Wolodarski kritiserar skattefinansierade public service

MEDIA. Peter Wolodarski är sedan 10 mars 2013 chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Nyheter. Dagen efter tillkännagav han att tidningen skulle satsa mer på berättande och agendasättande journalistik. Alltså försöka få läsarna att tycka ”rätt” i ”rätt” frågor.

Nu kritiserar Wolodarski det skattefinansierade public service, SVT, SR och UR antingen indirekt eller omedvetet när han kritiserar Svenska Dagbladets presstöd.

Public services budget för 2020 ser ut så här: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8,563 miljarder kronor (varav SVT 5,041 miljarder kronor, SR 3,077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

-Pettersson undrar när Wolodarski muttrar över 50 miljoner i presstöd till Svenska dagbladet vad tycker han då om 5.000 miljoner till SVT per år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Wolodarski kritiserar skattefinansierade public service

 1. Wolodarski, Sarnecki med flera. När kommunister är för mycket även för ett kommunistiskt land så skickar man dem till Sverige.

 2. Jag sa upp prenumerationen på DN när Olof Lagercrantz var chefredaktör. Maoism på ledar- och nyhetsplats. Det har jag inte ångrat.

  Men den här Wolodarski är ju ännu värre. Han saknar helt respekt för journalistik på riktigt och för läsarna.

 3. Hur lågt kan en tidning sjunka för att eventuellt tillfälligt några extra exemplar av sin blaska?
  Nu vet vi exakt som DN, de nådde botten till 100% för en dag.
  I morgon är de på 85% nivån igen.

 4. Det säger mycket om dumskallarna som möjliggör detta.
  Galenskap att släppa fram ett verklighetsfrånvänt barn till chef för en dag.
  Att ens tänka tanken, är obegripligt.

 5. Det verkar som om ett intressant skede är på gång.PK journalister börjar kritisera varandra.Det brukar bli så när grundvalarna börjar skaka under fötterna.Det gör ont,men jag måste ändå ge en eloge till dom journalister som ifrågasätter Gretas aktivistgästspel på DN.Sätt jäntan på på Expos redaktion istället.Där passar hon utmärkt in.

  • Ja Maya jag reagerade på samma sätt. Börjar någon inse att loppet är kört och försöker sakta vända under galgen?

 6. Köper man och läser en tidning förväntar man sig en rak rapportering om vad som hänt i frågan…. Inte nånting som är filtrerat genom Wolodarskis egen censur. Att världen är tillrättalagd man rapporterar om, som hos SVT och SR, för att få läsaren att i praktiken ändra åsikten. Genom att vinkla, undanhålla, eller ljuga så att läsaren blir förvirrad. Se bara på alla svenska medier i stort sett. TRUMP ÄR DUM!

 7. Apropå DN:s nya ”blackout” och att man låter aktivister styra tidningen, ännu mer, i sin agendasättande journalistik.

  Svenska Dagbladets chefredaktör Anna Careborg skrev så här om det på SvD:

  ”Aldrig aktuellt låta Greta Thunberg styra SvD”.

  https://www.svd.se/aldrig-aktuellt-lata-greta-thunberg-styra-svd

  Då blev Dagens Nyheters aktivistiska chefredaktör och ansvarige utgivare Peter Wolodarski. Riktigt grinig och sur.

 8. Ja Gretas åsikter ligger säkert i nivå med Wolodarskis egna
  ungefär som en Tonåring i puberteten.

Kommentera