Polis frikänns för bordell, men döms för annat


BROTTSLIGHET. En polis i Stockholm frikänns i ett uppmärksammat mål om en bordell som bedrivits på en massagesalong i centrala Stockholm.

Hans hustru döms till fängelse i tre år och sex månader för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott.

Enligt rätten står det klart att hon ”styrt och organiserat” bordellverksamheten och ”gett uttryck för att hon med tiden blivit en bordellmamma”.

Det har enligt domen inte kunnat bevisas att polisen har varit inblandad i bordellverksamheten. Däremot döms mannen till böter för bland annat brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och brott mot vapenlagen. Paret greps i våras efter en tids spaning.

-Pettersson säger att mannen, Tobias Schullström, döms för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot vapenlagen samt för ringa dopningsbrott, efter att man hittat militära larmminor, 14 patroner skarp ammunition och dopningsmedel i hans bostad som han inte haft tillstånd för. Påföljden blir 80 dagsböter á 300 kronor = 24000 kronor. Advokatens arvode uppgår till 633.000 kronor. Tobias Schullström får behålla sitt arbete som polis!!!

Apinya Schullström döms för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott till 3 år och 6 månaders fängelse. Vidare förverkas ca 2,5 miljoner från henne som utbyte av brott och hon får också näringsförbud under fem år. Staten står för kostnaderna för den offentlige försvararen och målsägandebiträdena med drygt en miljon kronor.

Pressmeddelande

Jag räknar med att åklagaren överklagar domen mot herr Schullström

TIDIGARE 2020-09-01. Svensk polis med thailändsk fru åtalas för bordellverksamhet, har gjort miljonvinst på bordell

BROTTSLIGHET. En svensk polisman och hans thailändska fru misstänks ha tjänat omkring 11 miljoner kronor på att bedriva bordell i en massagesalong i Stockholm. Nu åtalas de för grovt koppleri och bokföringsbrott, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Enligt åtalet ska verksamheten ha pågått mellan maj 2018 och maj 2020. Polisen kom mannen och kvinnan på spåren genom spaningsarbete. Båda två har suttit häktade på sannolika skäl misstänkta för brott sedan maj.

Mannen åtalas även för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot vapenlagen samt dopningsbrott.

Beslut om polismannens fortsatta anställning fattas av Polismyndigheten.

-Pettersson säger att poliskonstapeln Tobias Schullström tillsammans med sin thailändska fru Apinya Schullström drygat ut den skrala polislönen rejält. Märkligt att Paolo Roperto hängdes ut blixtsnabbt medan herr Schullström får vara anonym.

Det hela har skett via bordellverksamhet där Jenny Thai Massage & Relax på Tulegatan 26 i Stockholm fick verka som täckmantel och kundmottagning.

Poliskonstapel Schullström hade problem att bli polis men han brann tydligen för yrket. Det tog tre år och fodrades sex sökningar innan Tobias blev antagen till polishögskolan varpå han gjorde sin aspiranttjänstgöring i Stockholm.

TIDIGARE 2020-05-21. Svensk polis med thailändsk fru misstänks ha gjort miljonvinst på bordell

BROTTSLIGHET. En polis och hans fru misstänks ha drivit en bordell i Stockholm under sken av att det varit en massagesalong. Paret ska ha tjänat 1,6 miljoner på verksamheten under det senaste året. 

Bordellen på Tulegatan, Vasastan i Stockholm.

– De har gjort en betydande vinning på andra människor, säger Christian Frödén, gruppchef vid polisens människohandelssektion. I måndags genomfördes en razzia mot salongen, sedan polisen under en längre tid hade bedrivit spaning mot verksamheten.

En handfull kvinnor med anknytning till Thailand ska ha sålt sex i lokalen. Mannen och hans fru har häktats på sannolika skäl för grovt koppleri.

