Malmös bidrag påverkas inte av hur de sköter ekonomin

BIDRAG & SKATTER. Ungefär en fjärdedel av Malmö stads intäkter kommer från det kommunala utjämningssystemet som staten beslutat om. Hur mycket Malmö stad får beror på Malmöbornas inkomster och behov, faktorer som kommunen har svårt att göra något åt. Bidraget påverkas inte av hur Malmö stad sköter ekonomin, skriver Malmö på sin hemsida.

Bild från Jeander

Bidraget påverkas inte av hur Malmö stad sköter ekonomin.

-Pettersson läser igen ”Bidraget påverkas inte av hur Malmö stad sköter ekonomin”. Tror någon att Malmö är intresserade och spara på andra medborgares skattepengar?

Sedan ljuger Malmö, om inte jag räknar helt fel är det inte en fjärdedel som är bidrag utan närmare en tredjedel.

 • År 2020 – Verksamhetens intäkter och skatteintäkter 18.975 miljoner
 • År 2020 – Generella statsbidrag och utjämning 6.145 miljoner

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Malmös bidrag påverkas inte av hur de sköter ekonomin

 1. Men spelar det nån roll egentligen, detta svarta hål i södra Sverige..?? De kommer ju att bli så oerhört, fantastiskt lönsamma på sikt. Och ”Svensson”, solidaritet måste få kosta..!!

 2. Malmö får 17858:- per person och år i bidrag i en stad mycket bra belägen i Sverige borde ha alla förutsättningar att klara av sina ca 345 tusen invånare ytan på Malmö kommun är158,4 kvkm.
  Pajala får mycket mer per invånare 31723:- har en yta av 8051 kvkm att ta hand där bor 6052 personer.
  För att hålla Sverige levande är det fullständigt nödvändigt att kommuner som Pajala skall få bidrag.
  Att storstäder skall få bidrag är helt orimligt men tyvärr en situation helt och hållet kreerad av våra politiker.
  En kolossal tankevurpa då politikerna räknat, vad tillför en svensk i snitt till statens intäkter x kr, vi importerar 2 miljoner främmande människor och får då ett tillskott på 2 miljoner x.
  Tyvärr blev det en förlust penningmässigt med 2 miljoner -0,85 X dessutom så belastades samhällets trygghetssystem mycket mer än tidigare. För att inte tala om det lidande civilbefolkningen utsattes för via kriminella handlingar utförda av politikernas skötebarn.
  Ytterligare en grupp som kom i kläm är de invandrade som verkligen sköter sig eftersom de känner sig skyldiga p.g.a. de som inte kan, inte vill utan bara vill ha.

 3. En fjärdedel låter ju inte värre än att de borde kunna banta bort onödiga utgifter för att inte ”behöva” utjämningsbidraget. Om de verkligen skulle vilja.

 4. Malmö är Sossarnas flaggskepp.

  Man studerar intensivt Malmö vad gäller bidrag kontra valresultat.

  I Sossarnas värld är Malmö en förebild för resten av Sverige.

  När jag bodde där, 2016, kunde man få 1 liter vodka hemleverans för 150 kr.
  Man kunde få Allt annat hemlevererat också…

 5. Stockholms pengar går till Skåne

  Flödet av de kommunala c:a 6 miljarderna till Malmö kommun kommer sannolikt att fortsätta som förut,

  Ytterligare c:a 5,5 miljarder skattekronor/år i regionutjämningsbidrag går till Region Skåne, vilket också Malmö kommun drar en hel del nytta av eftersom Malmö är den största kommunen i Region Skåne.

  Vinnare på Region-fördelningssystemet är till exempel Skåne, Dalarna och Södermanland.

  Region Skåne beräknas få in nästan 5,5 miljarder kronor / år på skatteutjämningen medan Södermanland räknar in 1,4 miljarder kr / år och Dalarna får drygt 1,3 miljarder kr / år.

