Amy Coney Barrett utsett trots SVT

UTRIKES. Amy Coney Barrett har fått en plats som domare i USA:s högsta domstol – en vecka innan det amerikanska valet. Demokraterna i senaten har sedan USA:s president Donald Trumps nominering av Coney Barrett kämpat för att platsen inte skulle tillsättas innan valet men under torsdagskvällen röstades Coney Barrett in med siffrorna 52 mot 48.

Amy Coney Barrett Bild från Vita Huset

Med Amy Coney Barrett får de konservativa domarna ett övertag på 6-3 mot de mer liberala i HD.

Nästan alla republikanska senatorer röstade för att Amy Coney Barrett skulle få den lediga platsen i Högsta domstolen – medan alla demokrater röstade emot. Omröstningen var klar strax efter klockan 01.00 svensk tid.

-Pettersson konstaterar att detta är en seger för USA:s konstitution som inte lät sig påverkas av SVT och övriga medier i Sverige, trots stora försök att påverka den amerikanska senaten.

Däremot är intresset obefintligt från svenska medier om hur regeringen i Sverige utser justitieråd (domare) till vår Högsta domstol.

Varför bevakar inte media det svenska rättssystemet?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Amy Coney Barrett utsett trots SVT

 1. Tittade in på de odds som spelbolag erbjuder inför valet….
  Stenbock är ju ingen expert men nog känns 2.60 ggr pengarna på Trump vettigt.
  Mumien Biden ger c:a 1,50,vilket redan från början luktar förlust.
  Texas som jag känner bättre,ger hela 1,80 för under 46.5 % av rösterna,på Demokraterna.
  Detta sista är ju rena skänken från ovan !!

 2. I Sverige har vi konstitutionsutskott där de tjänstemän, politiker som skall svara på frågor om hur de hanterat sitt uppdrag kan ljuga hur mycket som helst eller inte svara på frågor. Händer absolut ingenting. Minimikrav borde vara att de svarar under ed. Och därmed kan straffas. Sverige rättstat, glöm det.

 3. Jag tycker det är bra med nyheter från USA. Urvalet ger dock mer önska, men vi slipper höra om allt jävelskap från Mellanöstern.

 4. Varför tror det officiella Sverige och dess lakejer att vi en skitliten plätt i Norden ska kunna påverka ett val i USA.
  Vilket hallabalo det skulle bli om USA la sig i vårat val 2022.

  Nu måste all kraft läggas på att få bort MP och därefter skärpa invandringen på alla plan samt att stoppa de helidiotiska utredningen om hur skall svenskar att vara mindre utsläppsbovar då de är utomlands.
  Ett MP initiativ naturligtvis.
  Genom högre skatter i Sverige!

 5. Lite ljus i tunneln !
  Och som sagt, J.Biden kan bara vinna presidentvalet genom valfusk.

  • Menar ni, senil dement no president… 🤪

   Vem vill ha denna Biden ? Tänk på detta när en senil person sitter med makten att fyra av kärnvapen robotar, och skapa världskrig.

   Amy Coney Barrett ☀️☀️☀️☀️☀️

 6. Va? Har SVT ingen påverkan i USA? 😳

  Amy Coney Barrett anklagas av SVT att vara ”bokstavstrogen”. Det vill säga hon tolkar lagtexten som den är skriven. Det är sedan länge en domares uppgift, inte lagstifta. USA har strikt maktdelningsprincip där kongressen stiftar lagar, inte Högsta domstolen. Neil Gorsuch fick frågan under hans utfrågning och han svarade att det händer att han tycker att lagstiftningen är fel men att han svurit på att följa den. I sitt domslut hade det hänt att han dömt enligt lagen men skrivit att han tyckte att lagen var fel.

  Sedan vet jag inte om det är 6-3. Jag tycker mera att det är 5-4 då Roberts verkar vara opålitlig.

 7. I statstelevisionen har statsministern frisedel för kritik. Dessutom utnämner han ju svenska domare. Det är intressantare och ofarligare på lördagsmyset på Södermalm med Trump som endast föreslår domare till kongressen.

  I Expressen är det inte ens en nyhet. Man får scrolla tills man är på väg att ge upp innan man får veta.

 8. Det var en seger för USA med Trump i spetsen och det var ett fiasko för demokraterna och för SVT med bihang i Sverige. Nu håller vi tummarna att denna trend ska fortsätta.

 9. Va ?? Svt måste överklaga detta. Men dom bestämmer väl vem som blir president. Nån ordning måste det ju vara…… 😄😄😄😄😄

Kommentera