”Våldtäktsoffer riskerar att möta sina förövare på gatan”

BROTTSLIGHET. Ebba Busch, kristdemokraternas ledare och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) debatterade nyligen i Expressen om hur regeringen hanterar våldsbrottsligheten och bristen på anstaltsplatser i Sverige.

– Vi har tusentals dömda brottslingar i Sverige som borde sitta i fängelse, men som går fria, och regeringen har ingen vettig plan för hur de ska sitta bakom lås och bom, säger KD-ledaren i debatten.

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen som också ansvarar för arbetet mot segregation och diskriminering menar dock att det ”absolut viktigaste” är att försöka förändra normer och värderingar så att män slutar med våld.

– Vi måste prata om normer, hur vi beteer oss mot varandra, och motverka de destruktiva mansnormer som finns i samhället som vi vet leder till ökat våld, invänder Lindhagen.

– Vi måste se till att det här våldet får ett slut. Inte bara jobba i kedjan där brotten har begåtts, utan också se till att män slutar utöva våld mot kvinnor.

Ebba Busch anser att det viktigaste är att de som begår och döms för brott hamnar i fängelse, något som hon menar att regeringen inte har någon plan för. – Det är våldtäktsoffer som riskerar att möta sina förövare på gatan och ditt svar är att vi ska prata mer om normer och värderingar? påpekar Ebba Busch.

Kristdemokraterna har bland annat föreslagit att fängelsedömda som är utländska medborgare får avtjäna sina straff i hemlandet och att fler kriminella placeras på anstalter i andra länder.

– Pettersson tycker att det viktigaste är att inte släppa in kriminella i landet, det näst viktigaste att utvisa dem som går och när det är gjort klarar nog polisen av resten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “”Våldtäktsoffer riskerar att möta sina förövare på gatan”

 1. Det skulle varit klädsamt och ärligt om Åsa Lindhagen hade sagt problemet är att vi tagit in för många män med en kvinnosyn som inte är västerländsk.
  Att minska antalet våldtäktsbenägna är naturligtvis det snabbaste sättet att minska våldtäktsfrekvensen.
  Män som anser kvinnor mindre än hälften värda än de själva och att vissa otrogna är horor är en mycket olycklig kombination.
  Att tro som Åsa att otrogna svenska lärare skall kunna bibringa hjärntvättade män uppfattningen att svenska kvinnor är viktigare än de själva är en utopisk tanke.

 2. Förstår inte problemet, de är detta svenskarna har röstat fram och de detta som blir facit. Tycker man inte om detta så se till att rösta annorlunda nästa gång, att vi sen har politiker som inte vet vad konsekvensanalys innebär är en annan historia.

 3. Kvinnor i Sverige riskerar tvingas bo med våldtäktsmän i fängelset; Kriminalvården blandar intagna snälla oinformerade frisörskor dömda för bokföringsbrott, med våldtäktsmän, på semersteranstalten Gruvberget (i vart fall 100% säkert år 2013 i aug / sept)

 4. Normer danas i generationer från spädbarnsstadiet och tar flera generationer att förändra. De, som kommer hit med klan-kulturer är invanda att använda släktens ( oftast manliga ) våldskapital för att bringa rättvisa till de sina. Det hatiska våldet tycks ofta tatueras in i klan-kulturernas avkommor. Vi får även in förhärdade kriminella, som inte borde komma över gränsen. Sverige har ju alltid fängslat svenska kriminella, Varför tycker Åsa Lindhagen att våra lagar inte gäller invandrare? Ebba Busch har rätt i att våldtäktmänniskor förbrukat sina normala rättigheter och ska fängslas, helst i deras egna länder och sedan utvisas när det är möjligt. Jag efterlyser fler vuxna människor i riksdagen fortare än kvickt.

 5. Detta dumma snack ifrån de marijuanarökande vänster muppar….VI MÅSTE PRATA MED VÅLDTÄKTSMÄNNEN, SÅ DE INTE GÖR SÅNT HÄR.

  Ni hör….dessa PK-jönsarna är totalt verklighetsfrånvarande….totalt sönderrökta.

  Det ska INTE snackas, de ska låsas in på många, många år, gärna i ex. fängelse i Kazakstan, och då där gärna med urplockning av deras kulor.
  Då kommer garanterat våldtäkterna upphöra. 👍

  Ps. Socialdemokraterna fortsätter att blunda för verkligheten och spottar svenskarna i ansiktet.

 6. Ja, eller vänd på påståendet…Förövare riskerar att möta mig på gatan.
  Då jävlar……….Det är faktiskt hög tid att mobilisera.

Kommentera