  Enligt beräkningar som Moderaterna i Stockholms läns landsting redovisat kom de nya skatteintäkterna för 2018 att utjämningsbeskattas med nästan 80 procent. Så för varje hundring, i fråga om skatteintäkter, som de som bor i Stockholms region drar in, stannar bara lite drygt 20 procent i Stockholmsregionen. Resten fördelas vidare ut i landet.

  I Stockholms stad bor numera c:a 900 000 människor. År 2020 beräknas Stockholm spränga miljonvallen i invånarantal.

  Finansministern får kritik

  – I stället för att straffbeskatta Stockholms läns tillväxt bör finansministern kräva att bidragstagarregionerna effektiviserar sina verksamheter, säger finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M), i ett pressmeddelande i en tydlig passning till finansminister Magdalena Andersson (S).

  Så om skatteunderlaget i Stockholms region ökar med en procentenhet innebär det att effekten nästa år blir ökade skatteintäkter med 695 miljoner kronor. Men eftersom inkomstutjämningen ökar med 548 miljoner kronor blir skatteintäkten netto bara 147 miljoner kronor, det vill säga 21,2 procent.

  Utjämningsskattens baksida

  Irene Svenonius menar att det är en straffskatt som försvårar möjligheten för fler jobb och mer tillväxt.

  Skattebetalarnas pengar i Stockholmsregionen ska gå till bättre sjukvård och mer kollektivtrafik här där antalet invånare och därmed behoven växer kraftigt, inte till att finansiera andra landsting och regioners underskott, säger Irene Svenonius. (Publicerat 5 mar 2017).

  Läs gärna mer på:

  https://www.expressen.se/nyheter/stockholms-attack–mot-skatteutjamning/

 6. Malmö är en stad för sig med stort inslag av vad svenska politiker strävar efter. Det märkliga är att samma politiker som i åratal har haft facit på hur det går, men ändå har de PK partier som är mest notoriska alltså: MP, V, S och i jakten på en ministerpost även C i form av en kvinna vars hårfärg visar hennes politiska inriktning, därtill kan läggas ett L.
  De har inte sett att Malmö visar hur det går då inte haspen är på.
  Den vidöppna dörrens politik har inte gynnat vårt land ej heller vår ekonomi som tänkt, däremot har den ökat BNP ett tal för de fåvitska.

 7. Det sitter i generna på Malmö kommun att brassa på med
  utgifter på o anställnings bara individer, räcker inte pengarna
  så ska övriga Sverige ställa upp för deras lättsinne, så har det
  i 25 år, och så länge vi har den regering vi har kommer det att
  fortsätta med Ebberöds Bank!

 8. Statlig och kommunal ekonomi är allt för viktig för att experter skall tillåtas sköta den.
  Här behövs vanligt folk med sunt förnuft!

 9. Hur kan just Malmö stad få leka med hela Sveriges pengar som de gör? 150.000 i bidrag till en antisemitisk bokmässa, hon som beviljade bidraget är besviken (såklart). Men hur kan de få hålla på och vräka ut skattepengar hela dagarna på det ena värre och onödigare än det andra när vi andra skänker dem 6 miljarder om året?
  Malmölistans politiker har som tur är anmält stadens ledning till ”Lyxfällan”. Där hoppas jag de får hjälp att sluta förstöra våra pengar!

 10. Råkar du glömma bort det faktum att ca 1 miljard av de statliga pengarna är skatteintäkter för personer boende i Malmö men arbetande i Danmark? Alla de skatteintäkterna går till Malmö via staten.

 11. Spelar ingen roll alls. Ta bort utjämningsbidraget på dryga sex miljarder.
  DRA NER PÅ UTGIFTERNA ELLER HÖJ SKATTEN. KLARA ER SJÄLVA MALMÖ….

 12. Du räknade nog fel Pettersson 18+6 är 24 då blir 6 en fjärdedel men det är illa nog ändå. I synnerhet när det inte finns några incitament att hålla igen på utgifterna.
  Kommunala utjämningsstödet som Malmö får kan ses som ett förtäckt bidrag till invandringen.

Kommentera