt själv var att han inte hittade en dagisplats och tyckte att fler politiker borde prova att ta en paus från hetluften.

Kommunisten softar i New York för skattebetalarnas pengar. Vad hände med USA go home?

─ Pettersson känner inte till förhållandena i New York men misstänker att en dagisplats eller en barnflicka inte tar många minuter att hitta om man försöker och vill betala för det men herr Sjöstedt tyckte det var bekvämare att leva på andra än att försörja sig själv. Det är därför Sjöstedt och andra gillar höga skatter. Dessutom skulle Pettersson inte haft något emot att som Sjöstedt ta en paus från hetluften för drygt 38.000 i månaden.

I lokaltidningen blev jag, när jag berättade detta av andra vänsterpartister för några år sedan beskylld för att vara ärekränkande mot herr Sjöstedt.

Efter ett mejl till Herr Sjöstedt, blånekade han till att han levde på skattebetalarna men efter mejl till statens pensionsverk fick Pettersson rätt, då mindes en betydligt ödmjukare Sjöstedt att han misstagit sig. Dock ska sägas att detta inte var olagligt utan helt enligt reglerna som allt för många utnyttjar och struntar i att försöka förändra.

Ett annat exempel är när Jonas Sjöstedt bodde på Östermalm men försökte dölja det. När det kom fram vänsterledaren bodde i ett av Sveriges blåaste områden, på Karlavägen, Östermalm, Stockholm, där under 2 % på röstar vänsterpartiet och över 60 % på moderaterna, tyckte Jonas Sjöstedt att det är en rätt tråkig och stel stadsdel och sa ”jag hade hellre bott någon annanstans och hoppas att familjen och jag så småningom kan flytta till en annan stadsdel”

– Jag mejlade då Jonas och frågade om han inte kunde byta med en liknande trea i Rinkeby, Hallunda, Ronna, Brandkärr, Tensta, Blackeberg, Brandbergen, Bredäng, Hallonbergen, Hallunda eller någon av de andra kulturberikade stadsdelarna för att komma ifrån det högborgerliga träsket men Jonas hade inte tid att svara…

Jonas Sjöstedt döljer att han bor på Östermalm

Om Jonas Sjöstedt på blogggen…

Herr Sjöstedt är en av dem som tycker dubbelmoral är dubbelt så bra, bland annat anklagar han Sverigedemokraterna för deras förflutna och har tydligen glömt att Vänstern stödde Hitler

Tycker ni inte att det är märkligt att hatmedier mest tar upp gammalt skit från ett parti. Jag menar vänstern har ju betydligt bättre meriter på det området än Sverigedemokraterna men kanske röstar de opartiska journalisterna på Jonas…

Jonas Sjöstedt är 55 år, undrar hur mycket han får i pension från skattebetalarna? Jag har mejlat riksdagen och frågat men ännu inte fått svar.

Trots allt, trevlig resa till Hanoi Jonas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Jonas Sjöstedts sista dag

 1. Han slutar
  Han slutade
  Han han, sluta med att med kraft gå imot och avsätta Löfven.
  Han slutade med en stor vänster / sosse lögn stående i halsen.
  Tråkigt, här trodde man att om man tog så stora ord i sin mun att man fullföljde det hela.
  Åsa nisses Sjökvisten hade gjort det bättre👍

 2. Ann Måves utnämning till ambassadör i Hanoi stod säkert på servettavtalet som han och Stefan Lövfen skrev sin överenskommelse på.

 3. En “proletär” som aldrig bott bland proletariatet än mindre umgåtts med de i vissa kretsar onämnbara.
  Han kan komma på bättre tankar då han fått uppleva kommuniststyret i Vietnam.
  Vi glömmer honom gärna.

  • Vad får dig att tro det gamgubbe. Efter mitt besök i Saigon så kan jag bara tycka det var trevligt land. Skulle gärna göra en längre resa där.
   Det är stor skillnad på att vara besökare eller tvingas leva där.

Kommentera