-Pettersson noterar att mannen, polisen, är svensk medan frun är medborgare i Thailand…

Stockholms Tingsrätt Mål nr B 7869-20

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Polis frikänns för bordell, men döms för annat

 • Bosse S

  Alliansens arbetskraftsinvandrare från Thailand plockar inte bara bär i de svenska skogarna, de plockar kunder och tllhandahåller sex i massagestudion.
  Detta fick efter alliansens och mp:s beslut om generösare regler för arbetskraftsinvandring.

  Gilla

 • Sea Gull

  Ni med tummen ner! Det är med omtanke om honom själv. Jobbig ryggsäck att bära på, då han själv också är ” smittad”.

  Gilla

 • Jörgen filipsson

  vad håller rättsväsendet på med?Har denna polis inte en Aning om vad sin fru håller på med? Hur ser deras bankkonton ut? Sportskyttar måste alltså ha enligt förslag licens på magasin till vapen men då kan man som denna polis ha 14 patroner skarpa!! lösa? jag hoppas även denna polis inte får göra utredning på Gym om Dopingmisstanke eftersom han tydligen hade såna preparat hemma Vad är detta för lekstuga kan man undra?? kanske var det en pensionär som skrivit kritiskt om Islam på Facebook som måste prioriteras högre så man forcerade denna rättegång snabbt och la krutet på mer ”viktiga ”saker för detta kan väl knappast vara genomtänkt och inge förtroende för rättsväsendet+ har det utretts om det förekommit mutor eller vilka som bevistat hans frus ”massage” anläggning tro? kan väl ändo inte vara som så att poliskollegor åklagare el dyl erbjudits tjänster????? vad säger Kundregistret? Bokföringen? har pengarna om kontanter satts in på konot ? vems? gemensamt konto typ huskonto?

  Gilla

 • Sea Gull

  Får hoppas att han självmant lämnar polisyrket🤔!?

  Gilla

 • Bo

  ”Larm-minor” låter litet udda, för enligt min militära erfarenhet handlar det om ett sorts ofarliga fyrverkeripjäser som kan riggas med snubbeltråd.

  Om det handlade om ”land-minor” eller ”tramp-minor”, då förstår jag att den åtalspunkten var allvarlig.

  Men han har säkert en massa annat djävulstyg som han borde få straff för.

  Gilla

 • Tanten

  Han var på besök i Thailand och var där på ett besök på ett….

  Där träffade han kvinnan som han senare tog med till Sverige och gifte sig med.

  Gilla

 • messkalle

  Pettersson har en upplysande blogg och skriver mycket bra. Men räknenisse har varit framme: Påföljden blir 80 dagsböter á 300 kronor = 2400 kr.
  Den gode Pettersson skulle blivit frikänd och den one snuten ska ett strängare straff.
  – Är det bristen på poliser som gör att han inte får sparken?
  I Hörby kommun räcker det att socialchefen badar naken. Hon fick sparken.

  Gilla

  • Kent

   80×300 blir väl 24000 kr

   Gilla

   • messkalle

    @Kent, du kan räkna. Det som förvånar är att det är rekord i antal ned-tummar. Vilka är det som ogillar alla kommentarer så mycket? Jag skjuter från höften med ett löst skott. Är det poliserna, inte myndigheten, som till vilket pris som helst skyddar sin kollega?
    – Får se om det blir träff med ett antal ned-tummar.
    För övrigt ska myndigheten, poliserna?, med kraft bekämpa den verkliga brottsligheten och inte jaga typ Roberto
    Något som är ett beställningsjobb av vänsterfeminister som vänstrar med varandra istället för. Ja ni vet vad.

    Gilla

   • Lisa.

    Dom pengarna drar han snabbt i på bordellen.

    Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Det som förvånar mig mest är att herrn får behålla sitt arbete!

  Gilla

  • Cirkus Sverige.

   KORRUPTION
   och känna/veta känsliga ”saker” om kända personer, då blir det amnesti.
   Sanningen måste döljas.
   FULA GUBBAR…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: