Åkesson idag och 2009 – ”De har blod på sina händer”

ISLAM. IDAG: Bara veckor efter den fasansfulla terrorattacken i Frankrike då en lärare fick sin hals avskuren av en islamist i Paris efter att ha visat karikatyrer på profeten Mohammed, tycks ännu ett terrordåd ha skett i landet.

Ännu fler är nu döda och våra tankar går till offren och deras anhöriga. Terrorismen tycks åter vara på frammarsch i Europa. Alla samhällen måste med kraft slå tillbaka mot detta och göra allt i sin makt för att skydda sina medborgare.

2009: ”Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ‘svenskt’ eller ‘europeiskt’. Som Sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.” Jimmie Åkesson

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

Det var den 19 oktober 2009 som Aftonbladet publicerade en  debattartikel av Jimmie Åkesson om islam. Sverigedemokraterna hade inte kommit in i riksdagen och togs inte riktigt på allvar.

DEBATT. En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.

Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan 1.400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.

Såhär långt tvingas man dock konstatera att islam har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat islam. Massinvandringen från muslimska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker. Naturligtvis är en betydande andel av Europas muslimer inte bokstavstroende, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet.

Rotlösheten, som den mångkulturella samhällsordningen underblåst hos många andra och tredje generationens invandrare, har fått många att söka sig till islam som en identitetsskapande och samlande kraft och vi upplever nu en radikaliseringsprocess bland muslimska ungdomar i Europa.

I Sverige finns mig veterligen inga kända studier på området, men i en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska muslimerna att de skulle föredra sharialagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från islam skall avrättas. I andra studier från bland annat Frankrike och Tyskland kan samma mönster urskiljas.

För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande muslimska företrädare skulle framföra krav på införandet av sharialagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar, att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.

Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.

Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna i oktober 2009.

***

 Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Åkesson idag och 2009 – ”De har blod på sina händer”

 1. Som sagt: Antingen tar vi hand om problemet på ett kontrollerat sätt…eller att problemet tar hand om oss på ett helt okontrollerat vis.

  Vi har att välja på det ovan. Vare sig vi vill eller ej.
  Vårt samhälle, vårt ansvar.
  Glöm aldrig det!

 2. Så går det när man låter de som hyllar Sovjet, Stalin, DDR och liknande att bestämma vad som är moraliskt rätt och fel.

 3. Frågan är vad som tog åt Åkesson och SD. 2009 vågade han/de tala klarspråk om islam, numera håller de tyst. Frågan är när de börjar tala om ”islamofobi”.

 4. Vi har sekten i Vårt Fosterland!
  Vi bjuder sekten på vår välfärd!
  Sekten lagbok säger att vi är fiender!
  Sekten har stridsledningscentraler
  i Vårt Fosterland!
  Sekten ställer krav på Vårt Fosterland!
  Sekten förökar sig obegränsat!

  Vill vi ha fiender i Vårt Fosterland?
  Kan vi ha fiender i Vårt Fosterland?
  Hur länge ska vi ställa oss frågan?

 5. Ska inte EU göra gemensam sak och stötta Frankrike nu, eller är EU bara ett svindyrt luftslott? Det finns åtskilligt att göra. Stänga gränser, se till att misstänkta terrorister utvisas, svara på Islamska länders handelsbojkotter osv.

 6. Den fråga jag ställer mig är ”är muslimer människor eller djur?” För jag tror att människor inte skulle mörda oskyldiga så brutalt, påminner mera om djur.

  Two decapitated in Nice church terror attack which left three dead

  ice Mayor Christian Estrosi confirmed that ‘everything about the incident’ suggested a terrorist attack. At least two of the victims, a man and woman, 70, were decapitated, a police spokesperson said. The man killed in the attack was the church sexton. A third victim, a woman aged 40, managed to escape the attack but died shortly after from her wounds

  https://metro.co.uk/2020/10/29/one-dead-and-several-injured-in-knife-attack-in-nice-13498464/

 7. Det brukar sägas att ”gör inte bocken till trädgårdsmästare.” Men i Sverige är det än värre, där har vi ett antal träbockar till ministrar, som varken hör eller ser förrän det är för sent.

  • Ja och de kan inte göra något åt det.
   Muslimerna kan sätta upp en arme på 10 000 man Det betyder att alla städer kan bli attackerade samtidigt. Då är franska armen chanslös,

 8. När får vi höra Stefan Löven ta avstånd från dessa avskyvärda terrorhandlingar, som nu sker i Frankrike. Det vore på sin plats att stå upp för Frankrike nu.

  • Inger! Än värre är att han aldrig kommer att säga ett ont ord om eller till sektens företrädare, för risken är då att S förlorar 1 miljon väljare och det vill han inte för sitt liv riskera.

  • ”Inger”!

   Löwen kan inte för han måste
   rätta sig efter kontraktet de har
   med muslimerna sedan 1999!

   Socialdemokraterna sålde Sverige
   till muslimerna = LANDSFÖRRÄDERI !

  • Löfvėn kommer aldrig att ta avstånd. Sossar, miljömuppar, kommunister och alla andra destruktiva krafter är ju lierade med muslimerna.

Kommentera